توقیف ۵ شناور و محموله بزرگ کالای ممنوعه در آب‌های بندرعباس معتمدیان: برخی مدارس استان تهران سه شیفته هستند علت مرگ جوان ایرانی در آفریقای جنوبی چه بود؟ ماجرای همه‌گیری ویروس جدید در قم چیست؟ / توضیحات دانشگاه علوم پزشکی پیدا شدن ۷۴ جسد در مخزن سد کرج حقیقت داشت؟ نحوه مراحل گزینش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ماجرای فوت دانشجوی دانشگاه شیراز در خوابگاه چه بود؟ رأی محکومیت شبنم نعمت زاده به ۲۰ سال حبس نقض شده است تغییرات در دریافتی معلمان؛ شمول کسور بازنشستگی فرهنگیان اعلام شد نحوه فعالیت مدارس خوزستان اعلام شد هشدار هواشناسی به این مناطق تهران / پیش بینی وضعیت جوی ۲۶ آبان ۱۴۰۴ ماجرای صدور کارت‌های صلیب سرخ، کهنه سربازان، معیشت و غرامت برای آزادگان چیست؟ تونل توحید ساعاتی دیگر مسدود می‌شود ۳۰۳ هزار سایت قمار مسدود شدند استانداری تهران: خروج بیش از ۴۷۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز از ایران، موجب آزادسازی ۳ هزار کلاس درس شده بزرگ‌ترین محموله مخدر شیشه در جنوب شرق کشور زمین گیر شد

دستور رئیس‌جمهور برای بررسی وضعیت اینترنت و فیلترینگ

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره انتظار عمومی از جلسه شورای عالی فضای مجازی برای بررسی رفع فیلترینگ، اظهار کرد: در این جلسه بحث مقابله با فیلترشکن‌ها مطرح شد. رئیس جمهور دستور دادند وضعیت فعلی ارزیابی و گزارش آن تهیه شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 05
کد خبر: ۲۵۹۲۷۳

به گزارش راهبرد معاصر،  سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در حاشیه افتتاحیه هفته جهانی فضا در پاسخ به خبرنگاران درباره انتظار عمومی از جلسه شورای عالی فضای مجازی برای بررسی رفع فیلترینگ، اظهار کرد: در این جلسه بحث مقابله با فیلترشکن‌ها  و پایش وضعیت اینترنت در کشور مطرح شدو  رئیس جمهور دستور دادند وضعیت فعلی ارزیابی و گزارش آن تهیه شود.

 

وی اضافه کرد: رئیس جمهور در این جلسه به ارزیابی وضعیت موجود و چالش‌های مرتبط با کیفیت ارتباطات نیز تأکید داشتند، هرچند که این موضوع در رسانه‌ها کمتر منتشر شد.

 

هاشمی همچنین تصریح کرد: رئیس جمهور دستور داد که علاوه بر فیلترینگ، وضعیت فیلترشکن‌هایی که موجب ایجاد آلودگی‌ شبکه ملی اطلاعات شده‌اند نیز مورد بررسی و پایش قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: بنابراین هم ارزیابی وضعیت فیلترینگ صورت می‌گیرد و هم این آلودگی‌های که بخش از آن به فیلترشکن‌ها مربوط می‌شود، بررسی خواهد شد.

 

هوش مصنوعی و داده‌ها

هاشمی در خصوص موضوع داده‌ها و اطلاعات مرتبط با هوش مصنوعی بیان کرد: ما یک تکلیف قانونی داریم که براساس آن دستگاه‌ها ملزم هستند داده‌های خود را جهت تحقق دولت هوشمند و الکترونیک ارائه کنند.

 

وی افزود: با وجود این تکلیف، به دلایل مختلف اجرای این قانون با کندی مواجه شده است. در وزارت ارتباطات این مسئله را در دستور کار داریم، چرا که معتقدیم داده‌ها متعلق به مردم هستند و باید با حفظ حریم خصوصی و محرمانگی، در جهت تسهیل امور در اختیار عموم قرار گیرند.

 

وزیر ارتباطات همچنین اظهار کرد: چه در سامانه‌های حاکمیتی و چه در سایت‌های بخش خصوصی، حفاظت از حریم خصوصی مردم الزامی است. پیش‌نویس قانون این موضوع نیز در وزارت ارتباطات تهیه شده و در حال بررسی نهایی در دولت است و به زودی به عنوان لایحه به مجلس ارائه خواهد شد.

 

آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور

هاشمی درباره فیبر نوری و دسترسی خانوارها تا پایان سال گفت: در این زمینه دو مفهوم مجزا وجود دارد؛ یکی پوشش فیبر نوری و دیگری جنبه‌های اقتصادی آن. گاهی این دو مفهوم با هم خلط می‌شوند.

 

وی تأکید کرد: ما موظف هستیم تا پایان سال پوشش 20 میلیون خانوار را ایجاد کنیم، اما این به معنای اتصال مستقیم خانوارها به فیبر نوری نیست، بلکه خانوارها باید درخواست داده و متقاضی استفاده باشند.

 

او اضافه کرد: صبح امروز، قبل از حضور در این نشست، موضوع فیبر نوری در دستور کار قرار گرفت.

 

هاشمی همچنین درباره پیگیری‌های مرتبط با فیلترینگ و رایزنی رئیس جمهور با شورای امنیت، گفت: فضای مجازی تنها یک حوزه فنی نیست؛ بلکه این فضا حداقل برابر با فضای واقعی است و ذینفعان مختلفی دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: مباحث اقتصادی و فرهنگی نیز در فضای مجازی مطرح است و به نوعی این فضا به بخشی از زیست اجتماعی تبدیل شده است. بر این اساس از همه ذینفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، برنامه‌ای قانونمند در حوزه‌های مختلف ترسیم کنند. سپس این برنامه‌ها با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و در نهایت در شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیری خواهد شد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار