موافقت اوکراین با واگذاری ۲۰ درصد خاکش به روسیه نامه ایران به آژانس در پی تهدیدات اخیر آمریکا علیه کشورمان رئیس منطقه جدایی‌طلب «سومالی‌لند» راهی اراضی اشغالی می‌شود انفجار انتحاری در حلب سوریه؛ یک نیروی امنیتی جولانی کشته شد روایت آکسیوس از گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران دیدار سفیر جدید آلمان با عراقچی جزئیات خروج نیرو‌های اماراتی از یمن پوتین: روسیه به اهداف خود دست خواهد یافت دیدار دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با وزیر امور خارجه لوکاشنکو: زلنسکی پیش از آنکه دیر شود به توافق برسد نامه ایران به دبیرکل و شورای امنیت در پی تهدیدات ترامپ / ایروانی: ایران حق مشروع دفاع از خود را به‌نحوی قاطع اعمال خواهد کرد الحوثی: ثمره جهاد و شهادت رهبران مقاومت فلسطین، تحقق وعده الهی در زوال رژیم اسرائیل است واکنش مسکو به تهدیدات تل‌آویو علیه ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا پایان حضور نظامی امارات در یمن پس از تهدیدات عربستان سعودی
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تحرکات خطرناک ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه

صهیونیست‌ها بر این باورند، سوریه از موقعیت راهبردی قابل توجهی برخوردار است. این کشور در زمینه تدارکاتی و تأمین تسلیحات مورد نیاز حزب الله لبنان موقعیتی ممتاز دارد و به همین دلیل، رژیم صهیونیستی با ناامن کردن سوریه در تلاش است زمینه را برای تضعیف حزب الله لبنان و البته به زعم خود، کلیت محور مقاومت فراهم کند.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 02
کد خبر: ۲۶۴۶۲۶

تحرکات خطرناک ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای گذشته شاهد تجاوز و حمله گسترده تروریست های تحریرالشام به حلب و دیگر بخش های سوریه بوده ایم؛ رویدادی که با بازتاب های بین المللی گسترده ای همراه داشت و تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت آن مطرح شده است و می شود. 
 

صهیونیست ها هیچ گاه در تاریخ رژیم جعلی خود تا این حد منفور و منزوی نبوده اند. از این رو، آنها با بحران سازی در سوریه سعی دارند توجهات منطقه ای و بین‌المللی را از خود منحرف کنند


در این راستا گفته می شود تروریست های تحریرالشام شهر حلب را اشغال کردند و اخبار مختلفی از تحرکاتشان در استان ادلب و شهر حماه به گوش می رسد. در جبهه مقابل، ارتش سوریه با همراهی نیروی هوایی روسیه و البته دیگر متحدانش به مقابله با تجاوز تروریست ها می پردازد و سعی در به راه انداختن ضدحمله بزرگ علیه آنها دارد. با وجود این، آنچه واضح است و بیشتر تحلیلگران اتفاق نظر دارند، اینکه دستِ رژیم اشغالگر قدس و ترکیه در ناامنی و آشوب جدید سوریه به عینه قابل مشاهده است.
 
در آغاز حمله تروریست ها شاهد حملات توپخانه ای ارتش ترکیه به نفع تروریست ها بودیم و البته که تحلیلگران مختلف در فلسطین اشغالی عنوان می کنند، آغاز حمله تروریست ها به سوریه تنها اندکی پس از اعلام آتش بس در لبنان به هیچ عنوان اتفاقی نیست و رژیم صهیونیستی پشت پرده ماجراست. حال این سؤال مطرح می شود، ترکیه و رژیم اشغالگر قدس با چه محرک هایی دست به تنش زایی و تحریک جنگ سوریه می زنند؟
 
نخست، درباره رژیم صهیونیستی باید گفت، این رژیم در بیش از یک سال اخیر دست به همه نوع جنایتی در غزه و لبنان زده است و افکار عمومی دولت های جهان تا حد زیادی نگاهی منفی به صهیونیست ها پیدا کرده اند. به تازگی نیز شاهد بودیم دیوان لاهه حکم بازداشت بین المللی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآف گالانت، وزیر جنگ سابق صهیونیست ها را صادر کرد.
 
در این چارچوب، صهیونیست ها هیچ گاه در تاریخ رژیم جعلی خود تا این حد منفور، منزوی و البته محاصره‌شده در بحران نبوده اند. از این رو، آنها با بحران سازی در سوریه سعی دارند توجهات منطقه ای و بین‌المللی را از خود منحرف و حدی از فضای تنفس را برای خودشان ایجاد کنند.
 
دوم، اینکه صهیونیست ها بر این باورند، سوریه از موقعیت راهبردی قابل توجهی برخوردار است. این کشور در زمینه تدارکاتی و تأمین تسلیحات مورد نیاز حزب الله لبنان موقعیتی ممتاز دارد و به همین دلیل، رژیم اشغالگر قدس با ناامن کردن سوریه سعی می کند زمینه را برای تضعیف حزب الله لبنان و البته به زعم خود، کلیت محور مقاومت فراهم کند.
 
از این رو، توطئه جدید صهیونیست ها در سوریه صرفاً معطوف به این کشور نیست و دستورکارها و اهداف بلندپروازانه تری هم مد نظر دارند. در این میان باید توجه داشت، نتانیاهویِ شکست‌خورده به هر شکل ممکن سعی دارد خود را در قامت برنده به افکار عمومی صهیونیست معرفی کند. از این رو تنش‌زایی در سوریه را موضوع مفیدی برای خود و موقعیتش در قدرت ارزیابی می کند.
 
درباره ترکیه نیز با برخی محرک های جدی برای تشویق تنش و ناامنی در سوریه مواجهیم.


نخست، اینکه ترکیه با تفکرات نوعثمانی‌گری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور خود سعی دارد تا جای ممکن دامنه قدرت و نفوذش را در عرصه منطقه ای و بین المللی توسعه بخشد. در این رابطه، ترکیه قصد دارد جای پای مستحکمی در سوریه و البته در زمینه مقابله با جریان های مخالف با خود در این کشور کسب کند. از این رو، تنش زایی و جنگ سوریه با استفاده از اهرم گروه های تروریستی را در دستورکار دارد.
 

ترکیه با تفکرات نوعثمانی‌گری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور خود سعی دارد تا جای ممکن دامنه قدرت و نفوذش را در عرصه منطقه ای و بین المللی توسعه بخشد.


دوم، اینکه ترکیه مدت هاست سعی دارد منطقه حائل میان مرزهای خود و سوریه ایجاد کند و در این رابطه با مقاومت جدی دولت سوریه مواجه می شود. حال آنکارا قصد دارد با استفاده از اهرم زور دستورکار مطلوب خود را به پیش برد. در عین حال، ترکیه نیز همسو با رژیم اشغالگر قدس، قدرت گیری فزاینده محور مقاومت در منطقه را به نفع خود نمی بیند و به دنبال ضربه زدن به آن است. موضوعات و معادلاتی که موجب شده‌اند صهیونیست ها و ترکیه در تنش زایی و جنگ علیه سوریه هم دست شوند.
 
به نظر می آید در روزهای آتی شاهد ظهور شگفتانه های قابل توجهی به زیان شان خواهیم بود. به بیان ساده تر، هیچ بعید نیست ترکیه و صهیونیست ها در تله ای گرفتار شده باشند که برایشان آماده شده است و سوریه به همراه متحدان منطقه ای و بین المللی خود، ورق را در صحنه نبردهای میدانی در این کشور بر خواهد گرداند و شرایط تازه ای رقم خواهد زد.  

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار