پوتین: استفاده از ارزهای ملی خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

پوتین: استفاده از ارزهای ملی خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد

رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه نشست سران بریکس تأکید کرد که استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری بین کشورها، خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 22
کد خبر: ۲۶۰۸۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه نشست سران گروه «بریکس» در دیدار با «دیلما روسف» رئیس بانک بریکس (بانک توسعه جدید) تأکید کرد که استفاده از ارزهای ملی در تبادلات تجاری خطرات ژئوپلیتیک را کاهش می‌دهد.

 

دیلما روسف نیز گفت: بریکس می‌تواند فضاهای جدید همکاری در بین کشورهای جنوب را کشف کند.

 

کاخ کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسیه و ایران در معاملات متقابل تقریباً به طور کامل ارزهای خارجی را کنار گذاشته و از ارز ملی بهره می‌برند.

 

در بیانیه کرملین همچنین اشاره شده است که دو کشور بیش از ۹۶ درصد پرداخت‌های متقابل را با «روبل» و «ریال» انجام می‌دهند. به گفته کرملین، حجم تجارت دوجانبه تنها در هشت ماه نخست امسال، ۱۲.۴ درصد افزایش داشته که این رقم در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴ میلیارد دلار بود. در بخشی از این بیانیه تاکید شده است: رهبران دو کشور توجه به توسعه تجاری و روابط اقتصادی را در اولویت قرار می‌دهند.

 

به گفته کرملین، روسیه و ایران به طور مشترک در حال توسعه چندین پروژه بزرگ در حوزه حمل و نقل و انرژی شامل احداث واحدهای جدید تولیدی در نیروگاه اتمی بوشهر و کریدور بین‌المللی شمال به جنوب که سن‌پترزبورگ را به شهر بندری بمبئی هند متصل می‌کند، فعالیت و همکاری می‌کنند.

 

مسکو تاکید کرده است که روابط میان دو کشور «رو به رشد» است و کرملین انتظار دارد که این روابط در آینده به سطح «شراکت جامع راهبردی» برسد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار است در حاشیه اجلاس «بریکس »(۲۲ تا ۲۴ اکتبر / اول تا سوم آبان) با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران ملاقات کند. پزشکیان و پوتین پیشتر از طریق تماس تلفنی و همچنین اوایل اکتبر در اجلاسی در عشق‌آباد با یکدیگر گفتگو کردند.

 

روسیه به طور جدی و پویا استفاده از دلار را در معاملات بین‌المللی خود کاهش داده وبیش از ۹۵ درصد توافقات و قراردادهای تجاری دوجانبه بین مسکو و پکن با «یوآن» و «روبل» انجام می‌شود. میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه در ماه آگوست این مساله را تأیید کرد.

 

رویترز هفته گذشته گزارش داد که مسکو قصد دارد تا در اجلاس بریکس، طرح خود را برای ایجاد یک سازوکار مالی جدید بین‌المللی ارائه کند. این طرح سازوکار پرداخت جدیدی را شامل می‌شود که کشورهای مشارکت‌کننده در آن را قادر می‌سازد تا در معاملات بین‌المللی عملاً دلار را دور زده و به ارز ملی خود تکیه کنند./ مهر

ارسال نظر