کشف فسیل تخم‌مرغ دایناسور با قدمت ۸۰ میلیون سال + عکس-راهبرد معاصر

کشف فسیل تخم‌مرغ دایناسور با قدمت ۸۰ میلیون سال + عکس

محققان چینی از یک کشف پیشگامانه پرده‌برداری کردند؛ کوچک‌ترین فسیل تخم دایناسور که تا کنون کشف شده که با گونه جدیدی از دایناسور مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 24
کد خبر: ۲۶۱۰۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ اولین فسیل تخم دایناسور غیرپرندگان به طور علمی شناخته شده در سال ۱۹۲۳ توسط خدمه موزه تاریخ طبیعی آمریکا در مغولستان کشف شد. پوسته تخم دایناسور را می‌توان در بخش نازک مطالعه کرد و زیر میکروسکوپ مشاهده کرد.

کشف فسیل تخم‌مرغ دایناسور با قدمت ۸۰ میلیون سال + عکس

خوشه‌ای از شش تخم دایناسور

در سال ۲۰۲۱، در یک سایت ساخت‌وساز در گانژو، محققان خوشه‌ای از شش تخم دایناسور را کشف کردند که قدمت آن به دوره کرتاسه پسین بازمی‌گردد. تخم‌ها در لانه‌ای که به خوبی حفظ شده بود کشف شد که اطلاعات زمینه‌ای ارزشمندی در مورد رفتار لانه‌سازی این گونه باستانی ارائه می‌دهد.
در حالی که نام گانژو ممکن است برای همه آشنا نباشد، حوضه گانژو در استان جیانگشی، چین جنوبی در میان دیرینه شناسان به عنوان یکی از «غنی‌ترین مکان‌های فسیلی تخم مرغ در جهان» مشهور است.

این مکان اکنون بقایای یک‌گونه دایناسور کاملاً جدید را به دست آورده است که تخمین زده می‌شود بیش از ۸۰ میلیون سال قدمت داشته باشد.
نکته قابل توجه، فراوانی اکتشافات فسیلی در حوضه گانژو بر اهمیت آن برای درک تکامل دایناسور‌ها در آسیا تأکید می‌کند.
کشف تنوع تخم دایناسور‌ها

همان‌طور که دیرینه‌شناسان در یک مطالعه جدید بیان کردند، این کشف تنوع تخم دایناسور‌ها را در اواخر کرتاسه افزایش می‌دهد و برای درک ما از تکامل تروپود‌ها در اواخر کرتاسه بسیار مهم است. به طور خاص، فرضیات قبلی در مورد اندازه و مورفولوژی تخم‌های تروپود را به چالش می‌کشد.

مطالعه یک تخم دایناسور ۸۰ میلیون‌ساله

به گزارش گلوبال تایمز، یک تیم تحقیقاتی مشترک از دانشگاه علوم زمین چین (ووهان) و مؤسسه دیرینه‌شناسی مهره‌داران و دیرینه انسان‌شناسی آکادمی علوم چین، به رهبری لو فاشنگ، تجزیه‌وتحلیل دقیقی از شش تخم انجام دادند.

آنها با استفاده از فناوری پیشرفته مانند اسکن میکروسکوپ الکترونی و پراکندگی الکترونی، سطح و ساختار کریستالوگرافی تخم‌ها را بررسی کردند. اسکن میکرو سی‌تی به آنها اجازه داد تا وضعیت دفن فسیل‌ها را بازسازی کنند و بینش جدیدی در مورد سیستم تولیدمثل دایناسور به دست آورند.
کشف فسیل تخم‌مرغ دایناسور با قدمت ۸۰ میلیون سال + عکس

بررسی فسیل‌های ظریف بدون آسیب

آنها همچنین ساختار‌های میکرو و ماکرو تخم‌ها، از جمله ضخامت پوسته آنها را بررسی کردند. این تکنیک‌های غیرمخرب به محققان این امکان را می‌دهد که فسیل‌های ظریف را بدون آسیب مطالعه کنند.

به گزارش سایت interestingengineering پس از یک مطالعه گسترده سه‌ساله، آنها تایید کردند تخم‌ها متعلق به یک جنس جدید و گونه دایناسور هستند.
این تروپود غیرپرندگان که Minioolithus ganzhouensis نام داشت، قبلاً ناشناخته بود و با «اندازه تخم کوچک، آرایش تخم‌مرغ نامنظم، تزیینات کرم‌مانند و گره‌دار، و مرز تدریجی بین دولایه ساختاری» مشخص می‌شد.
یک کشف بزرگ

به گفته آکادمی علوم چین، دست‌نخورده‌ترین تخم‌مرغ با اندازه تنها ۲۹ میلی متر، رکورد جهانی جدیدی را برای کوچک‌ترین فسیل تخم دایناسور که تاکنون کشف شده به ثبت رسانده است. این یافته کوچک، اما قابل توجه به دیرینه شناسان اطلاعات ارزشمند جدیدی در مورد تنوع تخم دایناسور‌ها و تکامل تروپود‌ها در دوره کرتاسه پسین ارائه می‌دهد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار