به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر شاهد رزمایش گسترده ارتش چین پیرامون جزیره تایوان بودیم و پس از آن شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از لزوم آمادگی ارتش این کشور سخن گفت و بر آن تأکید کرد. چینی ها با رزمایش خود سیگنال معناداری به غرب در زمینه مناقشه جزیره تایوان و آمادگی برای ورود نظامی به این جزیره اعلام کردند.
انتخاب دوم آمریکا حمایت از یک یا دو طرف جنگ و به حاشیه رفتن طرف یا اطراف دیگر به دلیل محدودیت منابع است
علاوه بر این، ناتو به سرکردگی آمریکا در زمینه جنگ اوکراین مقابل روسها قرار گرفته که هزینه و انرژی زیادی از غرب برای این تقابل گرفته است. حال تصور کنید رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد در موقعیت فعلی با حمله ای غیر حساب شده، آغازگر جنگی گسترده با ایران باشد و هم زمان چینی ها تهدیدات خود را در زمینه تایوان عملی کنند.
در این صورت این سؤال مطرح میشود، آمریکا که متعهد به حمایت تسلیحاتی از صهیونیستهاست، چگونه می تواند هم زمان در سه حوزه اوکراین، غرب آسیا و تایوان بجنگد و منابع تسلیحاتی و مالی این جنگها را فراهم کند؟ طبعاً منابع اقتصادی و تسلیحاتی ایالات متحده نیز نمی تواند بی انتها باشد و جنگیدن در سه حوزه به کابوس واشنگتن تبدیل خواهد شد
به دلیل محدودیت موجود برای آمریکایی ها در حوزه منابع، آنها دو انتخاب پیش رو خواهند داشت؛ یا اینکه با پوشش دادن هر سه حوزه، به جنگ ایران، روسیه و چین بروند که هزینه سنگینی به اقتصاد و قدرت نظامی آمریکاییها وارد خواهد کرد که پس از پایان این جنگ دور از انتظار نخواهد بود و هژمونی اقتصادی و نظامی آمریکایی ها در جهان پس از این ضربه افول خواهد کرد یا حتی شاهد تغییر در جدول قدرتهای جهانی خواهیم بود.
انتخاب دوم آمریکا حمایت از یک یا دو طرف جنگ و به حاشیه رفتن طرف یا اطراف دیگر به دلیل محدودیت منابع است که در این صورت اگر در هر یک از جبهه ها شاهد پیروزی طرف مقابل باشیم، حیثیت آمریکا در ابعاد بین المللی به چالش کشیده خواهد شد. فرض کنیم برای حمایت از رژیم صهیونیستی (با فرض حمله چین) آمریکا مجبور شود نسبت به اوکراین یا تایوان چشم پوشی کند؛ در این صورت با شکست اوکراین یا تایوان به نظر نمی آید دیگر کشورها بتوانند همانند گذشته برای حفظ منافع و امنیت خود روی آمریکا حساب باز کنند.
این موضوع باعث خواهد شد روند شکل گرفته کنونی شدت یابد و پایتخت ها برای حفظ امنیت و منافع خود در کنار آمریکا به سمت سایر کشورها سوق یابند که البته در زمان حاضر نیز شاهد همکاری کشورهای عربی به عنوان متحدان سنتی آمریکا با روسیه ای هستیم که در حال تقابل با آمریکایی هاست؛ اما پس از شکست متحدان غرب در هر یک از جبهه ها شاهد بر هم خوردن توازن موجود خواهیم بود.
باید دید آمریکایی ها می توانند و اراده دارند تل آویو را از آغاز عملیات غیر حساب شده و جنگ احتمالی منصرف کنند یا با تکرار تجربه روسیه و ورود به باتلاق اوکراین، این بار شاهد ورود آمریکا به باتلاق ایران خواهیم بود؟
شاید بهتر باشد قبل از هر اقدامی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با تماس با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود از تجربیات و ناگفته های جنگ اوکراین بپرسد. به هر حال ورود چین به جنگ تایوان می تواند تمامی معادلات را تغییر دهد و منطقی نیست آمریکایی ها در مسیری قدم بردارند که دارای چنین خطر بالایی باشد. جنگ احتمالی رژیم صهیونیستی با ایران و سپس ورود چین به تایوان، می تواند همه معادلات آمریکایی ها را برهم زند.