به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 پیش از ظهر امروز(یکشنبه، 23 دی) در نشست خبری، جزئیاتی از جلسات روز گذشته این کمیسیون را تشریح کرد.
وی افزود: یکی از نکات مهم در بودجه سال 98، بدهیهایی است که برای دولت ایجاد شده است، ما در قانون رفع موانع تولید، دولت را مکلف کردیم که گزارش سالانه بدهیها و مطالبات دولت را پس از تأیید سازمان حسابرسی به مجلس ارائه کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 اضافه کرد: طیق تکلیف مجلس، گزارش بدهیهای دولت ارائه شد و طبق آن، بدهی دولت در 29 اسفند سال 96 ، 282.8 هزار میلیاردتومان است که مطالبات در دولت در این تاریخ، 139 هزار میلیارد تومان است و بدهی خالص دولت هم 143 هزار میلیارد تومان برآورد میشود که رقم بزرگی نیست.
مفتح افزود: طبق قوانین بالادستی و قانون برنامه ششم توسعه، از مجموع درآمدهای ارزی میبایست رقمی به صندوق توسعه واریز شود که طبق لایحه بودجه سال 98، این رقم 20 درصد و برای صندوق توسعه ملی نیز، 14.5 درصد و برای شرکت نفت مابقی نیز برای کل بودجه پیشبینی شده است.
وی با تأکید بر اینکه 6.6 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی، 4.8 میلیارد دلار برای شرکت نفت و گاز و سهم دولت هم رقمی حدود 21.7 میلیارد دلار خواهد بود، اظهار داشت: طبق لایحه بودجه 98، سعی شده تا لایحه به نحوی واقعبینانه پیشبینی شود که این در تصمیمگیری صحیح در سال آینده موثر است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98، پیشبینی سقف اول درآمدهای دولت در سال آینده را، 407 هزار میلیارد تومان دانست وگفت: در سقف دوم 40 هزارمیلیارد تومان به درآمدها اضافه شده است که بررسیهای لازم در این زمینه در کمیسیون تلفیق صورت میگیرد.
مفتح ادامه داد: در کمیسیون تلفیق تلاش میکنیم که جهتگیری بودجه و مشکلات احتمالی سال آینده، چگونگی افزایش حقوق کارمندان و نیز حمایت از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
وی همچنین، یکی دیگر از هدفگذاریهای کمیسیون تلفیق بودجه 98 در بررسی لایحه بودجه را تطبیق دقیق مواد بندها با اسناد بالادستی عنوان کرد و گفت: بررسی کلیات لایحه بودجه 98 در کمیسیون تلفیق آغاز شده و بعد از تصویب کلیات، وارد بررسی جزئیات خواهیم شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 تصریح کرد: در بخش عمرانی 62 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که معادل رقم سال 97 است و در بخش تملک داراییها نیز، 25 هزارمیلیارد تومان پیشبینی شده است که نسبت به سال 97، 19 درصد کاهش داشته است.
مفتح تأکید کرد: از نظر میزان کسب درآمدهای دولت در حوزه درآمد مالیاتی، 126 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه پیشبینی شده و با موانع موجود برای صادرات نفت نیز، میزان فروش روزانه نفت به طور میانگین 1.5 میلیون بشکه در روز پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه قیمت هر بشکه نفت، در لایحه بودجه 98، 54 دلار در هر بشکه پیشبینی شده است، گفت: تسعیر قیمت ارز برای کالاهای اساسی نیز، 4200 تومان و برای دیگر کالاها هم، 8 هزار تومان پیشبینی شده است که به طور متوسط، 5 هزار و 500 تومان پیشبینی شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 افزود: بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی، 69.3 هزارمیلیارتومان، بدهی به اشخاص دارنده اوراق بدهی، 55.8 هزار میلیارد تومان، بدهی به بانکها، 49.7 هزار میلیارد تومان و بدهی به بانک مرکزی نیز، 42.4 هزار میلیارد تومان است.
مفتح تصریح کرد: هزینههای جاری، رقمی معادل 320 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که نسبت به سال قبل، 9 درصد افزایش یافته است و رقمی که در این بخش رشد کرده، حقوق دستمزد است که 20 درصد افزایش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه 95 هزارمیلیاردتومان برای حقوق دستمزد در لایحه بودجه 98 از سوی دولت پیشبینی شده است، گفت: در بخش رفاه اجتماعی، 122 هزار میلیارد تومان و در بخش بازپرداخت اوراق مالی نیز، 19.2 هزارمیلیارد تومان پیشبینی شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 ادامه داد: بدهی دولت در سه سطح طبقهبندی شده که شامل بدهی به اشخاص حقوقی، خصوصی و تعاونیهاست که 60 هزارمیلیادتومان، موسسات و نهادهای عمومی و غیر دولتی، 69.4 هزار میلیارد تومان و بانکها و موسسات اعتباری، 86.1 هزار میلیارد تومان است.
مفتح با تأکید بر اینکه در سالهای 92 تا 97، 136 هزار میلیارد تومان اوراق بهادار منتشر شده است، گفت: در لایحه بودجه سال 98 میزان اوراق بهادار، 77 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است و این در شرایطی است که طبق قانون برنامه ششم توسعه، میزان اوراق بهادار باید حداکثر 44.5 هزار میلیارد تومان باشد.
وی افزود: دولت برای تسویه اوراق بهادار در سال 98، اعداد و ارقامی را در بودجه پیشبینی کرده است تا بدهیهایش افزایش نداشته باشد.
منبع:تسنیم