کشورهای شریک جنایت جنگی رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
گزارش «سی.ان.ان»؛

کشورهای شریک جنایت جنگی رژیم صهیونیستی

آمریکا، آلمان و انگلستان در صدر فهرست تأمین کنندگان تسلیحات رژیم صهیونیستی و شریک جنایت‌های وحشتناک این رژیم قرار دارند.
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - 24 October 2024

کشورهای شریک جنایت جنگی رژیم صهیونیستی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ این نخستین بار نیست یکی از متحدان اصلی اسرائیل تهدید به توقف ارسال تسلیحات خود به این رژیم می کند. ماه می گذشته جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت، در صورت تداوم حمله تل‌آویو به شهر رفح در جنوب نوار غزه ارسال برخی مهمات به تل‌آویو را متوقف خواهد کرد. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اهمیت نداد و بر شدت تجاوزاتش افزود و جریان ارسال تسلیحات آمریکایی همچنان ادامه دارد و جان غیرنظامیان بی گناه فلسطینی را می گیرد.
 

در پایان سال 2023 هزاران بمب و موشک هدایت‌شونده ازجمله هواپیماها و مهمات بسیار پیشرفته که ده ها هزار غیرنظامی را کشتند، به وسیله آمریکا به اسرائیل تحویل داده شد


ایالات متحده به اسرائیل درباره بدتر شدن شرایط انسانی در غزه هشدار داده که در واقع جنایت جنگی است. کابینه نتانیاهو 30 روز فرصت دارد ورود کمک های لازم به نوار غزه را تسهیل کند، در غیر این صورت قوانین حاکم بر آمریکا را با خطر نقض تهدید می کند. تهدید به قطع کمک های نظامی خارجی بزرگترین گام دولت بایدن برای فشار بر اسرائیل و این در حالی است که سایر کشورهای اروپایی کمک های نظامی خود را به صورت نسبی به اسرائیل کاهش داده اند. با وجود این، ایالات متحده هرگز راضی به قطع کمک های تسلیحاتی خود به اسرائیل نشده است.
 
علاوه بر آمریکا، چندین کشور دیگر در فهرست تأمین کنندگان تسلیحات اسرائیل قرار دارند.


ایالات متحده

ایالات متحده در صدر فهرست تامین کنندگان تسلیحات به اسرائیل است. سال گذشته واردات ارتش اسرائیل 69 درصد تسلیحات آمریکایی را شامل می شد. طبق گزارشی که در زمینه انتقال تسلیحات بین‌المللی به وسیله مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم منتشر شده است، آلمان با 30 درصد در رتبه دوم قرار دارد، پس از آن ایتالیا با 0.9 درصد و بریتانیا، فرانسه و اسپانیا به عنوان مشارکت‌کنندگان کوچک‌تر قرار دارند.
 
مرکز تحقیقاتی یادشده با بیان اینکه تسلیحات آمریکایی نقش مهمی در اقدامات نظامی اسرائیل علیه فلسطینیان و لبنانی‌ها داشته است، عنوان کرد: در پایان سال 2023 هزاران بمب و موشک هدایت‌شونده ازجمله هواپیماها و مهمات بسیار پیشرفته که ده ها هزار غیرنظامی را کشتند، به وسیله آمریکا به اسرائیل تحویل داده شد. به تازگی از بمب‌های ساخت آمریکا به وزن 2 هزار پوند در تجاوز اسرائیل به ضاحیه لبنان که در آن سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله ترور شد، استفاده شده است.
 
طبق داده های وزارت امور خارجه آمریکا، ایالات متحده به اسرائیل کمک مالی می کند و از سال 1948 بیش از 130 میلیارد دلار به اسرائیل اعطا کرده است. سال 2019 واشنگتن یادداشت تفاهمی با تل آویو امضا کرد که سالانه مبلغ 3.3 میلیارد دلار از برنامه تأمین مالی نظامی خارجی و 500 میلیون دلار دیگر برای دفاع موشکی تضمین می کند.

 

آلمان 

سهم آلمان در تأمین تسلیحات اسرائیل در سال 2023 بالغ بر 30 درصد بود، اما سال جاری به میزان قابل توجهی کاهش یافت. همچنین شاهد رد درخواست نیکاراگوئه از سوی دادگاه بین‌المللی دادگستری مبنی بر الزام آلمان به توقف کمک‌های نظامی به اسرائیل بودیم. یکی از دلایلی که دادگاه این درخواست را رد کرد، این بود که کمک‌های نظامی آلمان به اسرائیل با صدور رأی دادگاه در واقع کاهش یافته بود. با وجود این، چند روز پیش اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت، کشورش ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف نکرده است و به این کار ادامه خواهد داد. آلمان در آینده نزدیک محموله های جدید تسلیحاتی را به اسرائیل تحویل خواهد داد.

 

ایتالیا 

به گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، ایتالیا بالگرد و تفنگ در اختیار اسرائیل قرار داده و شریک جرم رژیم اشغالگر در حملات به وسیله جت های جنگنده F-35 است. با وجود این، آنتونیو تاجانی وزیر امور خارجه این کشور ابتدای سال جاری به رسانه های محلی گفت، ایتالیا از هفتم اکتبر سال گذشته ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کرده است. این مؤسسه افزود، قراردادهای انتقال تسلیحات امضا شده میان رم و تل آویو همچنان به وسیله دو طرف محترم شمرده می شود.


انگلستان

دولت بریتانیا اعلام کرد، صادرات کالاهای نظامی به اسرائیل کم است. این کشور سال گذشته مجوز صادرات تسلیحات به تل آویو را به ارزش بیش از 23 میلیون دلار امضا کرد. بریتانیا همچنین پس از به قدرت رسیدن دولت حزب کارگر در ماه ژوئیه، برخی مجوزها را به حالت تعلیق درآورد و در ارزیابی ای رسمی به این نتیجه رسید خطر آشکاری وجود دارد که این سلاح‌ها می‌توانند «برای ارتکاب یا تسهیل نقض جدی قوانین بشردوستانه بین‌المللی» مورد استفاده قرار گیرند. 
 
با وجود این، مقام های انگلیسی در زمینه تأمین برخی قطعات هواپیماهای اسرائیلی یا تجهیزات مورد استفاده در امور آموزشی نظامی اظهار نظری نکرده اند. 

ایتالیا بالگرد و تفنگ در اختیار اسرائیل قرار داده و شریک جرم رژیم اشغالگر در حملات به وسیله جت های جنگنده F-35 است


اسپانیا

وزارت امور خارجه اسپانیا فوریه گذشته بیانیه‌ای مطبوعاتی صادر کرد که نشان می‌دهد دولت از هفتم اکتبر سال گذشته هیچ سلاحی به اسرائیل نداده است. زمانی که پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا حمله غیرقابل قبول اسرائیل به لبنان را محکوم کرد، از جامعه جهانی خواست صادرات تسلیحات به اسرائیل را متوقف کنند. 
 
وی گفت: ما بر درخواست فوری از اسرائیل برای توقف اقدامات خصمانه که ناقض قوانین بین المللی و بشردوستانه با حمله به کشور دیگری است، تأکید می کنیم.


فرانسه

در حالی که فرانسه از لحاظ تاریخی به اسرائیل تسلیحات می‌دهد، روابط میان دو طرف در هفته‌های اخیر تیره شده است؛ زیرا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه خواستار توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل در تلاش برای فشار برای آتش‌بس در لبنان و غزه شد. در تحولی دیگر، مکرون خواستار تعلیق کامل فروش تسلیحات استفاده شده در جنگ غزه شد و تأکید کرد، فرانسه در تأمین آنها شرکت نکرده است.

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

انتخابات آمریکا و رقابت آشفته ترامپ-هریس

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

عملکرد فوق العاده پدافند هوایی در شب آرام ایران

مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

چالش‌های بودجه ۱۴۰۴

یادداشت گائو بای، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه دوک؛ / ۱ روز پیش

سرنوشت دلارزدایی در جنوب جهانی

یادداشت آصف ملحم، رئیس مرکز پژوهش‌های JSM مسکو؛ / ۲۱ ساعت پیش

بریکس، سکویی برای بازترسیم نظم جهان