درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

رئیس کل دیوان محاسبات کشور: برخی دستگاه‌ها تمایلی به معرفی اموال خود ندارند

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه ارزش املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی که در کل کشور اعلام شده ۹۰۰ میلیارد تومان است که عملکرد پایینی به شمار می‌رود، گفت: این موضوع نشان دهنده این است که برخی مسئولان دستگاه‌های اجرایی تمایلی به معرفی اموال مازاد خود ندارند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۶ - ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 28
کد خبر: ۲۶۱۴۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید احمد رضا دستغیب روز دوشنبه در جلسه هیات عمومی این نهاد نظارتی به موضوع جلسه که به بررسی بند‌های گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ درباره مسکن و حمل و نقل اختصاص داشت، از عدم هزینه کرد مناسب اعتبارات برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی واقع در محدوده و خارج از محدوده شهر‌ها انتقاد کرد و گفت: بخش قابل توجهی از مردم عزیز ما در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌کنند و براساس یک حکم قانونی مقرر شده بوده که از محل مشخص امکانات حداقلی برای آنان فراهم شود، اما این مهم محقق نشده است.

وی افزود: دولت در قبال حکم قانون گذار مکلف شده بود که آیین نامه ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی را در مدت یک ماه تصویب کرده و از اعتبارات پیش بینی شده استفاده کند که متاسفانه این آئین نامه با هشت ماه تاخیر در ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شده است.

دستغیب با اشاره به اینکه این حکم قانونی برای هشت میلیون نفر از مردم عزیزمان در حاشیه شهر‌ها پیش بینی شده است، بیان کرد: پرسش ما این است، که چرا هفت هزار میلیارد تومان که برای ایجاد زیرساخت‌های امنیتی، بهداشتی، روشنایی و... سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص یافته بود به مصرف نرسیده است؟ این ترک فعل بزرگی در ارتباط با مردمی است که در شرایط نامناسبی نسبت به سایر شهروندان زندگی می‌کنند.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: اگر این هزینه برای زیرساخت‌های بهداشتی، روشنایی معابر و همچنین امنیت در محدوده حریم شهر‌ها هزینه می‌شد، با قیمت کمتری در سال گذشته صورت می‌گرفت و به تورم سال بعد نیز نمی‌خورد. به طور حتم این از ترک فعل و از مصادیق تضییع حقوق بیت المال است که مستشاران محترم این نهاد نظارتی به درستی رای به عدم اجرای آن داده اند و دادستان محترم نیز این موضوع را به سرعت پیگیری کند تا دیگر شاهد این تکرار و کوتاهی نباشیم.

دستغیب در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در برنامه پنج ساله هفتم که مورد تاکید دولت نیز است، تمام دستگاه‌ها موظف شده تا املاک مازاد خود را اعلام کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی مسئولان از این کار پرهیز دارند. ارزش املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی که در کل کشور اعلام شده ۹۰۰میلیارد تومان است که عملکرد پایینی به شمار می‌رود و نشان دهنده این است که برخی مسئولان دستگاه‌های اجرایی تمایلی به معرفی اموال مازاد خود ندارند.

وی گفت: در جلسات بررسی قانون شفافیت توسط شورای فنی دیوان محاسبات کشور، یکی از موضوعاتی که مصوب شده و در دستور کار قرار گرفت، تمرکز این نهاد نظارتی بر روی اموال دستگاه‌ها و شرکت‌های تابعه است و بر این اساس شناسایی و ساماندهی اموال بیت المال در سراسر کشور در اولویت برنامه‌های این نهاد نظارتی قرار می‌گیرد.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه این اموال مازاد تنها شامل اموالی نمی‌شود که دارای سند قطعی سازمانی هستند، تصریح کرد: سایر اموال در اختیار از جمله مهمانسراها، واحد‌های تابعه، منازل مسکونی و زمین‌هایی که در اختیار دستگاه‌های اجرایی است و از هر طریقی شامل اموال آنان می‌شود باید در راستای شفافیت و صیانت از اموال بیت المال شناسایی و ساماندهی شود.

دستغیب با بیان اینکه شیوه نامه شناسایی اموال مازاد دستگاه‌های اجرایی توسط معاونان فنی این نهاد نظارتی در شورای فنی تدوین و به تصویب می‌رسد، گفت: بر اساس این شیوه نامه، مدیران تمام دستگاه‌ها باید نسبت به معرفی اموال خود اقدام کنند. همچنین در این راستا نیز مدیران کل استانی و حسابرسان نیز برای اجرای این اقدام ارزشمند ملی بازدید‌های میدانی را در برنامه خود قرار می‌دهند و از ظرفیت‌های مردمی نیز برای شناسایی این اموال مازاد استفاده می‌کنند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر