عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

اتهام‌زنی دبیرکل ناتو علیه ایران در پی سقوط اسد

دبیرکل ناتو با نادیده گرفتن هم‌دستی کشور‌های عضو این ائتلاف در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه به واسطه حمایت‌های مالی و نظامی گسترده از آن، ادعایی را درباره نقش داشتن ایران و روسیه در امور داخلی سوریه در زمان دولت «بشار اسد» مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۹ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 09
کد خبر: ۲۶۵۲۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، در پی سقوط دولت «بشار اسد» در سوریه و واگذاری قدرت به مخالفان مسلح این کشور، «مارک روته» دبیرکل ناتو، امروز (دوشنبه) مدعی شد که روسیه و ایران «هم‌دست جنایات» بشار اسد هستند و سقوط او نشان داد که آنها «شرکایی غیرقابل اعتماد هستند».

مخالفان مسلح سوریه پس از پیشروی‌های چند روز اخیر خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، شنبه گذشته، از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه وارد پایتخت سوریه شدند و کنترل آن را در دست گرفتند.

روز یکشنبه ۸ دسامبر، یک منبع در کرملین به خبرگزاری نووستی گفت اسد و اعضای خانواده‌اش به مسکو رسیده‌اند و روسیه به دلایل بشردوستانه به آنها پناهندگی داده است. «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در وین نیز، امروز، اقامت اسد در روسیه را تایید کرد.

روند تشکیل دولت انتقالی در این کشور در حال بررسی است.

خبرگزاری فرانسه نوشت که روته درباره روابط ایران و روسیه با دولت اسد گفت: روسیه و ایران حامیان اصلی رژیم اسد بودند و در مسئولیت جنایات انجام‌شده علیه ملت سوریه سهیم هستند. آنها با رها کردن اسد وقتی دیگر به دردشان نمی‌خورد، ثابت کردند که شرکایی غیرقابل اعتمادند.

ادعا‌های روته علیه نقش ایران در حالی مطرح می‌شود که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی با بیان این که حمایت ایران از دولت سوریه به ارتباط دولت دمشق با مردم خودش و گروه‌های معارض سوری» را یکی از سه حوزه اصلی «ارتباط قوی» ایران با دولت سوریه بیان کرده و گفت: ما در این خصوص دخالتی نداشتیم و همواره دولت سوریه را به گفت‌و‌گو با مخالفان و یافتن راه‌حل سیاسی دعوت کرده بودیم. تشکیل روند آستانه مقدار زیادی در همین جهت بود. ایران، روسیه و ترکیه روندی را درست کردند و دیروز آخرین جلسه آن را در دوحه داشتیم. تشکیل این روند برای این بود که این سه کشور به انجام اصلاحات سیاسی در سوریه کمک کنند.

عراقچی همچنین در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به کمک‌های ایران برای حفاظت از امنیت شهروندان سوری و منطقه در قبال تهدید گروه تروریستی داعش گفت: نقش اصلی در مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه را البته به درخواست دولت‌های عراق و سوریه، ایران ایفا کرد و ما نیرو اعزام کردیم. البته این عمدتا برای تامین امنیت خود ما بود و برای ما تهدید بزرگی بود که مجبور بودیم با داعش خارج از قلمرو خود مقابله کنیم. در نهایت موفق شدیم داعش را شکست دهیم. پیروزی بر داعش عمدتا دستاورد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
0
0
تعرض به سفارت ایران خلاف قوانین بین‌المللی است / دلیل سکوت عراقچی در مورد تعرض به سفارت ایران در دمشق چیست؟
دلیل سکوت عراقچی در مورد کمک، حمایت و پشتیبانی نظامی ترکیه از معارضان مسلح سوریه و سایر گروه های تروریستی در سوریه چیست؟
تحلیل های برگزیده