چرایی حضور همزمان مقامات ارشد پنتاگون و کنگره در افغانستان-راهبرد معاصر

چرایی حضور همزمان مقامات ارشد پنتاگون و کنگره در افغانستان

همزمان و با ورود مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در کابل، رسانه های منطقه از سفر اعلام نشده نانسی پلوسی به افغانستان خبر داده اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 21
کد خبر: ۲۵۵۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ برگزاری انتخابات درافغانستان و نتایج احتمالا چالش برانگیز آن مجددا افغانستان را در آستانه رویارویی سیاسی جریان های مختلف با یکدیگر قرار داده است. همزمان شماری از احزاب سیاسی رقبا را به تخلف در پروسه انتخابات متهم کرده و خواستار تجدیدنظر در این فرآیند شده اند.

 

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، روز یک‌شنبه در سفری از پیش اعلام نشده وارد افغانستان شد. گفت‌وگوهای متوقف شده صلح افغانستان، ادامه حملات طالبان و نیز مساله خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، از محورهای مذاکره با مقام‌های دولتی افغانستان اعلام شده است.

 

وزیر دفاع آمریکا روز یک‌‌شنبه بیست و هشتم مهرماه در جمع خبرنگاران گفت: «آمریکا ضمن ادامه تلاشش برای مبارزه با تروریسم می‌تواند شمار نیروهایش را به هشت هزار و ۶۰۰ تن کاهش دهد.»

 

آمریکا در حال حاضر نزدیک به ۱۴ هزار نیرو در افغانستان دارد که بخشی از این نیروهای آمریکایی در قالب عملیات‌ها و برنامه‌های نظامی ناتو در افغانستان حضور دارند.

 

همزمان با سفر اعلام‌نشده وزیر دفاع آمریکا به افغانستان، رئیس مجلس نمایندگان و شماری از قانون‌گذاران ایالات متحده نیز به این کشور رفته‌اند. مقام‌های آمریکایی با رئیس‌جمهوری افغانستان گفت‌وگو کرده‌اند.

 

بنا بر بیانیه مجلس نمایندگان آمریکا، نانسی پلوسی، رئیس دمکرات این مجلس که در صدر هیئتی فراحزبی به افغانستان رفته، با اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا، و شماری دیگر از فرماندهان ارشد ایالات متحده دیدار کرده‌است.

 

در این بیانیه گفته شده هیئت قانون‌گذاران بر لزوم مقابله با فساد و حضور زنان در مذاکرات برای دستیابی به یک آشتی ملی تاکید کرده است.

 

مذاکرات پیشین آمریکا و گروه طالبان، در پی ادامه حملات این گروه به نظامیان و غیرنظامیان که قربانی آمریکایی نیز برجای گذاشت، به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، متوقف شد.

 

اسپر در توئیتر خود نوشته است که «فرصتی عالی برای دیدار» با رئیس‌جمهوری افغانستان داشته و در مورد پایبندی کشورش به ماموریت حمایتی و تقویت اتحاد دو طرف گفت‌وگو کرده‌است: «ما هم‌رای هستیم که افغانستان هرگز نباید به پایگاهی امن برای تروریست‌ها و حمله به آمریکا تبدیل شود».

 

دواخان مینه پال، معاون سخنگوی رئیس‌جمهوری افغانستان، نیز به رادیو آزادی گفته دو طرف «در مورد مسائل امنیتی افغانستان، موضوعات منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای، مبارزه با تروریسم، حمایت‌ها و تجهیز نیروهای امنیتی و دفاعی افغان و همکاری‌ها میان دو کشور بحث و تبادل نظر کردند».

 

این سخنگوی دولت کابل افزوده است که اسپر و غنی «در خصوص اقدامات بعدی در رابطه با پروسۀ صلح» نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

 

یک روز پیش از این در ۲۸ مهر ماه رولاند کوبیا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای صلح افغانستان، نیز خواستار ازسرگیری گفت‌وگوهای صلح شده بود.

 

علاوه بر این خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از مارک اسپر می‌گوید واشینگتن بر این عقیده است که احتمالا می‌شود شمار نظامیان آمریکایی را به ۸۶۰۰ نفر کاهش داد، بدون این‌که پیامدی بر نبردها علیه القاعده و «حکومت اسلامی» داشته باشد.

 

خبرگزاری رویترز یادآوری کرده که سفر اخیر مقام‌های ارشد آمریکا به افغانستان در زمانی صورت گرفته که رئیس‌جمهوری آمریکا دستور به خروج نیروهای کشورش از شمال شرق سوریه داده‌است. این نیروها تا کنون عملا مانع از حملات گسترده ترکیه به شبه‌نظامیان کـُرد مورد حمایت واشینگتن شده بودند.

 

حضور نانسی پلوسی در افغانستان نیز در زمانی انجام می‌شود که روابط او و رئیس‌جمهوری آمریکا، در حالی که تحقیقات مجلس نمایندگان در مورد استیضاح آقای ترامپ ادامه دارد، به‌شدت دستخوش تلاطم شده‌است.

 

از سویی دیگر ذبیح‌الله سادات، سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، گفت: «نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان هفته آینده اعلام خواهد شد.»

 

سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز یک‌شنبه بیست‌وهشتم مهرماه، در یک نشست خبری در کابل، ضمن اعلام این خبر تایید کرد که برخی از «مشکلات فنی» در جریان شمارش آرا وجود داشته است.

 

محمد اشرف‌غنی، رییس جمهور کنونی افغانستان، در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت که به تصمیم کمیسیون برای تاخیر در اعلام نتایج احترام می‌گذارد. هنوز روشن نیست که آیا انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد یا خیر.

ارسال نظر