جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی شیوه ابتکاری حماس در تحویل اجساد ۴ اسراییلی + تصاویر

اندونزی هم رسماً به گروه «بریکس» پیوست

وزارت خارجه اندونزی اعلام کرد که درخواست رسمی پیوستن این کشور به گروه کشورهای «بریکس» را ارائه داده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 17
کد خبر: ۲۶۳۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر،  «الکساندر بانکین» معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که کشور اندونزی از اعضای کشورهای «اَپِک» به یکی از شرکای اصلی «بریکس» تبدیل شده و در این زمینه مجموعه توافقاتی بین دو طرف در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری، انرژی، هوش مصنوعی و تغییرات آب‌وهوایی حاصل شده است.

 

هم‌زمان وزارت خارجه اندونزی هم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور پیش از این درخواست رسمی پیوستن به بریکس را ارائه داده است.

 

شانزدهمین اجلاس سران گروه «بریکس» امسال در شهر کازان روسیه و به مدت ۳ روز تا ۲۴ اکتبر برگزار شد.

 

بنا بر گزارش رسانه‌های روسی ۳۶ کشور در این اجلاس از جمله ۲۲ کشور در سطح ریاست‌جمهوری و رؤسای ۶ سازمان بین‌المللی در این اجلاس شرکت کردند.

 

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران نیز در این اجلاس شرکت کرد؛ پزشکیان و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه این نشست دیدار و گفت‌وگو کردند.

 

این نشست نخستین نشست پس از پیوستن ۵ کشور جدید به بریکس در سال ۲۰۲۴ است.

 

به نوشته اسپوتنیک، روسیه در سال جاری میلادی ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد و در دوران ریاست مسکو ۳ موضوع در اولویت قرار دارد؛ سیاست، امنیت و همکاری در زمینه تبادلات اقتصادی، مالی، انسان‌دوستانه و فرهنگی.

 

افزون بر این در ماه‌های گذشته مسکو برای ارتقای شیوه‌های عملی همکاری بین کشورهای عضو بریکس، بیش از ۲۰۰ رویداد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را برگزار کرده است.

 

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ از سوی برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقای جنوبی هم در سال ۲۰۱۱ به آن ملحق شد. در ژانویه ۲۰۲۴، مصر، ایران، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتیوپی اعضای جدید این گروه شدند./ مهر

ارسال نظر