غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ادامه روند گسترش بریکس با پیوستن ۲ کشور شریک دیگر

مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه از پیوستن ۲ کشور دیگر به عنوان کشور‌های شریک به بلوک بریکس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 13
کد خبر: ۲۶۵۵۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (جمعه) گفت بولیوی و کوبا از اول ژانویه ۲۰۲۵ به عنوان کشورهای شریک به بلوکس بریکس می‌پیوندند.

ریابکوف در مصاحبه با روزنامه «ایزوستیا» گفت: «بولیوی و کوبا بخشی از گروهی هستند که دعوتنامه (برای پیوستن به بریکس)‌ دریافت کرده‌اند. ما اطمینان دارم همه چیز به لحاظ اینکه آنها به عنوان کشورهای شریک به بریکس بپیوندند اجرایی خواهد شد.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه خاطرنشان کرد فرآیند هماهنگی با کشورهای دعوت شده به بریکس همچنان در جریان است اما تا پایان ریاست روسیه در این سازمان تکمیل خواهند شد.

ریابکوف خاطرنشان کرد: «البته هیچ انصرافی در کار نخواهد بود و نمی‌تواند اتفاق بیفتد. این یک چشم‌انداز بزرگ برای همه کشورهایی که دعوت شدند بوده و روزهای کمی باقی مانده که بعد از آن فهرست مربوطه علنی خواهد شد.»

رهبران سازمان بریکس در اجلاس سران این سازمان در بازه ۲۲-۲۴ اکتبر در شهر کازان روسیه فهرست کشورهای شریک با بریکس را نهایی کردند. «یوری اوشاکوف»، دستیار کرملین روز چهارشنبه گفت که این فهرست شامل ۱۳ کشور است. رهبران بلاروس و بولیوی همچنین اعلام کرده‌اند که نام کشورهای آنها نیز در این فهرست قرار دارد.

بریکس سازمانی چند ملیتی است که سنگ بنای آن در سال ۲۰۰۶ با حضور چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین گذاشته شد و بعدا آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ نیز به آنها پیوسته و بلوک بریکس که متشکل از حرف اول این پنج کشور است رسما تاسیس شد. این سازمان در پی نشست رهبران کشورهای عضو بریکس در آگوست سال ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ، موج دومی از گسترش اعضای خود را تجربه کرده و مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان به آن پیوستند هر چند که ریاض هنوز عضویت خود در بریکس را مورد تصویب نهایی قرار نداده اما همچنان در نشست‌های آن شرکت می‌کند.

الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اواخر آبان ماه اعلام کرد که سه کشور اندونزی، مالزی و تایلند به‌ جمع کشورهای شریک بریکس درآمدند در حالی که پیش از آن بلاروس، بولیوی، اوگاندا و قزاقستان دعوتنامه برای مشارکت با این ائتلاف را دریافت کردند. / ایسنا

کلمات کلیدی: بریکس روسیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر