عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

نفت کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد

رئیس کل بانک مرکزی در پستی در اینستاگرام نوشت: امروز نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 19
کد خبر: ۲۵۳۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «عبدالناصر همتی» نوشت: از حدود ۵۰ سال پیش، که نفت، سهم غالب تولید و صادرات را در اقتصاد ایران داشت، تا به امروز که نفت، کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می دهد، به هر دلیل دولت نتوانسته است بودجه خود را از نفت جدا کند.

 

همتی ادامه می دهد،رشد اقتصادی کشور نیز با وجود کاهش سهم نفت به شدت متاثر از بخش نفتی است و اثر مستقیم تحریم ها، کاهش رشد بخش نفتی و کاهش منابع برای بودجه دولت است که این دو، با هم، بخش غیر نفتی اقتصاد و رشد کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده اند.

 

به اعتقاد همتی، آنچه بانک مرکزی با سیاست های پولی و ارزی خود می تواند انجام دهد، ایجاد ثبات و کمک به رونق بخش غیر نفتی است. رشد بخش نفتی، برونزا است و به تولید و صادارت نفت بستگی دارد و سیاست های بانک مرکزی بر رشد درونزا و غیر نفتی موثر است.

 

وی در ادامه آورده است: همانگونه که پیشتر بیان کردم، تلاش بانک مرکزی بر رونق صادرات غیر نفتی، ورود ارز آن به چرخه اقتصاد کشور، کمک به تسهیل واردات کالاهای ضروری و سرمایه‌ای و ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد متمرکز شده است.

 

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شده است؛ وضعیت سامانه نیما و پیشی گرفتن عرضه ارز نسبت به تقاضای آن نشان می دهد که با همت صادرکنندگان و تمهیدات واردات، به لطف خدا از این دوره سخت نیز به سلامت عبور خواهیم کرد و بدیهی است در صورت بازگشت به شرایط طبیعی اقتصادی، بانک مرکزی نیز سیاست های اصلاحی و احتیاطی خود را ادامه داده و از تکرار تجربه های تلخ گذشته، حتی الامکان پرهیز خواهد کرد. 

 

منبع: ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار