به گزارش «راهبرد معاصر»؛ تنها ساعاتی پس از عملیات «طوفان الاقصی»، حزب الله لبنان اعلام کرد در همبستگی با مقاومت اسلامی فلسطین عملیات نظامی علیه دشمن صهیونیستی آغاز میکند. مقاومت لبنان با هدف پایان یافتن جنگ غزه عملیات نظامی محدود در شمال فلسطین اشغالی ادامه داد.
در 11 ماه اخیر ارتش صهیونیستی با هدف عقب راندن مقاومت لبنان و تغییر شرایط امنیتی در جبهه شمالی سعی کرد با استفاده از ابزارهایی همچون حملات هوایی، ترورهای هدفمند و بهتازگی حملات سایبری اراده نیروهای مقاومت لبنان را درهم بشکند و آنها را مجبور به عقب نشینی از جبهه شمالی کند.
دبیرکل و سایر مقامهای ارشد حزب الله بارها اعلام کردند، شرط توقف عملیات نظامی هدفمند در جبهه فلسطین اشغالی برقراری آتشبس و پایان جنگ در نوار غزه است
در این میان آمریکا دارای نقشی دوگانه است؛ از سویی پروازهای انتقال سلاح از مبدأ آمریکا به مقصد فلسطین اشغالی با وجود جنگ اوکراین هیچگاه متوقف نشد و مرتب ادامه دارد و در سوی دیگر، دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با اعزام مرتب عاموس هوخشتاین به دنبال کنترل تنش و رسیدن به نقطه پایان تبادل آتش در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی است.
عملیات تروریستی سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در روزهای 17 و 18 سپتامبر و شهید و زخمی شدن بیش از 4 هزار شهروند لبنانی بار دیگر گمانهزنیها را درباره همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ضربه به محور مقاومت افزایش داده است. با وجود این، برخی شواهد میدانی حاکی از آن است واشنگتن بیش از آنکه بازیگری «بی طرف» باشد، مهره تکمیل کننده پازل صهیونیستها در جبهه شمالی است.
قریب به 10 روز پیش مایکل کوریلا، فرمانده نیروهای سنتکام در غرب آسیا وارد سرزمینهای اشغالی شد تا در دیدار با هرتزی هالوی نقشههای حمله به لبنان را ارزیابی کند. در این نشست فرمانده سنتکام در اتاق فرماندهی و کنترل ارتش صهیونیستی به مرور نقشههای به روز شده حمله به لبنان پرداخت. برخی تحلیلگران معتقدند، حمله هفدهم و هجدهم سپتامبر رژیم صهیونیستی ارتباط مستقیمی با سفر کوریلا به سرزمینهای اشغالی دارد.
کارشناسان برجسته حوزه سایبر معتقدند، این مدل عملیاتهای خرابکارانه در حوزه تخصصی سازمان سیاست. گروهی دیگر این مدل عملیات را از تواناییهای رژیم صهیونیستی بالاتر میدانند و معتقدند، دو سرویس آژانس امنیت ملی آمریکا (National Security Agency) به اختصار اِناساِی و ستاد ارتباطات دولت انگلستان ( Government Communications Headquarters) به اختصار GCHQ نقش مستقیم در روند آلوده کردن سرویسهای ارتباطی- الکترونیکی و هک آنها داشتند.
نکته جالب توجه آنکه سخنگوی کاخ سفید در واکنش به حوادث تروریستی لبنان از اصل ابراز بیاطلاعی کرد و از طرف ایرانی خواست تا حمله تروریستی رژیم صهیونیستی را دستمایه تشدید تنش در منطقه قرار ندهد. این اظهارات مضحک و فریبنده در حالی مطرح میشود که نقش احتمالی آمریکا در مراحل مختلف این حمله خرابکارانه کاملاً مشهود است.
روی دیگر سیاستهای آمریکا در قبال پرونده لبنان ارسال سیگنال ادعایی صلح و آتشبس است. در ماههای اخیر بارها عاموس هوخشتاین با همراهی استفان سژورنی، وزیر امور خارجه فرانسه به رایزنی با طرفهای لبنانی- صهیونیستی پرداختند و خواهان کنترل تنش در این منطقه هستند. در پیشنهاد طرف آمریکایی- فرانسوی همواره از حزب الله خواسته شده است از «مرز آبی» میان 10 الی 30 کیلومتری عقب نشینی کند تا زمینه بازگشت آوارگان صهیونیست فراهم شود.
این ادعا در حالی مطرح میشود که دبیرکل و سایر مقامهای ارشد حزب الله بارها اعلام کردند، شرط توقف عملیات نظامی هدفمند در جبهه فلسطین اشغالی برقراری آتشبس و پایان جنگ در نوار غزه است. به عبارت دیگر اگر رژیم صهیونیستی به دنبال آرامش در سرزمینهای شمالی است، باید صلح در جبهه جنوبی را بپذیرد. برخی تحلیلگران معتقدند، هوخشتاین تنها حامل پیامهای دشمن صهیونیستی است و عملاً کارویژه دیگری در روند جنگ ندارد.
همکاری نظامی، امنیتی و سیاسی آمریکا با رژیم صهیونیستی در جنگ غزه درنهایت میتواند زمینه تحقق کابوس بزرگ دولت بایدن یعنی آغاز جنگ بزرگ منطقهای را در غرب آسیا فراهم کند. در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نظر میآید نتانیاهو قصد دارد با افزایش آگاهانه تنشها در جبهههای شرقی و شمالی، دموکراتها را در معرض انتقاد نیروهای ترقیخواه،، اسلامگرا و ضدجنگ قرار دهند.
نتانیاهو به خوبی از این نکته آگاه است، اگر جنگ در غزه تمام شود و توافق آتشبس را بپذیرد، متحدان راستگرای وی از کابینه خارج میشوند و کابینه اش سقوط خواهد کرد. «بی بی» برای جلوگیری از تحقق این سناریو تصمیم دارد دامنه بحران را به خارج از مرزهای فلسطین اشغالی انتقال دهد. انتقال دامنه جنگ به سایر نقاط منطقه میتواند پیامدهای ویرانگری برای کامالا هریس، نامزد دموکراتها در آستانه انتخابات داشته باشد و وی را در آستانه شکست از رقیب جمهوری خواه قرار دهد.
سفر قریب الوقوع نتانیاهو به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد میتواند نفش سرنوشت سازی در آینده جنگ غزه داشته باشد. برخی تحلیلگران معتقدند، دولت بایدن با وجود حمایت از کمپین ترور شخصیتها و فرماندهان مقاومت، به دلیل ملاحظات انتخاباتی هنوز چراغ سبز حمله به جنوب لبنان را صادر نکرده است.
احتمال دارد در سفر «بی بی» به آمریکا وی موفق شود رضایت مقامهای پنتاگون و کاخ سفید را دستکم برای آغاز عملیات محدود در جنوب لبنان کسب کند و آماده کارزار نظامی در جبهه شمالی شود. واقعیتهای میدانی و توانمندیهای نظامی حزب الله حاکی از آن است در صورت آغاز جنگ میان این دو بازیگر احتمال ورود آمریکا و ایران به بحران دور از انتظار نخواهد بود.