ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

روسیه اس-۴۰۰ها را از سوریه خارج می‌کند

به نظر می‌رسد روسیه در حال آماده شدن برای خارج کردن سامانه دفاع هوایی پیشرفته اس-۴۰۰ از سوریه است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 18
کد خبر: ۲۶۶۰۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، به نظر می‌رسد روسیه در حال آماده شدن برای خارج کردن سامانه دفاع هوایی پیشرفته اس-۴۰۰ از پایگاه نیروی هوایی حمیمیم در لاذقیه سوریه است.

 

در پی تحولات سوریه که به سقوط حکومت «بشار اسد» انجامید و روی کار آمدن عوامل جدید که به گروه هیات تحریرالشام مرتبط هستند، روسیه طی روز‌های گذشته برخی از نیرو‌ها و تجهیزاتش را از پایگاه‌های متعدد خود در سراسر سوریه خارج و به دو پایگاه حمیمیم و طرطوس منتقل کرده است.

 

پیش‌تر نیز روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش داده بود که روسیه در حال بسته‌بندی و جداسازی قطعات ادوات نظامی خود در سوریه است تا آنها را برای انتقال آماده کند.

 

یک مقام امنیتی سوریه مستقر در خارج از تاسیسات حمیمیم نیز به خبرگزاری رویترز گفت یک هواپیمای باری روسی در روز شنبه از پایگاه هوایی روسیه در شهر بندری لاذقیه سوریه به مقصد لیبی حرکت کرد. این مقام گفت که انتظار می‌رود در روز‌های آینده، نیرو‌های روسیه از پایگاه هوایی حمیمیم خارج شوند.

 

اگرچه روسیه سال‌هاست اس-۴۰۰ را در سوریه مستقر کرده است، اما از استفاده از آنها برای هدف قرار دادن هواپیما‌های رژیم صهیونیستی که به طور منظم طی این سال‌ها به سوریه حمله می‌کنند، خودداری کرده است. قبل از هر حمله، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی از یک «خط داغ» ویژه استفاده می‌کند تا به نیرو‌های روسی در مورد حمله برنامه‌ریزی شده اخطار اولیه بدهد.

 

در همین حال تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که پرتابگر‌های سیستم اس‌-۴۰۰ بارگیری شده‌اند و رادار ۹۱ N ۶ E بسته‌بندی شده و آماده بارگیری بر روی یک هواپیمای ترابری سنگین AN-۱۲۴ است. استفاده از این هواپیما که قادر به حمل محموله‌های فوق‌العاده سنگین است، نشان‌دهنده قصد روسیه برای انتقال سامانه به منطقه دیگر یا بازگرداندن آن به خاک روسیه است.

 

حذف سامانه اس-۴۰۰ از سوریه می‌تواند توانایی‌های هوایی روسیه در منطقه را کاهش دهد و بر موازنه استراتژیک قدرت در غرب آسیا تأثیر بگذارد. اس-۴۰۰ یک سیستم دفاع هوایی متحرک است که در دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت روسی NPO Almaz توسعه یافت./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار