وزیر کشور: بدون هیجان، مسئله مهاجران را ساماندهی می‌کنیم-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

وزیر کشور: بدون هیجان، مسئله مهاجران را ساماندهی می‌کنیم

اسکندر مومنی گفت: ما برنامه‌ای داریم تا بدون هیجان، مساله مهاجران، ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 09
کد خبر: ۲۵۶۸۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، اسکندر مومنی امشب در یک گفتگو تلویزیونی اظهار کرد: از نظر وزارت کشور، احزاب باید در جابجایی قدرت در تشکیل دولت سهم داشته باشند. ممکن است یکی رای بیشتر بیاورد ولی مهم این است که احزاب هم حس کنند که در انتخابات نقش دارند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور بی‌طرف است. ما بستر حضور همه احزاب را فراهم می‌کنیم. وظیفه ما بسترسازی برای فعالیت حزبی است.

مومنی تأکید کرد: مقررات سخت گیرانه برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد را هم باید رفع کنیم و به مردم نقش دهیم و این نهاد‌ها نباید دولتی شوند.

وی بیان کرد: تفویض اختیار باید در وزارت کشور انجام شود. تاکید رئیس جمهور، دادن اختیار بیشتر به استانداران و فرمانداران است و باید از تمرکزگرایی عبور کنیم. باید اختیارات بیشتری به استان‌ها داده شود.

وزیر کشور درباره ساماندهی مهاجران خارجی گفت: الان آمار‌های مختلفی از تعداد اتباع خارجی مطرح می‌شود که قرار است پیمایشی انجام شده و آمار قابل اطمینان بدست آید.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مهاجران از افغانستان هستند، اظهار داشت: آنها اشتراکات زیادی با ما دارند که رنج‌های زیادی دیده اند و چند بار در کشور آنها جنگ رخ داده است. آنها افراد با فرهنگ هستند ولی کشور ما توان پذیرش آنقدر مهاجر را ندارد. این حجم از ورود مهاجران تحملش برای کشور ما سخت است. ما برنامه‌ای داریم تا بدون هیجان، این مساله ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه زینی‌وند از بدنه وزارت کشور به عنوان معاون سیاسی انتخاب شده است، بیان کرد: اولویت ما انتخاب همکاران از داخل وزارت کشور است چه معاونت ها، چه استانداران، فرمانداران و بخشداران.

وی با تصریح بر اینکه تمرکز اصلی بر داخل وزارت کشور است ولی اگر نیاز بود از خارج از وزارت کشور هم افرادی انتخاب خواهند شد، گفت: دولت وفاق ملی صرفا در کابینه نیست بلکه در استان‌ها هم باید وفاق ملی خود را نشان دهد. ملاک ما در انتخاب، تعهد، شایستگی، کارآمدی، عدالت محوری و مردم داری است.

مومنی خاطر نشان کرد: میزان مشارکت در انتخابات اخیر حدود ۵۰ درصد بوده است و ما باید کاری کنیم تا مشارکت مردم افزایش یابد. حل مشکلات اقتصادی و ایجاد نشاط فرهنگی و اجتماعی از راهکار‌های افزایش امید و مشارکت مردم است. معیشت هم به تنهایی نمی‌تواند مشارکت را افزیش دهد مردن باید آزادی‌های اجتماعی و بستر برای نشاط اجتماعی داشته باشند. با مردم با احترام برخورد شود. احزاب باید در چارچوب قانونی فعالیت کنند. برآیند همه این‌ها افزایش مشارکت اجتماعی می‌شود.

مومنی درباره طرح انسداد مرزی گفت: در برخی مناطق مرزی مخصوصا مرز‌های شرقی ناامنی وجود دارد؛ و ناامنی وارد کشور می‌شود. طرح انسداد مرزی آغاز شده است ولی باید سرعت داده شود و امیدوارم منابع لازم برای این طرح پیش بینی شود. بخشی از طرح انسداد مرزی، دیوارکشی است و بخشی از آن با کنترل‌های راداری، اپتیکی، الکترونیکی انجام شود و بخشی هم سیم خاردار است ولی وقتی این انسداد انجام می‌شود که کل مرز‌ها یکپارچه پوشش داده شود تا به این اطمینان برسیم که امکان تردد غیرمجاز از مرز‌ها وجود ندارد.

وی درباره روند انتخاب استانداران بیان کرد: کمیته‌ای برای انتخاب استانداران تشکیل و شاخص‌هایی در نظر گرفته شده است و پیشنهاد‌هایی مطرح شده است که آنها بررسی می‌شوند. ملاک شایستگی و کارآمدی افراد برای این سمت است و فرقی ندارد مربوط به کدام تفکر باشند. داشتن مسئولیت در وزارت کشور و استانداری‌ها یکی از اولویت‌ها برای انتخاب استانداران است. آنها در همان استان نباید پیش از این استاندار باشند و بازنشسته هم نباشند. مردم داری، عدالت محوری از دیگر شاخص‌های انتخاب استانداران است. استانداران در توسعه استان نباید فقط یک منطقه را در نظر بگیرند. کشور بیش از هر زمان به وفاق، همبستگی، امنیت و آرامش نیاز دارد. بررسی و انتخاب استانداران در مراحل پایانی است ولی دقت فدای سرعت نخواهد شد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار