هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی در ۵ استان | وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها-راهبرد معاصر
هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی در ۵ استان | وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها خبر خوش سازمان اداری و استخدامی کشور برای بازنشستگان | متناسب سازی ۹۰ درصدی حقوق و فوق العاده ماموریت‌های جدید برای نهضت سوادآموزی در کشور | خبر خوش وزیر آموزش و پرورش از نقشه راه سوادآموزی صدور احکام اصلاحی بازنشستگان مشمول طرح رتبه‌بندی معلمان + توضیحات صندوق بازنشستگی کشوری کاهش محسوس دما و آغاز ناگهانی بارش‌ها در کشور تحول در واتساپ با هوش مصنوعی رودخانه تلار مازندران به رنگ سیاه درآمد! انهدام باند قاچاق در خلیج فارس با ۳۱۷ هزار لیتر سوخت فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ۱۴۰۳ ایلان ماسک: هرکس این طومار را امضا کند یک میلیون دلار به او پرداخت می‌کنم! مصرف سیگار سالانه جان ۵۰ هزار ایرانی را می‌گیرد اهدای درجه به فرماندهان انتظامی کشور پیگیری یک پرونده مرگ مغزی | میت هنگام جراحی اهدای عضو به هوش آمد دستبرد میلیاردی عروس به خانه مادرشوهر پولدار تهرانی صدور ابلاغیه اجرای حکم نیلوفر حامدی

هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی در ۵ استان | وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی فعالیت سامانه بارشی در ۵ استان از احتمال وقوع سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۱ - ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 20
کد خبر: ۲۶۰۷۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس هشدار نارنجی سازمان هواشناسی سامانه بارشی از امروز تا سه‌شنبه اول آبان‌ماه در استان‌های مازندران، نیمه شرقی گیلان و ارتفاعات و دامنه در گلستان، اردبیل، نیمه شرقی و شمال شرق آذربایجان شرقی فعال است.

نوع مخاطره این سامانه بارشی رگبار باران، رعدوبرق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید، بارش برف در نواحی سردسیر و در ارتفاعات پدیده مه است.

فعالیت سامانه بارشی اثر مخاطره لغزندگی جاده‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها و بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر، پدیده مه، کاهش دید، صاعقه، جاری شدن روان آب، سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات، احتمال رانش کوه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی را به همراه دارد.

توصیه‌های سازمان هواشناسی:

پرهیز از هرگونه تردد غیر ضروری و توقف در حاشیه روخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری اکید از اسکان و بر پا کردن چادر‌های مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانه و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های تفریحی از جمله طبیعت‌گردی و کوه‌نوردی، پرهیز از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها، آب‌رو‌ها و دهانه پل‌ها و تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و آمادگی راهداری، وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های اجرایی خدمت رسان و امدادی.

به گزارش تسنیم، توده هوای سردی که از عصر دیروز شنبه ۲۸ مهرماه به کشور نزدیک شده به‌تدریج تا چهارشنبه حدود دو سوم مساحت کشور را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. این شرایط برای برخی مناطق همراه با بارش برف‌وباران است که اثرات مخاطره‌آمیزی برای بخش کشاورزی به همراه خواهد داشت.

سازمان هواشناسی کشور برای مواجهه مناسب با این شرایط هشدار سطح نارنجی کشاورزی صادر و اعلام کرد: میزان کاهش دما در برخی مناطق محسوس است و به طور میانگین بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس خواهد بود.

بر اساس این هشدار کاهش دما روز یکشنبه برای استان‌های «آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، کردستان و شمال غرب کرمانشاه» و دوشنبه برای استان‌های «آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، زنجان و ارتفاعات استان‌های سمنان و قزوین» انتظار می‌رود.

این شرایط برای سه‌شنبه در استان‌های «آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی و شرقی خراسان رضوی، نیمه شمالی سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، لرستان، قم، نیمه غربی اصفهان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس» حاکم است.

کاهش دما چهارشنبه در استان‌های «آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، همدان، ایلام، خوزستان، قم، اصفهان، یزد، فارس، بوشهر، اصفهان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شمالی خراسان جنوبی و ارتفاعات و دامنه در کرمان» پیش‌بینی می‌شود.

این شرایط اثرات مخاطره‌آمیزی همچون «افزایش محسوس مصرف نهاده‌های انرژی و خسارت به صنعت کشاورزی» در پی دارد.

توصیه می‌شود برای شرایط پیش رو نسبت به «آماده کردنِ تأسیسات گرمایشی، مدیریت در مصرف نهاده‌های انرژی، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از سرمازدگی باغات و مزارع و محافظت از ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی» اقدام شود./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار