دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند

عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند وزیر خارجه ایران در اجلاس وزرای امورخارجه دی۸ در مصر گفت: امیدواریم اجلاس ویژه سران دی۸ فردا پیام محکمی را به جهان بدهد، مبنی بر اینکه تجاوزات و خشونت اسرائیل در غزه، لبنان و سوریه فوراً باید پایان یابد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۴ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 18
کد خبر: ۲۶۶۰۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، متن سخنرانی «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ریاست محترم، برادر عزیز، وزیر بدر عبد العاطی

اجازه می خواهم سخنان خود را با تبریک صمیمانه به جناب عالی و جمهوری عربی مصر برای تصدی ریاست سازمان دی۸ در سال های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ آغاز نمایم. از مردم بزرگ و دولت مصر به خاطر مهمان نوازی گرم از من و هیات همراه سپاسگزاری می کنم. حضور در شهر تاریخی و زیبای قاهره همواره برای اینجانب مسرت بخش بوده است.

همچنین از جمهوری بنگلادش برای ریاست شایسته دی هشت در چند سال گذشته، تشکر می کنم.

ما در اینجا جمع شده‌ایم تا ان شاء الله برای یک اجلاس موفق سران دی۸ تدارک ببینیم. این در زمانی است که جهان اسلام با گذشت ۱۵ ماه، کماکان از ددمنشی بی سابقه رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه رنج می برد. سازمان دی هشت جزو اولین گروه از کشورهایی بود که در اکتبر ۲۰۲۳ حمله اسرائیل به غزه را محکوم کرد. به دنبال آن، نشست فوق العاده شورای وزیران دی۸ درباره غزه در ژوئن ۲۰۲۴ در استانبول برگزار شد. نشست ویژه سران دی۸ درباره وضعیت فلسطین و لبنان که فردا در قاهره برگزار می‌شود آخرین تبلور تعهد مشترک کشورهای عضو به مودت، صلح، گفتگو، عدالت و حاکمیت قانون در سراسر منطقه و جهان می‌باشد؛ اصولی که در منشور سازمان دی۸ به تصریح آمده است.

جامعه جهانی به طرز شرم آوری در توقف اقدامات تجاوزکارانه، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی رژیم صهیونیستی شکست خورده است. این امر عمدتاً ناشی از حمایت سیاسی، نظامی، اطلاعاتی و مالی دولت ایالات متحده از اسرائیل بوده است. امیدواریم اجلاس ویژه سران دی۸ فردا پیام محکمی را به جهان بدهد مبنی بر اینکه تجاوزات و خشونت اسرائیل در غزه، لبنان و سوریه فوراً باید پایان یابد؛ رژیم صهیونیستی و متحدانش باید در قبال اقدامات خود پاسخگو گردند؛ آتش بس دائمی در غزه باید برقرار گردد تا دسترسی بدون مانع مردم غزه به کمک های بشردوستانه فراهم شود؛ آرمان فلسطین و حق تعیین سرنوشت فلسطینیان باید محقق شود؛ از هرگونه تلاش اسرائیل برای الحاق سرزمین‌های اشغالی باید جلوگیری گردد؛ نیروهای رژیم صهیونیستی باید فوراً از اراضی اشغالی در غزه، لبنان و سوریه خارج شوند؛ و نهایتا اینکه کشورهای عضو سازمان دی 8 آماده حمایت از فلسطین و لبنان برای رسیدگی به چالش‌ها و مشکلات اقتصادی ناشی از وضعیت کنونی هستند.

از آنجایی که جلسه امروز شورای وزیران یک جلسه عادی نیست، من از پرداختن به جزئیات همکاری‌ها در سازمان دی۸ خودداری می کنم. پیش نویس «اعلامیه قاهره» که توسط کمیسیون دی۸ در روز ۱۶ دسامبر نهایی شد، چشم انداز امیدوارکننده ای برای همکاری‌های بیشتر میان کشورهای ما در قالبِ چارچوب های موجود دی۸ برای همکاری در زمینه های منافع مشترک را به تصویر می کشد.

ما بر این باوریم سازمان دی۸ باید تمرکز خود را بیشتر به یافتن راه‌هایی برای ارتقای تاب آوری اقتصادها و مردم کشورهای عضو در برابر شوک‌های احتمالی معطوف نماید. فناوری‌های جدید و نوظهور فرصت‌های بی‌سابقه و در عین حال چالش‌ها و خطراتی را برای این مهم به همراه دارند.

آقای رئیس، در پایان از تمام تلاش‌های تیم توانمند شما، دبیرکل دی۸ و تیم حرفه‌ای او و همچنین کمیسیونرهای دی۸ به خاطر تلاش‌های عالی که تاکنون انجام داده‌اند، قدردانی می‌کنم. برای نشست امروز موفقیت و برای نشست سران در روز پنجشنبه دستآوردهای امیدوارکننده ای آرزو می‌نمایم. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار