به گزارش راهبرد معاصر، شریعتی نیاسری عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره قطعیهای برق اظهار داشت: قطعیهای برق تغییراتی را در سیستم مدیریت برق کشور ایجاد کرد و برخی نیروگاهها به دلیل عدم سوخترسانی از مدار خارج شدند که خاموشیها توزیع شد تا ناترازی جبران شود.
وی افزود: این اتفاق هر چند سال یکبار رقم میخورد و ممکن است در آینده نیز تکرار شود. این روند ناشی از عدم مدیریت یکپارچه در وضعیت انرژی کشور است. این موضوع باید به نحوی مدیریت شود که وزارت نفت و نیرو تقصیر را گردن یکدیگر نینداخته و در نهایت مسئول آن مشخص نشود.
وی گفت: سابقهای در حوزه وزارت انرژی در گذشته وجود داشته که باید به نحو جدیدی اصلاح شود.
شریعتی نیاسری پیشبینی کرد با تدابیر صورتگرفته بهویژه در حوزه مدیریت مصرف در برنامه هفتم این موضوع تا حدودی قابلجبران است.
به گفته وی بخشی از ناترازیها ناشی از مدیریت غیرمتمرکز است که در این 2 وزارتخانه توزیع شده است. گام اول را مجلس در برنامه هفتم برداشته و سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی برای حوزه مدیریت مصرف شکلگرفته که از ابتدای سال 1404 آغاز به کار میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن تأکید بر مدیریت یکپارچه در حوزه تأمین منابع خاطرنشان کرد: نزدیک دو سوم مصارف انرژی کشور در بخشهای غیرمرتبط با زندگی مردم است؛ لذا مردم را هم ازاینجهت و هم از جهتی که تجهیزات پر مصرف با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار میگیرد نمیتوان مقصر دانست. بنابراین باید امکان استفاده از تجهیزات مناسب را با شرایط مناسب در اختیار مردم قرار دارد و مردم تاثیرات صرفهجویی را در زندگی خود احساس کنند.
برای بهینهسازی مصرف انرژی، منابع مالی دیده شده و از سال آینده نیز یک مدیریت واحد کار را دنبال خواهد کرد تا هر صرفهجویی به گواهیهای صرفهجویی تبدیل شود که در بازار قیمت دارد. در حال حاضر گواهیهای صرفهجویی گاز حدود 11 هزار و 500 تومان در هر مترمکعب قیمت خورده در حالیکه مصارف صنعتی تا حدود 7 هزار تومان بوده است. این روند انگیزه کافی برای صرفهجویی را ایجاد میکند.
وی همچنین اذعان کرد: بهطورکلی کشور ما جامعه پر مصرفی است. میانگین شدت مصرف انرژی در کشور بالاست که باید طی یک برنامه مشخص به حد مطلوب برسد.
شریعتی افزود: اثرات اقتصادی خاموشیها، بسیار مخرب است. اما متأسفانه به دلیل نبود تدبیر جدی در دهه اخیر در این حوزه بخش نیروگاهی توسعه پیدا نکرد. برنامههای جدی برای آن در نظر گرفته شده که به نظر میرسد تا چند سال آینده بتوان کاستیها را جبران کرد. مسیر به سمتی میرود که قیمت نیروگاهها واقعی شده و یارانه مردم باقی خواهد ماند.
شریعتی نیاسری تشریح کرد: در برخی از شهرها با نگاه حوزه پدافند غیرعامل باید به سمت برقیسازی رفت. سیاستهای قیمتی روی تغییر مدل مصرف اثرگذار است./ تسنیم