شمارش معکوس حمله احتمالی ایران آغاز شده است؟-راهبرد معاصر
یادداشت سلام العبیدی، تحلیلگر عراقی؛

شمارش معکوس حمله احتمالی ایران آغاز شده است؟

به نظر می‌آید زمان حمله احتمالی ارتباط تنگاتنگی با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر داشته باشد. تردیدی نیست ایران در حال بررسی دقیق‌ترین گزینه‌ها برای زمان حمله احتمالی است و تلاش می‌کند تأثیر حمله بر روند انتخابات، آرای رأی‌دهندگان و واکنش‌های رسمی سیاسی و نظامی را بسنجد.
سلام العبیدی؛ تحلیلگر عراقی
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 04
کد خبر: ۲۶۲۰۸۱

شمارش معکوس حمله احتمالی ایران آغاز شده است؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بیایید به واکنش احتمالی ایران به حمله رژیم صهیونیستی که بامداد 26 اکتبر انجام شد، فکر کنیم. به نظر می آید با توجه به سخنان اخیر مقام های ارشد ایرانی، پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی وارد شمارش معکوس شده است و اکنون باید منتظر چگونگی و زمان آن ماند.
 
مقام های ارشد ایرانی به دنبال سخنرانی اخیر آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، رهبر انقلاب اسلامی بر شدت تأکیدات خود بر حمله احتمالی با توجه به اصرار صهیونیست ها بر اقدامات تهاجمی علیه محور مقاومت و نه فقط تهران، افزودند و وعده ضربه ای سخت دادند که رژیم صهیونیستی انتظارش را ندارد.
 

به نظر می آید پاسخ محور مقاومت جمعی و از نظر جغرافیایی گسترده و با مشارکت همه گروه های مقاومت باشد.


در زمینه رمزگشایی از تهدید ایران چندین برداشت و گمانه زنی وجود دارد که باید به آن پرداخت. در نخستین حمله ایران (وعده صادق1) که 13 و 14 آوریل انجام شد، ایرانی ها توانایی های پدافند هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی را ارزیابی، نقاط ضعفش را کشف کردند و توانستند مسیرهای بهتری برای هدایت موشک ها و پهپادها به سمت اهداف مدنظر در سرزمین های اشغالی مشخص کنند. علاوه بر این، وضعیت کشورهایی که می توانند با رژیم صهیونیستی تبانی کنند و امکان همکاری مستقیم نیروهای آمریکایی با رژیم صهیونیستی علیه ایران مشخص شد.
 
نتیجه‌ای‌ که رهبران سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی پس از نخستین حمله به آن دست یافتند، آنها را در وارد کردن ضربه ای دردناک‌تر به رژیم غاصب صهیونیستی در «وعده صادق2» کمک کرد.
 
امروز تصمیم گیرندگان سیاسی و نظامی در تهران نتیجه دو مرحله عملیات «وعده صادق» را دیدند و پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران از تجربیات آن و اطلاعات و داده های سیاسی، اطلاعاتی، نظامی و فنی کافی برای ضربه ای سخت و دقیق به این رژیم بهره خواهند برد و تنها باید منتظر چگونگی و زمان پاسخ ایران ماند.
 
از نظر شکل عملیات، می توان انتظار داشت پاسخ ایران قوی تر و دردناک تر از دو عملیات گذشته باشد. بر این اساس، ایرانی‌ها تعداد بیشتری پهپاد و موشک ازجمله انواع پیشرفته‌تری که پیش تر استفاده نکرده بودند، پرتاب خواهند کرد. علاوه بر این، به نظر می آید پاسخ محور مقاومت جمعی و از نظر جغرافیایی گسترده و با مشارکت همه گروه های مقاومت باشد. این واکنش جمعی و حداکثری می تواند موجودیت رژیم صهیونیستی را به خطر بیندازد و دستان همدستان منطقه ای اش را فلج کند.
 
اهداف مشروع پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی در قالب عملیات احتمالی «وعده صادق3» عبارتند از:
-         فرودگاه های نظامی که جنگنده های صهیونیستی از آنجا به ایران حمله کردند و حملاتشان را به غزه، سوریه، لبنان و یمن انجام می دهند.
-         مراکز فرماندهی، کنترل و برنامه ریزی نظامی و اطلاعاتی
-         محل های تجمع نیروهای صهیونیستی در محورهای درگیری با مقاومت  در غزه و لبنان (در جنوب و شمال فلسطین اشغالی)
-         اهداف نظامی مانند سکوهای گنبد آهنین، رادارهای ارتش صهیونیستی، مرکز کنترل آنها و سایر ادوات پدافند موشکی صهیونیستی
-         تأسیسات نظامی و سایر زیرساخت های اقتصادی و صنعتی که از تحرکات جنگی رژیم صهیونیستی پشتیبانی می کنند، مانند پالایشگاه های نفت، نیروگاه ها، میادین گازی، بنادر و ...
-         پس از سلسله ترورهای سیاسی تل آویو که رهبران مقاومت را هدف قرار دادند، طبیعی است شخصیت های رژیم صهیونیستی در «بانک اهداف» ایران قرار گیرند.

 
حمله احتمالی چه زمانی خواهد بود؟

به نظر می آید زمان حمله احتمالی ارتباط تنگاتنگی با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر داشته باشد. تردیدی نیست ایران در حال بررسی دقیق ترین گزینه‌ها برای زمان حمله احتمالی است و تلاش می‌کند تأثیر حمله بر روند انتخابات، آرای رأی‌دهندگان و واکنش های رسمی سیاسی و نظامی را بسنجد. 
 
بدیهی است در این زمینه سه احتمال وجود دارد:

  • پاسخ قبل از آغاز انتخابات خواهد بود: حمله ایران احتمالاً دوشنبه رخ خواهد داد و واقعاً قوی و دردناک خواهد بود و موجودیت رژیم صهیونیستی را متزلزل خواهد کرد. در این صورت مداخله مستقیم آمریکا در ساعات اولیه محدود خواهد شد و ممکن است به تلاش برای دفع موشک ها و پهپادها و هدایت حملات محدود در لبنان و یمن محدود شود، زیرا دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

    اگر معلوم شود کامالا هریس برنده است، دولت دمکرات وارد جنگ مستقیم علیه جمهوری اسلامی نخواهد شد، بلکه نهایت تلاش خود را برای مهار وضعیت انفجاری در غرب آسیا خواهد کرد. هریس نمی خواهد دوره ریاست جمهوری اش را با جنگی با پیامدهای نامعلوم آغاز کند. این چشم انداز مناسبی برای طرف ایرانی و محور مقاومت است و به معنای آغاز شمارش معکوس برای حمله به رژیم صهیونیستی خواهد بود.

    با وجود این، اگر نتیجه احتمالاً به نفع دونالد ترامپ باشد، دموکرات‌ها می‌توانند جنگ را شعله‌ور کنند و دولت جمهوری‌خواه را با این گزاره درگیر کنند، «از ما که گذشت، بگذار جنگ شعله ور باقی بماند».

  • ایران هم زمان با آغاز انتخابات حمله خواهد کرد: انتظار می رود با این فرضیه صحنه انتخابات آمریکا سردرگم شود، زیرا رأی دهندگان درباره اینکه چه کسی باید رأی بیاورد تا از بدترین احتمالات جلوگیری کند، گیج خواهند شد. این گزینه دولت بایدن را مقابل دو انتخاب بد و بدتر قرار می دهد؛ درگیر شدن در جنگ یا اجتناب از آن؟ 

    کارت‌های صحنه سیاسی آمریکا درهم خواهد شد، که سرآغاز ناآرامی و هرج و مرج و پیش‌بینی عواقب آن دشوار است. این گزینه ممکن است برای ایران و متحدانش و شاید کشورهای دیگر مانند روسیه مناسب و ممکن است مقدمه ای برای دگرگونی های بعدی باشد که کل نظام بین المللی را تحت تأثیر قرار دهد. شاید چنین سناریویی باعث وحشت بسیاری از کشورهای جهان شود. 

  • حمله پس از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا انجام خواهد شد: در صورت پیروزی هریس، مداخله واشنگتن محدود خواهد شد و در چارچوب مهار اوضاع و وارد نیامدن آسیبی که ثبات و تداوم رژیم صهیونیستی را تهدید کند، باقی خواهد ماند. دموکرات ها فقط می خواهند نتانیاهو و کابینه افراطی اش را از صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی حذف کنند و چیزی موجودیت این رژیم را تهدید نکنند. 

    اگر ترامپ پیروز شود، به نفع نتانیاهو است و به هیچ وجه به نفع ایران و متحدانش نخواهد بود.

    اگر معلوم شود کامالا هریس برنده است، دولت دمکرات وارد جنگ مستقیم علیه جمهوری اسلامی نخواهد شد

    طبق موارد یادشده، هرگونه احتمالی که ترامپ جمهوری خواه را به دفتر بیضی شکل کاخ سفید بکشاند به نفع تهران نخواهد بود. این، به نوبه خود نخستین گزینه (حمله قبل از انتخابات) را برجسته تر می کند. در هر صورت و پیش از هر گزینه ای نباید احتمال هرگونه توافق پشت پرده میان ایران و آمریکا را در نظر گرفت. با وجود این، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در زمینه هسته‌ای بود که هفته گذشته و در شرایط کنونی معلق شد.
     
    در نهایت، ایرانی‌ها با توجه به اعتقادات، تحلیل‌ها و نتیجه ای که می‌خواهند به دست آورند، گزینه نهایی خود را انتخاب خواهند کرد. بر این اساس، گیج‌کردن صحنه سیاسی آمریکا، یعنی احتمال دوم نیز برای آنها گزینه محتملی است. 
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار