جزئیات حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک آزادی ۲۱۰ اسیر یمنی از زندان‌های عربستان سعودی عملیات نظامی در ساحل غربی یمن؛ جزئیات کامل و نتایج راهبردی تصویر دیدار پزشکیان با ولیعهد امارات متحده عربی + عکس بیانیه ضد ایرانی بحرین: در نشست صلاله شرکت نمی‌کنیم / در اجلاسی که ایران حضور داشته‌باشد شرکت نخواهیم کرد هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم

پوتین: استفاده از ارزهای ملی خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد

پوتین: استفاده از ارزهای ملی خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه نشست سران بریکس تأکید کرد که استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری بین کشورها، خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 22
کد خبر: ۲۶۰۸۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه نشست سران گروه «بریکس» در دیدار با «دیلما روسف» رئیس بانک بریکس (بانک توسعه جدید) تأکید کرد که استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد.

 

دیلما روسف نیز گفت: بریکس می‌تواند فضاهای جدید همکاری در بین کشورهای جنوب را کشف کند.

 

کاخ کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسیه و ایران در معاملات متقابل تقریباً به طور کامل ارزهای خارجی را کنار گذاشته و از ارز ملی بهره می‌برند.

 

در بیانیه کرملین همچنین اشاره شده است که دو کشور بیش از ۹۶ درصد پرداخت‌های متقابل را با «روبل» و «ریال» انجام می‌دهند. به گفته کرملین، حجم تجارت دوجانبه تنها در هشت ماه نخست امسال، ۱۲.۴ درصد افزایش داشته که این رقم در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴ میلیارد دلار بود. در بخشی از این بیانیه تاکید شده است: رهبران دو کشور توجه به توسعه تجاری و روابط اقتصادی را در اولویت قرار می‌دهند.

 

به گفته کرملین، روسیه و ایران به طور مشترک در حال توسعه چندین پروژه بزرگ در حوزه حمل و نقل و انرژی شامل احداث واحدهای جدید تولیدی در نیروگاه اتمی بوشهر و کریدور بین‌المللی شمال به جنوب که سن‌پترزبورگ را به شهر بندری بمبئی هند متصل می‌کند، فعالیت و همکاری می‌کنند.

 

مسکو تاکید کرده است که روابط میان دو کشور «رو به رشد» است و کرملین انتظار دارد که این روابط در آینده به سطح «شراکت جامع راهبردی» برسد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار است در حاشیه اجلاس «بریکس »(۲۲ تا ۲۴ اکتبر / اول تا سوم آبان) با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران ملاقات کند. پزشکیان و پوتین پیشتر از طریق تماس تلفنی و همچنین اوایل اکتبر در اجلاسی در عشق‌آباد با یکدیگر گفتگو کردند.

 

روسیه به طور جدی و پویا استفاده از دلار را در معاملات بین‌المللی خود کاهش داده وبیش از ۹۵ درصد توافقات و قراردادهای تجاری دوجانبه بین مسکو و پکن با «یوآن» و «روبل» انجام می‌شود. میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه در ماه آگوست این مساله را تأیید کرد.

 

رویترز هفته گذشته گزارش داد که مسکو قصد دارد تا در اجلاس بریکس، طرح خود را برای ایجاد یک سازوکار مالی جدید بین‌المللی ارائه کند. این طرح سازوکار پرداخت جدیدی را شامل می‌شود که کشورهای مشارکت‌کننده در آن را قادر می‌سازد تا در معاملات بین‌المللی عملاً دلار را دور زده و به ارز ملی خود تکیه کنند./ مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار