گاف بزرگ فدراسیون در حذف ۶ وزنه‌بردار جوان از قهرمانی جهان-راهبرد معاصر
فیلم |سفیر ایران در لبنان: رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد با انفجار پبجر‌ها کمر حزب‌الله را می‌شکند ناگفته‌های وکیلی که خانواده‌اش را در ولنجک قتل عام کرد  تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی ببینید | لحظه اعدام علی سلامت متجاوز به ۲۰۰ زن ببینید | خواب عمیق نخست وزیر در جریان رای گیری کابینه! اطلاعیه پلیس درباره جنایت خانوادگی ولنجک | دختر وکیل قاتل از مهلکه جان سالم به در برد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم ماهواره استارلینک به زمین سقوط کرد عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند شوک به بازنشستگان با عدم پرداخت حقوق‌ها در این ماه قیمت نفت سنگین ایران افزایش یافت جاده چالوس به‌طور کامل بسته می‌شود واکنش نشریه مشهور ایتالیایی به عملکرد مهاجم ایرانی اینترمیلان؛ چه بلایی سر طارمی آمده؟ تمرین اختصاصی موسیمانه برای ۱۲ بازیکن استقلال بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات

گاف بزرگ فدراسیون در حذف ۶ وزنه‌بردار جوان از قهرمانی جهان

فدراسیون وزنه‌برداری یکی از قوانین مهم مبارزه با دوپینگ را با وجود تاکید در آیین‌نامه رعایت نکرد و موجب حذف شش وزنه‌بردار جوان از مسابقات جهانی شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۷ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 21
کد خبر: ۲۵۷۸۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ فدراسیون وزنه‌برداری ایران اعلام کرد:" ۶ وزنه‌بردار ملی‌پوش از مسابقات قهرمانی جوانان جهان حذف شدند، چون بازه زمانی آزمایش‌های دوپینگ آنها به جای ۱۴ روز ۱۲ روز بود و ۴۸ ساعت کمتر از حداقل زمان تعیین شده از سوی ITA بود. " همچنین عنوان شد فدراسیون وزنه‌برداری ایران به شدت به تصمیم ITA معترض شده است و حتی هادی پانزوان سرمربی تیم جوانان و سجاد انوشیروانی رییس فدراسیون اعلام کردند در نامه فدراسیون جهانی اشاره‌ای به بازه زمانی ۱۴ روزه برای انجام تست‌ها نشده بود. "

 اعتراض ایران بی مورد است و این قانون صراحتا در آیین‌نامه مبارزه با دوپینگ که در سایت فدراسیون جهانی وزنه برداری قرار دارد، درج شده است.

این آیین‌نامه برای سال ۲۰۲۴ است و بند ۹ ماده ۱۸ آیین‌نامه مربوط به تعهدات فدراسیون‌های گروه A و B است.

در این بند آمده است: فدراسیون‌های گروه A و گروه B عضو فدراسیون جهانی باید اطمینان حاصل کنند تمام ورزشکاران شرکت کننده در قهرمانی جوانان جهان، قهرمانی بزرگسالان جهان و المپیک (رویداد‌های گزینشی) تحت آزمایش دوپینگ قرار می‌گیرند.

همچنین در بند ۹.۳ و ۹.۵ ماده ۱۸ آیین‌نامه آمده است: فدراسیون‌های عضو گروه A باید اطمینان حاصل کنند شش ماه قبل از حضور در رویداد منتخب، حداقل ۲ تست دوپینگ بدون اطلاع و خارج از مسابقه بر روی ورزشکاران انجام شود و فاصله بین تست‌ها باید حداقل ۲ هفته باشد.

در بند ۹.۴ ماده ۱۸ آیین نامه نیز آمده است: فدراسیون‌های عضو گروه B باید اطمینان حاصل کنند که شش ماه قبل از حضور در رویداد منتخب، حداقل یک تست دوپینگ بدون اطلاع و خارج از مسابقه بر روی ورزشکاران انجام شود.

در بند ۹.۱۰ ماده ۱۸ آیین‌نامه مجددا تاکید شده است الزام انجام آزمایش بند‌های ۹.۳ و ۹.۴ بر عهده هر یک از فدراسیون‌های عضو است.

فدراسیون‌های گروه A و B چه فدراسیون‌هایی هستند:

طبق آیین نامه مبارزه با دوپینگ فدراسیون‌های ملی براساس خطر دوپینگ از شدید به کم به سه گروه A و B و C طبقه بندی می‌شوند. این طبقه بندی اول هر سال توسط فدراسیون جهانی انجام می‌شود.

با توجه به اینکه از ایران خواسته شده بود دو بار تست دوپینگ از ورزشکاران خود بگیرد بنابراین در گروه A قرار دارد.

اشتباه عجیب فدراسیون ایران

فدراسیون ایران طبق همین آیین نامه شش ماه پیش از مسابقه قهرمانی جوانان جهان فرصت داشته از ورزشکاران خود تست دوپینگ بگیرد، اما در آستانه مسابقه قهرمانی جوانان جهان اقدام به گرفتن تست دوپینگ اول کرده و همین مسئله باعث شده فاصله ۱۴ روز بین دو تست رعایت نشود.

اکنون فدراسیون باید در این مورد شفاف سازی کند آیا از وجود این قوانین اطلاع داشته است؟ اگر اطلاع داشته که سهل انگاری صورت گرفته و اگر اطلاع نداشته باز هم نشان از ضعف فدراسیون در آشنایی با قوانین بین المللی مبارزه با دوپینگ است. نکته تاسف برانگیز از بین رفتن زحمت شش وزنه‌بردار جوان است که نمی‌توانند روی تخته مسابقات جهانی بروند.

قطعا باید با مسببان این سهل انگاری برخورد جدی شود تا سرمایه‌های ورزش ایران اینچنین به بیراهه و زحماتشان هدر نروند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده