نگاهی به فیلم The Angel؛ هالیوود در پی یافتن راهی برای نجات اسرائیل-راهبرد معاصر

نگاهی به فیلم The Angel؛ هالیوود در پی یافتن راهی برای نجات اسرائیل

از بین بردن آرمان های مقاومت و دفاع از قدس ، توجیه عمل سازشکاران ، بزرگنمایی قدرت نظامی رژیم صهیونیستی و تطهیر عوامل جاسوسی مرتبط با موساد از اهداف اصلی فیلم «آنجل» است
احسان رشیدی؛ منتقد سینما
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ - ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 25
کد خبر: ۲۵۹۳۴

هالیوود در پی یافتن راهی برای نجات اسرائیل

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ فرشته ( the angel ) فیلمی که در ژانر جاسوسی و مهیج به کارگردانی آریل ورومن است که در 14 ستامپر 2018 به اکران عمومی درآمد . از بازیگران آن می توان به مروان کنزای در نقش اشرف مروان ، ساسون گابای در نقش انور سادات ، ولید زعیتر در نقش جمال عبدالناصر و توبی کبل اشاره کرد . کمپانی نتفلیکس این فیلم را  با بودجه 12 میلیون  دلاری تهیه کرده است .   فیلم اقتباسی از کتابی غیر داستانی با عنوان فرشته : جاسوس مصری که اسرائیل را نجات داد اثر اوری بار-جوزف و ترجمه دیوید هازنوی است . فیلم به شکست اعراب در جنگ یوم کیپور با اسرائیل  براساس پرونده های محرمانه موساد می پردازد.

 

اشرف مروان در سال 1944 به دنیا آمد و به عنوان فرزند یکی از افسران ارتش مصر ، از جمله یکی از نزدیک ترین افراد در میان طیف های گوناگون پیرامون رئیس جمهور عبدالناصر به حساب می آمد . مهم تر آن که مروان با دختر پرزیدنت ناصر یعنی با مونا ناصر ازدواج کرده بود . و اگرچه که ناصر با وجود همه این پیوندها تا زمانی که زنده بود فاصله خود را با دامادش حفظ کرد اما به هر حال مروان به اطلاعات فوق محرمانه دولتی دسترسی داشت .

 

 فیلم آنجل نکات مهمی را در بردارد  و با نگریستن به این فیلم  نفوذ صهیونیسم و غرب گرایان در مصر  و ورود غربگرایان  از جمله انور سادات  نمایان می شود . انور سادات بدنبال بازپس گیری سرزمین های  اشغال شده مصر بود و فقط به کم اقناع شد در صورتیکه می توانست با مقاومت و با یکدلی  مردم جنگ را یکسره کند . فیلم آنجل سعی دارد که مستند گونه باشد ولی نظرات شخصی سازنده وارد داستان شده و دیالوگ ها هدف دار است .

 

در یک سکانس سرهنگ قذافی را می بینیم که به آمریکا و صهیونیسم شیطان می گوید و اینگونه القا می شود شیطان ، قذافی و مخالفین  اسرائیل هستند و مردم رژیم صهیونیستی مانند اشرف مروان و دنی ( الکس ) انسان های خانواده دوست و به فکر انسانیت هستند ، در صورتیکه هیچ توجهی به کشتار و آواره شدن میلیون انسان بیگناه در این مسیر ندارند .

 

فیلم آنجل جاسوسی برای موساد را کاری پسندیده و نجات دهنده جامعه بشری معرفی می کند و حتی مردم دیگر کشورها را به جاسوسی برای موساد ترغیب می کند .

هالیوود در پی یافتن راهی برای نجات اسرائیل

 

دوربین نقش اساسی را در فیلم ایفا می کند و دارای یک کاراکتر است و زنده و پویا که منظور خود را بیان می کند .

فیلم  شباهت زیادی به داستان چوپان دروغگو دارد و در پایان نیز دنی به اشرف مروان کتاب چوپان دروغگو را هدیه می دهد ، چون دو بار خبر دروغ به موساد مخابره کرد که جنگ فردا رخ می دهد تا این که بار سوم قبل از جنگ یوم کیپور با فروش اطلاعات باعث نجات موقتی  رژیم صهیونیستی شد  ، با این حال دو هزار کشته رژیم صهیونیستی در این جنگ بر جای ماند .  

 

این فیلم در مصر نیز دارای حاشیه بود چون غرور مصری ها را جریحه دار کرد  .

در یک سوم اول فیلم ( آنجل )  با شخصیت سست عنصر و غربگرای اشرف مروان ،  تحت تحقیرهای پدرزنش جمال عبدالناصر آشنا می شویم . شکل گیری یکی از مهم ترین جاسوس ها و نفوذ های موساد در  تاریخ را به نمایش می گذارد . شخصیت پردازی ها در فیلم به درستی انجام شده است و مانند دیگر کارهای کمپانی نتفلیکس شخصیت ها خاکستری هستند و حتی اشرف مروان که به کشور و آرمان های کشورش پشت می کند ، وی  را سیاه محض برای بیننده به تصویر در نمی آورد  بلکه در لایه های خاکستری قرار می گیرد ، او  به خانواده وفادار و عاشق خانواده است .  در یک نکته کلیدی فیلم نیز اشاره به جاسوس دوران جنگ جهانی دوم به نام گاربو دارد که توانست سرنوشت جنگ را تغییر دهد . جاسوسی برای رژیم صهیونیستی را در این سکانس   به نفع دو کشور می خواند و  تجاوزات رژیم صهیونسیتی  را موجه جلوه می دهد .

 

آغاز داستان فیلم در بعد از جنگ شش روزه اعراب طی می شود و جمال عبدالناصر و بقیه رهبران اعراب به دنبال پس گرفتن سرزمین های اشغال شده شان هستند که اشرف مروان ( داماد جمال عبدالناصر )  نظر می دهد باید به آمریکا نزدیک شد و به آن اعتماد کرد  و یکی از حضار با کنایه  می گوید که  دامادت باید سفیر مصر در واشنگتن باشد.

 

نحوه نفوذ و گرفتن جاسوس توسط سرویس اطلاعاتی را می شود در فیلم آنجل دید ، افرادی که برای  تحصیل به خارج می روند در معرض خطر  جذب موساد و cia  قرار دارند  .  استاد در کلاس درس  به گاربو جاسوس دو جانبه جنگ جهانی دوم اشاره می کند و می گوید « گاربو خیر به هر دو طرف رساند » منظور اصلی داستان هم همین است و کاری که اشرف مروان انجام داد به زعم غربگرایان به نفع هر دو گروه بود. و این  جاسوسی را یک حرکت صلح آمیز و روبه جلو برای روابط خاورمیانه معرفی می کند . ، اشرف مروان  قبل از جاسوس شدن  بسیار محافظه کار و بخاطر تحصیل در غرب و تحت تاثیر مدرنیته قرار داشته است  . بعد از فوت عبدالناصر با یک اقدام توطئه آمیز اشرف مروان سامی شرف یکی از وزرای قدرتمند انور سادات که مخالف اونیز هست را کنار می گذارد و به جای او تکیه میزند  بعد از تماس تلفنی فردی از لندن وی متوجه می شود صدای او( در تماسی که قبلا اشرف مروان بخاطر وضعیت مالی خواهان فروش اطلاعات به اسرائیل بود تا با آن به قمار و پارتی شبانه اش برسد )  ضبط شده و دیگر چاره ای جز جاسوسی برای رژیم صهیونیستی ندارد و اینگونه در تله موساد میافتد .  

 

به اهداف اصلی فیلم اشاره می کنیم : « از بین بردن آرمان های مقاومت و دفاع از قدس ، توجیه عمل سازشکاران ، بزرگنمایی قدرت نظامی رژیم صهیونیستی و تطهیر عوامل جاسوسی مرتبط با موساد » در برخی  سکانس های خاص  سخنانی آشنا دیده و شنیده  می شود مانند سخنان  انور سادات که  تحت تاَثیر اشرف مروان آقازاده خارج تحصیل کرده است و توانست سامی شرف از مخالفین انور سادات را از رده خارج کند در نتیجه مورد اعتماد سادات نیز قرار گرفت .  فیلم می خواهد شعارهای امپریالیسم را به گونه ای دیگر تکرار کند و قطعنامه ننگین کمپ دیوید را برای مصریان به گونه ای صلح آمیز بیان کند ، مانند شعارهای فتنه 88 و ( نه غزه و لبنان ) ،  برخی محافظه کاران غرب گرا در ایران نیز این گونه سخنانی را نیز بیان می کنند که چرا باید به کشور غریبه کمک کرد و اصول و آرمان های انقلاب اسلامی را نادیده می گیرند  و  سعی در القاء اعتماد  به امپریالیسم دارند . نتیجه آن دست خالی در برجام است  و رهیافت آن هیچ است .   به گفته وزیر نفت ایران :  «در قبل از برجام هنگام تحریم نفت بیشتری می فروخنه است »  رهبر معظم انقلاب فرمودند : « به غرب و آمریکا خوش بین نیستم  » در حالیکه علاقمندان به مذاکره گفتند « امضای جان کری تضمین است » .

 

کمپانی نتفلیکس ، نیروی پیاده نظام  جنگ روانی صهیونیسم و امپریالیسم است . فیلم سعی می کند یک دروغ بزرگ  را با روکش پوشالی خدمت به کشور و نجات مردم   پنهان کند و آرمان های راستین مقاومت و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را نادیده  می گیرد و یک صلح دروغین را به مردم مصر هدیه می  دهد ، اشرف مروان را که جاسوس رژیم صهیونیستی است یک شخصیت فداکار و قهرمان مردم مصر معرفی می  کند ،  آرمان های قدس شریف را به فراموشی می سپارد که در بعضی مقالات اشرف مروان را جاسوس دو جانبه می خوانند چون سرزمین های اشغال شده سینا را به مصر بازگردانده است ، ولی اگر اشرف مروان اطلاعات جنگ را به موساد راپورت نمی داد خود مصر سرزمین ها را می توانست پس بگیرد و این گونه زیر پرچم آمریکا و اسرائیل قرار نمی گرفت و این در تاریخ گفته نشده است .

 

امضای قرارداد خائنانه بین مصر و اسرائیل که بدون توجه به خواسته‏ های مشروع ملت فلسطین و مصالح امت اسلام انجام گرفت، به معنای صحّه گزاردن به تجاوزات صهیونیسم بین الملل و پایمال کردن حقوق مردم فلسطین که سرزمین آنها  توسط رژیم جعلی اسراییل  غصب شده است می باشد .

 

امام خمینی ( ره ) بعد از امضای قرار داد ننگین کمپ دیوید طی یک نامه ای  خطر صهیونیسم را گوشزد کردند و  « انور سادات با قبول این صلح، وابستگى خود را به دولت استعمارگر امریکا آشکارتر نمود ». ( این وابستگی  قبل از به قدرت رسیدن انور سادات در چهره او هنگام   گوش دادن  به حرف های اشرف مروان در فیلم دیده می شود در صورتیکه بقیه وزرا با چنین سخنانی مقابله می کنند .

 

هر حکومتی که  تحت سلطه  غرب  رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد و جنایات این رژیم نژاد پرست و جاه طلب  را  در حق مردم مظلوم فلسطین و اشغالگری های آن را نادیده بگیرد دیر یا زود سرنوشتی جز فروپاشی و پرونده ای ننگین نزد ملت های آزاده جهان نخواهد داشت .

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار