ماجرای جان باختن دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر چه بود؟-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

ماجرای جان باختن دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر چه بود؟

دانشجویان و مسؤولان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، حادثه تلخ سقوط دانشجوی ورودی ۱۴۰۳ این دانشگاه از طبقه چهارم یکی از ساختمان‌های خوابگاه را روایت کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 14
کد خبر: ۲۶۳۰۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اعلام کرد؛ امیر مهدی چگینی، دانشجوی ورودی ۱۴۰۳ دانشکده شیمی دوشنبه شب مورخ ۱۴۰۳/۸/۲۱ در اثر حادثه سقوط از پله‌های طبقه سوم خوابگاه «دانش ۱» فوت کرد.

 «امیرمهدی چگینی دانشجوی ورودی ۱۴۰۳ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی شب ۲۱ آبان به دلیل سقوط از طبقه چهارم یکی از ساختمان‌های خوابگاه این دانشگاه درگذشت.»؛ این خبری بود که صبح امروز در رسانه‌ها منتشر شد. این در حالی است که روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیر در توضیحات رسمی علت فوت این دانشجو را به دلیل سر خوردن بر روی نرده‌های پلکان اعلام کرده است.

در اطلاعیه دانشگاه خواجه نصیر آمده که متاسفانه برخی دانشجویان هنگام پایین آمدن بجای استفاده از پلکان اقدام به سر خوردن بر روی نرده پلکان می‌کنند که با کمال تاسف در مورد ایشان این امر منجر به سقوط به طبقه همکف خوابگاه شده است. اما امروز برخی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر به دلیل وقوع این حادثه تجمع کرده بودند و از مسؤولان خواستار پاسخگویی در رابطه با حادثه شدند. * علت تجمع دانشجویان چه بوده است؟ با پیگیری موضوع از دانشجویان، یکی از آنها می‌گوید که بیش از یک سال است شورای صنفی دانشگاه پیگیری زیادی بابت استقرار اورژانس در پردیس شهید رضایی نژاد کرده است.
آقای شاهانی رئیس سابق دانشگاه نیز در نامه‌ای موضوع را به دکتر مهدوی مقدم رئیس سابق پردیس شهید رضایی نژاد و دانشکده هوافضا ارجاع داد که اورژانس اعلام آمادگی کرده بود تا بصورت رایگان در خدمت دانشکده باشد فقط درخواست یک مکان کرده بود، اما اقای مهدوی مقدم گفته که اورژانس باید اجاره مکان را پرداخت کند. از طرفی دکتر مهدوی مقدم قبلا گفته بود که اینجا هیچ اتفاقی نمیافتد و هر اتفاقی بیفتد به عهده من است که امروز پس از پیگیری دانشجویان حرف خود را انکار کرده است.

یکی دیگر از دانشجویان هم می‌گوید که آقای چگینی دانشجوی مرحوم روی نرده‌های خوابگاه دانش ۱ طبقه ۴ نشسته بوده که در آن لحظه سر خورد و از سمت سر به پایین سقوط کرد. به گفته وی، یکی از اعتراضات دانشجویان این است که چرا در خوابگاهی به این بزرگی جعبه کمک‌های اولیه وجود ندارد و بچه‌ها با پارچه و حوله جلوی خونریزی رو می‌گرفتند. دانشجوی دیگری هم درباره علت تجمع می‌گوید که حضور اورژانس ۳۰ دقیقه طول کشید، خوابگاه دانش ۲ درب اصلی دارد، یکی در پارکینگ برای ورود خودرو‌ها و یکی هم درب ویژه تردد دانشجوها، متاسفانه درب پارکینگ قفل بوده، از طرفی سرپرست شب هم در خوابگاه حضور نداشته و دیر رسیده و از آن بدتر کلید درب پارکینگ را هم نداشته است، به همین دلیل بچه‌ها قفل درب پارکینگ رو شکستند و کادر اورژانس مرحوم چگینی را سوار آمبولانس کردند، از طرفی شرایط بد مسیر هم باعث شده آمبولانس به سختی دور بزند. یکی از دانشجویان هم می‌گوید: خونی که در محل ریخته شد بود تا حدود ۲، ۳ ساعتی روی زمین بود ولی به محض اینکه قرار شد پلیس بیاید خون را پاک کردند. دانشجوی دیگری هم می‌گوید که چرا اورژانس در دانشکده مستقر نبود؟ چرا امنیت بچه‌ها در حداقل خودش تامین نبود؟ خوابگاه خانم‌ها هم اورژانس ندارد و در صورت بروز مشکل، دانشجویان باید نیمه شب به بیرون از خوابگاه بروند. اخبار ضد و نقیض اعلام شده صحیح نیستشایعاتی هم از زد و خورد چند دانشجو با دانشجوی مرحوم شنیده می‌شود، اما رضا رمضانیان معاون فرهنگی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی عنوان می‌کند که هیچ درگیری وجود نداشته است و صحت این موضوع را پلیس از شاهدان حادثه جویا شده و ثبت کرده است.
به گفته رمضانیان، این دانشجو از پله‌ها سر خورده و بلافاصله با اورژانس تماس گرفته شده و به دلیل شدت جراحت فوت کرده است. یکی از اساتید دانشگاه خواجه نصیر که مشرف به این خوابگاه است، نیز می‌گوید که بار‌ها دیده شده بود که این دانشجو از پله‌ها سر می‌خورد. *روایت حادثه از زبان سرپرست دانشگاهحمیدرضا تقی‌راد سرپرست دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی هم با ابراز تأسف از شب دلخراش دانشگاه خواجه نصیر می‌گوید که دانشجویان به واسطه شور جوانی از نرده‌های پلکان خوابگاه سر می‌خورند و پایین می‌آیند، این نودانشجو هم این کار را انجام داده به طوریکه در روز‌های قبل هم توسط مسوول خوابگاه به وی تذکر داده شده بود، اما متأسفانه ساعت ۲۳:۳۰ شب گذشته این دانشجو از طبقه چهارم پایین می‌آید که در طبقه سوم تعادلش از بین می‌رود و به طبقه همکف سقوط می‌کند که متاسفانه جراحات وارده به سر وی خیلی زیاد بوده است. به گفته وی، پس از وقوع حادثه، بلافاصله با حضور مسؤولین خوابگاه، حراست و مسؤولین دانشگاه به اورژانس تهران اطلاع داده می‌شود که از زمان تماس تا زمان حضور اورژانس ۱۶ دقیقه و طبق اطلاعات اورژانس از زمان دریافت کاربرد توسط واحد مستقری که نزدیک دانشگاه بوده تا زمان رسیدن به محل ۷ دقیقه طول کشیده است.

وی در پاسخ به سوال درباره اینکه عنوان شده است در‌های دانشگاه بسته بوده و اورژانس با تأخیر به محل رسیده است، می‌گوید: خیر؛ اصلا اینطور نبوده؛ اورژانس بدون هیچ مشکلی وارد محل می‌شود و همکاران CPR اقدامات اولیه را انجام می‌دهد. ماشین اورژانس برای اینکه نزدیک‌تر به محل سانحه وارد شود با همکاری حراست از در دیگری که در پشت دانشگاه است وارد شده‌اند. آن در بسته بوده و مسوول حراست اعلام می‌کند که بلافاصله در باز شود و اورژانس وارد شود.

سرپرست دانشگاه خواجه‌نصیر می‌گوید: در همین حین مراحل امداد و CPR دانشجو انجام می‌شده و آمبولانس در محل استقرار قرار می‌گیرد و دانشجو را به بیمارستانی که در نزدیکی محل هست عزیمت می‌کند و بیمار تحت مداوا قرار می‌گیرد. تقی‌راد عنوان می‌کند: مسوولین دانشگاه و سایر پرسنل بلافاصله حدود ساعت ۰۰:۱۵ دقیقه حاضر می‌شوند. متاسفانه شدت جراحات خیلی زیاد بوده و بلافاصله عکسبرداری‌ها و موارد لازم انجام می‌شود تا اگر نیاز به جراحی باشد، هرچه سریع‌تر جراحی انجام شود که متأسفانه بدون اینکه این اقدامات بتواند موثر باشد قبل از اذان صبح روز سه‌شنبه متاسفانه این دانشجو فوت می‌کند. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا نباید در یک دانشگاه دوربین تعبیه شود، می‌گوید: درواقع در ورودی خوابگاه برای تردد دانشجویان دوربین نصب شده است. متاسفانه محل استراحت دانشجویان و این پلکان فاقد دوربین بوده و این هم به این دلیل بوده که حریم شخصی دانشجویان است. متأسفانه به دلیل عدم دوربین این واقعا ثبت نشده است. شاهدان عینی از دوستان خود دانشجو حضور داشته که اظهارات آنها به صورت قانونی ثبت شده و کلانتری محل از افرادی که حاضر بودند استشهاد جمع‌آوری کرده است.

تقی‌راد پیرامون خبر‌های ضدونقیضی درباره زد و خورد بین دانشجویان می‌گوید: اصلاً اینطور نیست؛ به شدت این موضوع را رد می‌کنم. لازم است استناد بشود به مواردی که به صورت قطعی و قانونی دیده شده است. این اظهارات ثبت شده است به هیچ عنوان نه شوخی بین دانشجویان وجود داشته که بگوییم در اثر شوخی این اتفاق افتاده نه درگیری یا هول دادنی در کار بوده است. / دانشجو

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار