ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود

وزیر کشور: بدون هیجان، مسئله مهاجران را ساماندهی می‌کنیم

اسکندر مومنی گفت: ما برنامه‌ای داریم تا بدون هیجان، مساله مهاجران، ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 09
کد خبر: ۲۵۶۸۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، اسکندر مومنی امشب در یک گفتگو تلویزیونی اظهار کرد: از نظر وزارت کشور، احزاب باید در جابجایی قدرت در تشکیل دولت سهم داشته باشند. ممکن است یکی رای بیشتر بیاورد ولی مهم این است که احزاب هم حس کنند که در انتخابات نقش دارند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور بی‌طرف است. ما بستر حضور همه احزاب را فراهم می‌کنیم. وظیفه ما بسترسازی برای فعالیت حزبی است.

مومنی تأکید کرد: مقررات سخت گیرانه برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد را هم باید رفع کنیم و به مردم نقش دهیم و این نهاد‌ها نباید دولتی شوند.

وی بیان کرد: تفویض اختیار باید در وزارت کشور انجام شود. تاکید رئیس جمهور، دادن اختیار بیشتر به استانداران و فرمانداران است و باید از تمرکزگرایی عبور کنیم. باید اختیارات بیشتری به استان‌ها داده شود.

وزیر کشور درباره ساماندهی مهاجران خارجی گفت: الان آمار‌های مختلفی از تعداد اتباع خارجی مطرح می‌شود که قرار است پیمایشی انجام شده و آمار قابل اطمینان بدست آید.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مهاجران از افغانستان هستند، اظهار داشت: آنها اشتراکات زیادی با ما دارند که رنج‌های زیادی دیده اند و چند بار در کشور آنها جنگ رخ داده است. آنها افراد با فرهنگ هستند ولی کشور ما توان پذیرش آنقدر مهاجر را ندارد. این حجم از ورود مهاجران تحملش برای کشور ما سخت است. ما برنامه‌ای داریم تا بدون هیجان، این مساله ساماندهی مناسب داده شود و اولویت کار هم درباره مهاجران غیرقانونی است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه زینی‌وند از بدنه وزارت کشور به عنوان معاون سیاسی انتخاب شده است، بیان کرد: اولویت ما انتخاب همکاران از داخل وزارت کشور است چه معاونت ها، چه استانداران، فرمانداران و بخشداران.

وی با تصریح بر اینکه تمرکز اصلی بر داخل وزارت کشور است ولی اگر نیاز بود از خارج از وزارت کشور هم افرادی انتخاب خواهند شد، گفت: دولت وفاق ملی صرفا در کابینه نیست بلکه در استان‌ها هم باید وفاق ملی خود را نشان دهد. ملاک ما در انتخاب، تعهد، شایستگی، کارآمدی، عدالت محوری و مردم داری است.

مومنی خاطر نشان کرد: میزان مشارکت در انتخابات اخیر حدود ۵۰ درصد بوده است و ما باید کاری کنیم تا مشارکت مردم افزایش یابد. حل مشکلات اقتصادی و ایجاد نشاط فرهنگی و اجتماعی از راهکار‌های افزایش امید و مشارکت مردم است. معیشت هم به تنهایی نمی‌تواند مشارکت را افزیش دهد مردن باید آزادی‌های اجتماعی و بستر برای نشاط اجتماعی داشته باشند. با مردم با احترام برخورد شود. احزاب باید در چارچوب قانونی فعالیت کنند. برآیند همه این‌ها افزایش مشارکت اجتماعی می‌شود.

مومنی درباره طرح انسداد مرزی گفت: در برخی مناطق مرزی مخصوصا مرز‌های شرقی ناامنی وجود دارد؛ و ناامنی وارد کشور می‌شود. طرح انسداد مرزی آغاز شده است ولی باید سرعت داده شود و امیدوارم منابع لازم برای این طرح پیش بینی شود. بخشی از طرح انسداد مرزی، دیوارکشی است و بخشی از آن با کنترل‌های راداری، اپتیکی، الکترونیکی انجام شود و بخشی هم سیم خاردار است ولی وقتی این انسداد انجام می‌شود که کل مرز‌ها یکپارچه پوشش داده شود تا به این اطمینان برسیم که امکان تردد غیرمجاز از مرز‌ها وجود ندارد.

وی درباره روند انتخاب استانداران بیان کرد: کمیته‌ای برای انتخاب استانداران تشکیل و شاخص‌هایی در نظر گرفته شده است و پیشنهاد‌هایی مطرح شده است که آنها بررسی می‌شوند. ملاک شایستگی و کارآمدی افراد برای این سمت است و فرقی ندارد مربوط به کدام تفکر باشند. داشتن مسئولیت در وزارت کشور و استانداری‌ها یکی از اولویت‌ها برای انتخاب استانداران است. آنها در همان استان نباید پیش از این استاندار باشند و بازنشسته هم نباشند. مردم داری، عدالت محوری از دیگر شاخص‌های انتخاب استانداران است. استانداران در توسعه استان نباید فقط یک منطقه را در نظر بگیرند. کشور بیش از هر زمان به وفاق، همبستگی، امنیت و آرامش نیاز دارد. بررسی و انتخاب استانداران در مراحل پایانی است ولی دقت فدای سرعت نخواهد شد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر