آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟

نفوذ چراغ خاموش عربستان در عمق تحولات سوریه

نفوذ چراغ خاموش عربستان در عمق تحولات سوریه یک روزنامه عربی نفوذ چراغ خاموش عربستان در عمق تحولات سوریه را فاش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۸ - ۰۱ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 21
کد خبر: ۲۶۶۲۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: طی روزهای گذشته مقامات سعودی حساب و کتاب‌های دقیقی را در خصوص چگونگی ورود به عمق تحولات سوریه انجام داده‌اند. در این میان دیپلمات‌های خارجی در دمشق سؤالاتی را در خصوص زوایای سیاست خارجی عربستان در قبال تحولات جدید سوریه مطرح می‌کنند.

 

برخی از آنها معتقدند که یک هیئت سعودی بسیار فعال متشکل از ۴۰ کارشناس در هتل‌های مهم دمشق مستقر هستند. این کشور به طرف‌های قطری و ترکی ابلاغ کرده که تمایل دارد با آنها طی هفته‌های آتی در خصوص چگونگی حمایت از مردم سوریه هماهنگی‌های لازم را به عمل آورد. حرکت ریاض برای تعامل با نظام جدید دمشق مورد توجه دیپلمات‌های غربی در دمشق قرارگرفته است.

 

به نظر می‌رسد نظام حاکم در عربستان به آرامی و به صورت چراغ خاموش به دور از جنجال‌های رسانه‌ای بنا به دستورات مستقیم محمد بن سلمان ولیعهد این کشور خود را در نزدیک ترین فاصله ممکن با تصمیم گیرندگان جدید در دمشق قرار می‌دهد.

 

منابع آگاه در گفتگو با رأی الیوم تاکید کردند که ریاض به خط ترکیه در سوریه نزدیک می‌شود و نه تنها گام‌های گسترده و محسوسی را برمی دارد بلکه وارد برخی جزئیات نیز شده و پیام‌هایی به گروه‌های وابسته به تحریر الشام مخابره کرده است. مهم‌تر آنکه عربستان خود را برای رقابت با قطر در خصوص نفوذ در تحولات سوریه آماده می‌کند.

 

این کشور عملاً با نظام حاکم در سوریه تعامل می‌کند و این مسأله با موضع گیری های عربستان در نشست‌های العقبه همزمان با آغاز تحولات سوریه متفاوت است. فعالیت‌های سیاسی، لجستیکی و اطلاعاتی عربستان در سوریه برای جمع آوری اطلاعات در خصوص بقایای گروه‌های مسلح است؛ گروه‌هایی که عربستان آنها را ۱۳ سال قبل در چارچوب برنامه‌های شاهزاده بندر بن سلطان به سوریه اعزام کرده بود!

 

گزارش‌های دیگر از حضور پنج هزار سعودی عضو جریان‌های سلفی در هیئت تحریرالشام حکایت دارند./ مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار