به گزارش راهبرد معاصر؛ دو هفته پیش بود که پس از گفتگوی ترامپ با اردوغان، کاخ سفید از عقب نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه خبر داد. رخدادی که به منزله ی چراغ سبزی برای حمله ارتش ترکیه به مواضع کُردها در شمال سوریه تلقی می شد.
با خروج تدریجی نظامیان آمریکایی از سوریه، احتمالات مختلفی در رابطه با انتقال آن ها مطرح شد تا آنکه شب گذشته وزارت دفاع آمریکا از انتقال آنان به غرب عراق خبر داده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه ۲۸ مهرماه گفته است، نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در شمال شرقی سوریه به غرب عراق منتقل خواهند شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، مارک اسپر به هنگام سفر به منطقه خاورمیانه به خبرنگاران گفته است، نیروهای آمریکایی به عملیات نظامی خود علیه داعش در این منطقه ادامه خواهند.
طبق این گزارش٬ وزیر دفاع آمریکا احتمال عملیات نیروهای نظامی این کشور در عراق و سوریه را رد نکرده است.
به دنبال این اظهارات وزیر دفاع آمریکا، یک مقام این وزارتخانه به خبرگزاری رویترز گفت طرح انتقال این نیروها "قطعی" نیست و ممکن است تغییر کند.
به جز این نیروها، آمریکا در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار نیرو در عراق دارد که عمدتا مشغول "آموزش" نیروهای عراقی هستند.
به دنبال تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمرکا برای خروج نیروهای این کشور از سوریه، ترکیه عملیاتی را در شمال سوریه برای به بیرون راندن نیروهای کرد آغاز کرده است.
این تصمیم ترامپ انتقادهای زیادی را از جمله در داخل حزب جمهوریخواه به همراه داشت.
آتشبس موقتی برای خروج نیروها و غیرنظامیان از شمال سوریه برقرار شده اما هر دو طرف یکدیگر را به نقض آن متهم میکنند.
کردها میگویند ترکیه اجازه خروج غیرنظامیان و زخمیها از منطقه را نمیدهد.
کردها گفتهاند باید یک راهرو بشردوستانه برای خارج کردن مردم شهر راسالعین ایجاد میشد اما چنین اتفاقی نیفتاده است.
آنها گفتند خارج کردن مردمان غیرنظامی و زخمیهای درگیریهای اخیر از این شهر "غیرممکن شده است."
عملیات ترکیه در داخل خاک سوریه باعث بروز یک بحران انسانی دیگر شده و صلیب سرخ بینالملل میگوید به دنبال عملیات ترکیه در شمال سوریه ۲۰۰ هزار سوری خانه و کاشانه خود را ترک کردهاند.