عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد

ادامه روند گسترش بریکس با پیوستن ۲ کشور شریک دیگر

ادامه روند گسترش بریکس با پیوستن ۲ کشور شریک دیگر مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه از پیوستن ۲ کشور دیگر به عنوان کشور‌های شریک به بلوک بریکس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 13
کد خبر: ۲۶۵۵۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (جمعه) گفت بولیوی و کوبا از اول ژانویه ۲۰۲۵ به عنوان کشورهای شریک به بلوکس بریکس می‌پیوندند.

ریابکوف در مصاحبه با روزنامه «ایزوستیا» گفت: «بولیوی و کوبا بخشی از گروهی هستند که دعوتنامه (برای پیوستن به بریکس)‌ دریافت کرده‌اند. ما اطمینان دارم همه چیز به لحاظ اینکه آنها به عنوان کشورهای شریک به بریکس بپیوندند اجرایی خواهد شد.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه خاطرنشان کرد فرآیند هماهنگی با کشورهای دعوت شده به بریکس همچنان در جریان است اما تا پایان ریاست روسیه در این سازمان تکمیل خواهند شد.

ریابکوف خاطرنشان کرد: «البته هیچ انصرافی در کار نخواهد بود و نمی‌تواند اتفاق بیفتد. این یک چشم‌انداز بزرگ برای همه کشورهایی که دعوت شدند بوده و روزهای کمی باقی مانده که بعد از آن فهرست مربوطه علنی خواهد شد.»

رهبران سازمان بریکس در اجلاس سران این سازمان در بازه ۲۲-۲۴ اکتبر در شهر کازان روسیه فهرست کشورهای شریک با بریکس را نهایی کردند. «یوری اوشاکوف»، دستیار کرملین روز چهارشنبه گفت که این فهرست شامل ۱۳ کشور است. رهبران بلاروس و بولیوی همچنین اعلام کرده‌اند که نام کشورهای آنها نیز در این فهرست قرار دارد.

بریکس سازمانی چند ملیتی است که سنگ بنای آن در سال ۲۰۰۶ با حضور چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین گذاشته شد و بعدا آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ نیز به آنها پیوسته و بلوک بریکس که متشکل از حرف اول این پنج کشور است رسما تاسیس شد. این سازمان در پی نشست رهبران کشورهای عضو بریکس در آگوست سال ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ، موج دومی از گسترش اعضای خود را تجربه کرده و مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان به آن پیوستند هر چند که ریاض هنوز عضویت خود در بریکس را مورد تصویب نهایی قرار نداده اما همچنان در نشست‌های آن شرکت می‌کند.

الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اواخر آبان ماه اعلام کرد که سه کشور اندونزی، مالزی و تایلند به‌ جمع کشورهای شریک بریکس درآمدند در حالی که پیش از آن بلاروس، بولیوی، اوگاندا و قزاقستان دعوتنامه برای مشارکت با این ائتلاف را دریافت کردند. / ایسنا

کلمات کلیدی: بریکس روسیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار