به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه رفتار جمهوری اسلامی ایران را با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملاً حرفه ای خواند و گفت: آژانس نهادی فنی است و باید به وظایف خود در این حیطه عمل کند و حق ندارد وارد حوزه های سیاسی شود. تا زمانی که آژانس به وظیفه حرفه ای خود عمل کند، ما هم همکاری خواهیم کرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی با اعمال نفوذ آمریکا و قدرت های جهانی بیش از اینکه درباره ایران به وظیفه ذاتی خود عمل کند، متعهد به خواسته ها و گرایش های سیاسی آمریکا و دشمنان ایران اسلامی است
وی با بیان اینکه تعهدات ایران در چارچوب برجام مدت هاست متوقف شده، افزود: ایران مشکلی برای همکاری با آژانس ندارد، به شرطی که مسیر همکاری با آژانس و شورای حکام مسیر همکاری و نه تقابل باشد. اگر قطعنامه ای در شورای حکام علیه ایران صادر شود، با اقدامات متقابل ما مواجه می شود.
محمدکاظم انبارلویی، فعال سیاسی درباره اینکه اگر شورای حکام مسیر اقدامات ضد ایرانی در پیش بگیرد، ایران نیز به صورت متقابل پاسخ خواهد داد، به «راهبرد معاصر» گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی نهادی فنی است که در اساسنامه آن بر همکاری و کمک به اعضا و بهره مندی آنها از مواهب آژانس برای دستیابی به فعالیت های صلح آمیز هسته ای تأکید شده است؛ اما این روند متأسفانه نسبت به ایران دنبال نمی شود و آژانس رویکرد متفاوتی در پیش گرفته است.
وی افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی با اعمال نفوذ آمریکا و قدرت های جهانی بیش از اینکه درباره ایران به وظیفه ذاتی خود عمل کند، متعهد به خواسته ها و گرایش های سیاسی آمریکا و دشمنان ایران اسلامی است، به همین دلیل در زمینه مواجهه با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران از مسیر اصلی خود خارج می شود.
فعال سیاسی عنوان کرد: مردم جهان و ملت ایران شاهد رویکرد ضد ایرانی آژانس بوده اند، به نحوی که اساسنامه و مرامنامه آژانس به دلیل فشارهای سیاسی آمریکا نقض شده و اصول اولیه در رابطه با ایران به هیچ وجه رعایت نشده است.
انبارلویی گفت: متأسفانه آژانس با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران مقابله می کند و در برابر دستیابی به فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران موانعی گذاشته است. این نهاد بین المللی نه تنها در بخش های مختلف به جمهوری اسلامی خدمات فنی و علمی ارائه نمی دهد، بلکه مانع توسعه و تحقیق ایران در رشته های کشاورزی، پزشکی صنعت و انرژی شده است؛ به نحوی که در برابر فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران چالش ایجاد می کند.
وی افزود: این رویکرد سبب شده است جمهوری اسلامی به این نتیجه دست یابد، اگر آژانس که کمکی به ایران نمی کند همچنان مانع تراشی کند و مانع پیشرفت هایمان شود، قطعاً در عضویت آژانس تجدیدنظر کند.
فعال سیاسی عنوان کرد: وزیر امور خارجه به درستی شورای حکام و آژانس را تهدید کرد که اگر این نهاد بین المللی یا به طور مشخص شورای حکام به دخالت های خود و موضع گیری های منفی علیه ایران ادامه دهند و موانعی بر سر راه پیشرفتمان ایجاد کنند، هیچ دلیل عقلی و منطقی برای ادامه عضویت وجود ندارد.
انبارلویی یادآور شد: اگر شورای حکام قطعنامه ای برخلاف اساسنامه و مرامنانه آژانس علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کند، ایران نیز رویکرد متواضعانه خود را تغییر می دهد و موضع جدیدی اتخاذ خواهد کرد.
وی تأکید کرد: گزارش های مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران در زمان برجام و حتی بعد از آن، یعنی در دوره بدعهدی دولت های بزرگ خطوط کلی آژانس را رعایت کرده است؛ لذا اگر آژانس به دخالت های سیاسی ادامه دهد و از مسیر فنی خارج شود، کمترین واکنش ایران خروج از آژانس است تا با اتکا به ظرفیت های داخلی تحقیق و توسعه را در رابطه با فعالیت های صلح آمیز هسته ای در رشته های مختلف اعم از انرژی، پزشکی و کشاورزی ادامه دهد.