پرونده حادثه لردگان به کجا رسید؟-راهبرد معاصر

پرونده حادثه لردگان به کجا رسید؟

رئیس سازمان پزشکی قانونی در گفتگویی اظهار داشت که سازمان تحت امرش صد نفر از شهروندان لردگان را معاینه کرده و جواب قطعی علت ابتلا را تا پایان هفته اعلام خواهد نمود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 02
کد خبر: ۲۶۶۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ چندی پیش بود که خبر ابتلای اهالی روستای چنار محمودی از توابع لردگان چهارمحال و بختیاری به ایدز در رسانه ها خبرساز شد، موضوعی که ابتلای اهالی روستای چنارمحمودی به ایدز را به سر تیتر رسانه‌های داخلی و حتی رسانه‌های معاند خارجی تبدیل کرد و بار دیگر برخی رسانه های معاند دست مایه ای برای تخریب و اغتشاش پیدا کردند.

 

ماجرا پس از انتشار یک فیلم و اعتراض اهالی روستا در مقابل فرمانداری شد، خبر به سرعت در فضای مجازی انتشار پیدا کرد و آمار و ارقام های تکان دهنده از ابتلای ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از اهالی روستا به بیماری ایدز خبر می دادند، سناریوی تکراری ابتلای به ایدز با سرنگ آلوده یا تست قند خون باز هم مطرح شده بود، این بار چندمی است که در فضای مجازی ابتلا به ایدز با تست قند خون در درب منازل و تخریب نیروهای زحمتکش بهداشتی مطرح می شود.

 

به گفته اهالی روستا در فیلم‌های منتشر شده علت ابتلای به بیماری تست قند خون یا سرنگ آلوده برای آزمایش در مرکز بهداشت بوده است، اما ساعتی نگذشته بود که مسئولان بهداشتی کشور نسبت به موضوع واکنش نشان دادند و محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگاران خبر ابتلای ۳۰۰ روستایی به ایدز بر اثر استفاده از سنگ آلوده یا آزمایش قندخون را تکذیب کرد.

 

عباس مسجدی آرانی روز شنبه  افزود: پزشکی قانونی از بیش از ۱۰۰ نفر افرادی که از سوی مقام قضایی به ما معرفی شدند و همه آنها دارای دستور قضایی بودند، نمونه آزمایش گرفته است و نتیجه آن این هفته به مقام قضایی اعلام خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: در حقیقت پزشکی قانونی در این خصوص به سئوال مقام قضایی در مورد سرنگ آلوده و شیوه های ابتلا پاسخ خواهد داد.

 

مسجدی آرانی گفت: متاسفانه در این حوادث جو رسانه ای نامطلوبی اتفاق افتاد؛ در صورتی که تصمیم مسئولان بر این بود که این پرونده به پزشکی قانونی که مرجع است، فرستاده شود.

 

وی اعلام کرد: تیم های کارشناسی به محل حادثه در روستای مورد نظر فرستاده شد تا افرادی که باید مورد آزمایش قرار می گرفتند، به زحمت نیفتند و نمونه های لازم در همانجا از آنها گرفته شد و مردم هم همکاری های لازم را انجام دادند و اقدامات اولیه نیز به استان چهارمحال و بختیاری فرستاده شد و بعد هم برای بررسی بیشتر به تهران ارسال شد.

 

رئیس سازمان پزشکی قانونی خاطرنشان کرد: تمام مواردی که از آنها نمونه گرفته شد، شامل تمام سنین و با هر دو جنسیت بودند.

 

وی ادامه داد: در حوزه پزشکی و پزشکی قانونی از به روزترین دستگاه ها و تجهیزات دنیا و بر اساس آخرین پروتکل ها نمونه برداری می کنیم و اظهارنظرهای مربوطه هم برای مشورت برای مقام قضایی و به منظور اعلام حکم صحیح ارسال می شود.

 

رئیس سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: هر چیزی که موجب نگرانی مردم شود، شامل اطلاع رسانی و بی تدبیری ها، نادرست است و گاهی ما روان شناسی رسانه را بلد نیستیم و نمی دانیم در چه شرایطی و چگونه باید برخی موارد اعلام شود و باید بدانیم هدف از رسانه ای کردن یک موضوع چیست؟ و در این خصوص دستگاه متولی باید پاسخگو باشد و گاهی رسانه ای کردن برخی موضوعات به صورت نادرست در مردم ایجاد عصبانیت می کند و آورده ای برای نظام سلامت ندارد.

 

استاندار چهارمحال و بختیاری گفته است: بنا بر گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انجام آزمایش از یک هزار و ۳۰۰ نفر از جمعیت روستای لردگان، کمتر از ۵ درصد مردم این روستا مبتلا به ویروس HIV هستند و تحت مشاوره و درمان قرار گرفته‌اند. شهرستان لردگان در ۱۶۰ کیلومتری چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار