به گزارش راهبرد معاصر، محمدمهدی ناصحی گفت: در حال حاضر نظام پرداخت در کشور مناسب نیست و به صورت همان پرداخت به ازای خدمت است بنابراین باید برای مدیریت پرداخت به صورت فراگیر یا پرداخت موردی تغییر کند.
وی ادامه داد: امسال در برنامه هفتم پیش بینی شده تا ۴۰۰ خدمت در حوزه سلامت از پرداختهای به ازای خدمت به پرداخت موردی و فراگیر تبدیل و سقف و کف آن مشخص شود، بدین صورت هزینههای درمانی مدیریت میشود و بیماران شاهد یک قیمت واحد در بخشهای دولتی و خصوصی خواهند بود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پرداخت فراگیر برای مراکز درمانی بسیار مفید است، چون مرکز درمانی میتواند بدون کم گذاشتن از خدمت، هزینههای خود را مدیریت کند و باقی مانده هزینه را برای خود آن مرکز ذخیره کند.
ناصحی افزود: این موضوع از سال ۹۸ آغاز شد و ۳۰ خدمت در آن سال به صورت فراگیر تغییر شیوه پرداخت پیدا کرد و تا امسال هم ۹۰ خدمت اصلاح شیوه پرداخت شدند و مقرر است در ۵ ساله اجرای برنامه هفتم ۵۰۰ خدمت پر تکرار به صورت فراگیر محاسبه شوند.
وی با بیان اینکه شورای عالی بیمه نیز این آمادگی را دارد این خدمات را برای تصویب به هیأت وزیران ببرد، ادامه داد: پس از تصویب این خدمات برای ارائه به بیمههای پایه و تکمیلی ابلاغ میشود.
ناصحی گفت: بسیاری از خدمات بیمارستانی ارتباطی با تشخیص بیماری ندارد و اقدامات غیر ضروری و غیر علمی در پروندههای بیماران مشاهده میشود و در صورت اصلاح شیوه پرداخت، هزینههای اضافی و القایی هم کاهش مییابد و منابع سلامت به درستی ذخیره میشود.
وی افزود: هفته آینده موارد ضروری در اجرای این قانون در شورای عالی بیمه سلامت بررسی میشود و تا پایان مهلت قانونی این موضوع قطعاً اصلاح میشود./ مهر