رژیم صهیونیستی پس از سوریه به یمن حمله خواهد کرد؟-راهبرد معاصر
گزارش «الخلیج آنلاین»؛

رژیم صهیونیستی پس از سوریه به یمن حمله خواهد کرد؟

پس از سقوط ناگهانی حکومت سوریه، رژیم صهیونیستی در تلاش برای سوءاستفاده از اوضاع کنونی برای تحمیل واقعیت جدید منطقه‌ای و کسب بیشترین دستاورد ممکن با هدف ایجاد تغییرات گسترده در منطقه است. در این راستا منابع صهیونیستی از تصمیم کابینه نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله گسترده به انصارالله یمن خبر دادند.
تاریخ انتشار: شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - 14 December 2024

رژیم صهیونیستی پس از سوریه به یمن حمله خواهد کرد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حالی که جهان درگیر پیامدهای سقوط حکومت بشار اسد و بازتنظیم صحنه سوریه است، اسرائیل در واکنش به تداوم حملات حوثی ها به اراضی اشغالی در تدارک حمله به یمن هستند.

 

در چند روز گذشته، حوثی ها از حملات متعددی با هدف تخریب نقاطی در داخل سرزمین‌های اشغالی خبر دادند و به این ترتیب پس از خنثی‌سازی حزب‌الله، این گروه مهم ترین تهدید برای اسرائیل است و باید دید آیا ارتش رژیم اشغالگر عملیات گسترده‌ای در یمن آغاز خواهد کرد؟

حوثی‌ها به حملات خود ادامه دادند، در حالی که گروه‌های عراقی از تعداد حملات خود به سرزمین‌های اشغالی کاستند و این روند مستلزم ارسال پیام دردناک‌تری به یمنی هاست

 

طبق گزارش منابع اسرائیلی، ارتش رژیم اشغالگر در حال بررسی ارسال پیام سخت تری به حوثی ها به دلیل ادامه پرتاب موشک و پهپاد به سمت سرزمین های اشغالی است. یک مقام ارشد اسرائیلی گفت، ارتش این رژیم در حال بررسی حمله بزرگ به یمن پس از پرتاب دو موشک از سوی حوثی ها در چند روز گذشته است.

 

 

به گفته این مقام اسرائیلی، حوثی‌ها به حملات خود ادامه دادند، در حالی که گروه‌های عراقی از تعداد حملات خود به سرزمین‌های اشغالی کاستند و این روند مستلزم ارسال پیام دردناک‌تری به یمنی هاست.

 

از اکتبر 2023 حوثی ها در پاسخ به ادامه جنایت های رژیم اشغالگر اسرائیل، ده ها حمله به اراضی اشغالی انجام داده اند و اسرائیلی ها اعتراف کردند، در نتیجه این حملات خسارت های بسیاری وارد شده است.

 

ارتش رژیم اشغالگر پیش تر دو حمله به حوثی های یمن انجام داده بود؛ نخستین حمله 20 ژوئیه و دومین مورد 28 سپتامبر انجام شد که شهر بندری الحدیده واقع در غرب یمن را هدف قرار دادند.

 

تداوم حملات

دوشنبه گذشته حوثی ها از حمله پهپادی به هدفی حساس در اشدود واقع در جنوب یافا در سرزمین های اشغالی خبر دادند. این گروه اعلام کرد، حمله با دقت بالا به هدف اصابت کرد و عملیات ها تا توقف تجاوزات مداوم اسرائیل به نوار غزه ادامه خواهد یافت. همچنین در ویدئوهای منتشر شده صحنه هایی به نمایش درآمد که نشان داد خانه ای در نتیجه سقوط پهپاد در جنوب تل آویو آسیب جدی دید. ارتش رژیم اشغالگر تأیید کرد، بر اثر سقوط پهپاد یمنی ساختمانی در جنوب تل آویو مورد اصابت قرار گرفت، ولی حادثه تلفات جانی نداشت.

 

این گروه در دو هفته گذشته حملاتی را با هدف ضربه زدن به سایت‌ها و اهدافی در تل‌آویو، حیفا، اشدود و ایلات انجام داد و تلفات دقیقی گزارش کرد، در حالی که رسانه‌های اسرائیلی به صحبت درباره رهگیری برخی از حملات بدون تأیید هیچ گونه تلفاتی بسنده کردند.

 

تهدید اسرائیل

از نظر اسرائیل، یمن یکی دیگر از جبهه‌های جنگی است که ارتش اشغالگر علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران به راه انداخته است. با توجه به نقشه کنونی درگیری ها، اقدام اسرائیل در خنثی سازی نسبی تهدید حزب الله لبنان، تداوم جنایت هایش در غزه، مشغول کردن تمرکز ایران به موضوعات دیگر و سقوط حکومت اسد، حوثی ها همچنان برجسته ترین تهدید رژیم اشغالگر هستند.

 

نخست وزیر اسرائیل با بیان اینکه در حال «تغییر خاورمیانه» است، به وضعیت جبهه های شعله ور شده از جنگ پرداخت و گفت، رژیم اشغالگر به شیوه ای ساختاری به دنبال از بین بردن اعضای محور مقاومت ازجمله یمن است.

 

با وجود این، با توجه به حملات ناموفق قبلی اسرائیل و ایالات متحده علیه حوثی ها، تردیدهایی در زمینه موفقیت هرگونه عملیات آتی که این گروه را هدف قرار دهد، وجود دارد. 21 اکتبر روزنامه تایمز اسرائیل گزارش کرد، رژیم اشغالگر در بحبوحه تنش های منطقه ای، جنگ غزه و سایر چالش ها، فاقد راهبرد روشنی برای مقابله با تهدیدات حوثی هاست.

 

به نظر می آید گزینه های متعددی ازجمله حمله مستقیم اسرائیل به حوثی ها وجود دارد، اما اتکا به آمریکا و دولت آینده دونالد ترامپ ممکن است گزینه ایده آل برای توقف حملات این گروه به سرزمین های اشغالی باشد.

از نظر اسرائیل، یمن یکی دیگر از جبهه‌های جنگی است که ارتش اشغالگر علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران به راه انداخته است

 

سناریوی متفاوت

برخی بر این باورند، اسرائیل در عملیات نظامی گسترده علیه حوثی‌ها در یمن دخالت نخواهد کرد و ممکن است رژیم اشغالگر و در پشت آن آمریکا تلاش کنند از شرایط کنونی منطقه به سود خود بهره‌برداری و تهدید را به فرصت کنند. علاوه بر این، برای مقابله با حوثی‌ها، اسرائیل یا آمریکا به هیچ وجه مستقیم مداخله نمی‌کنند و به دنبال کنترل و مدیریت اوضاع خواهند بود.

 

ناظران منطقه ای معتقدند، احتمال اقدام اسرائیل به عملیات نظامی گسترده علیه حوثی‌ها بسیار کم است و احتمال دارد عملیات‌های پراکنده و معدود مانند عملیات‌های قبلی انجام شود. به نظر می آید در برهه کنونی و تا ابتدای سال آینده روند تحولات و تمرکز تنش ها به سمت عراق و نه یمن باشد. 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت سعد ناجی جواد، تحلیلگر عراقی؛ / ۱ روز پیش

انتخاب «عون» و چشم‌انداز مقاومت

یادداشت اختصاصی علی قادری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۱ روز پیش

چالش‌های اروپا در دوران ترامپ

یادداشت اختصاصی احسان قمری، تحلیلگر مسائل اقتصادی؛ / ۱ روز پیش

سیره اقتصادی امام علی (ع)

یادداشت لینا الطبال، پژوهشگر روابط بین‌الملل؛ / ۱ روز پیش

جهنم صهیونیست‌ها در غزه/ حقوق بشر کجاست؟