بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران و کشور‌های منطقه-راهبرد معاصر

بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران و کشور‌های منطقه

آمریکا و کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس پس از پایان نشست دیروز خود در نیویورک بیانیه‌ای مشترک در مورد آخرین تحولات مربوط به فلسطین، یمن، ایران و عراق صادر کردند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۳ - ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - 2024 September 26
کد خبر: ۲۵۸۴۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، آمریکا و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس دیروز (چهارشنبه) نشستی مشترک در نیویورک به ریاست وزرای خارجه آمریکا و قطر برگزار کردند.

وزیران خارجه شرکت کننده در این نشست بر حمایت خود از ایجاد یک کشور مستقل در کنار اسرائیل در امتداد مرز‌های ۱۹۶۷، مطابق با استاندارد‌های بین المللی شناخته شده و طرح صلح عربی سال ۲۰۰۲، تأکید کردند.

وزیران شرکت کننده همچنین بر لزوم بازگشت همه غیرنظامیان آواره پس از هفتم اکتبر به خانه‌های خود تأکید کرده و افزودند: «صلح پایدار پایه و اساس منطقه‌ای یکپارچه تر، باثبات‌تر و مرفه‌تر را تشکیل می‌دهد.»

وزیران همچنین حمایت خود را از بهبود کیفیت زندگی فلسطینی‌ها از طریق کمک‌های بشردوستانه و تلاش برای تسریع رشد اقتصادی فلسطین ابراز کردند.

وزرای شرکت کننده متعهد شدند برای دستیابی به آتش بس فوری و پایدار و آزادی بازداشت شدگان، مطابق با طرح جو بایدن در ۳۱ مه ۲۰۲۴ و قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد، همکاری کنند.

در ادامه بیانیه به مسایل مربوط به ایران پرداخته شده و آمده است: «ما نگران گسترش موشک‌های بالستیک پیشرفته و پهپاد‌ها هستیم که امنیت منطقه‌ای را تهدید و صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کنند.»

وزیران همچنین نگرانی عمیق خود را از استقرار موشک‌های بالستیک پیشرفته و پهپاد‌ها برای تهدید امنیت منطقه و تضعیف صلح و امنیت بین المللی ابراز کردند.

آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه ضمن اعلام حمایت مجدد از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، «خواستار همکاری کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و توقف هرگونه توسعه هسته‌ای فاقد توجیهات غیرنظامی معتبر» شدند.

آنها همچنین حمایت خود را از درخواست امارات برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای رفع اختلافات بر سر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه و یا دیوان بین‌المللی دادگستری مطابق با قوانین بین‌المللی تکرار کردند.

این درحالی است که ایران بار‌ها هرگونه اظهار نظر درباره جزایر سه گانه را دخالت در امور داخلی خود دانسته و اعلام کرد جزایر سه‌گانه جزو لاینفک این کشور است و به همین دلیل مالکیت آنها قابل مذاکره نیست.

ایالات متحده و شورای همکاری خلیج فارس در ادامه بیانیه مشترک خود به تحولات یمن اشاره کرده و عملیات‌های نیرو‌های مسلح یمن در دریای سرخ در حمایت از فلسطین را محکوم کردند.

در این بیانیه مدعی شدند: عملیات‌های یمن در دریای سرخ، «غیرقانونی» و تهدیدی برای «جان و امنیت دریانوردان، خطوط کشتیرانی، تجارت جهانی و تاسیسات نفتی کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس» است.

ارتش یمن در راستای حمایت از فلسطین و پایان دادن به جنایات صهیونیست‌ها، بار‌ها کشتی‌های اسرائیلی و مرتبط با رژیم اشغالگر در دریای سرخ و خلیج عدن را هدف قرار داده و اعلام کرد این عملیات‌ها تا زمان پایان توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه که تاکنون بیش از ۴۰ هزار شهید بر جای گذاشته است، ادامه خواهد داشت./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار