دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

دور باطل صهیونیست‌ها در غزه

راهبرد نه جنگ، نه آتش بس یا هم جنگ، هم آتش بس در راهبرد رژیم صهیونیستی معنا و مفهومی ندارد و نخست وزیر این رژیم لاجرم باید میان دو گزینه آتش بس یا ادامه جنگ دست به انتخاب بزند. انتخاب هر یک از این دو گزینه برای وی به شدت هزینه ساز و ترجمانی از شکست میدانی و فرامتنی‌اش در جنگ غزه خواهد بود.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۱۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 01
کد خبر: ۲۶۷۲۲۴

دور باطل صهیونیست‌ها در غزه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس کماکان به اصلی ترین هدایتگر دور باطلی تعریف شده که پس از عملیات «طوفان الاقصی» در سال گذشته شکل گرفته و کماکان ادامه دارد. نتانیاهو که به هیچ یک از سه هدف اصلی خود در جنگ غزه یعنی آزادی اسرای صهیونیست، اشغال کامل نوار غزه و نابودی حماس دست نیافته، ارتش این رژیم را در خصوص استمرار عملیات کور و نابودی زیرساخت های درمانی، عمومی و غیرنظامی در غزه ترغیب می کند. در این میان، سوال و دغدغه بسیاری از ژنرالها و مقامات امنیتی رژیم اشغالگر قدس، ناظر بر چرایی استمرار این روند در سایه کارشکنی تل آویو در مذاکرات قاهره و دوحه است.

اگر نتانیاهو استمرار جنگ در دور باطل کنونی را به نقشه راه خود تبدیل کند، باید هزینه های سخت عدم دستیابی قطعی به اهداف سه گانه خود در میدان جنگ با مقاومت فلسطین را پرداخت کند

 

اگرچه این سوال در برهه های گوناگون جنگ غزه مطرح شده، اما پاسخ واحدی در قبال آن متصور است؛ نتانیاهو و کابینه اش صرفا در فرامتن جنگ قادر به ادامه حیات حداقلی خود هستند. در این معادله، نه خبری از تحقق اهداف صهیونیستها در جنگ غزه است و نه خبری از آتش بس. به عبارت بهتر، راهبرد "نه جنگ، نه آتش بس "یا "هم جنگ، هم آتش بس" در راهبرد رژیم اشغالگر صهیونیستی معنا و مفهومی ندارد و نتانیاهو لاجرم باید میان دو گزینه "آتش بس "یا "ادامه جنگ" دست به انتخاب بزند.

 

انتخاب هر یک از این دو گزینه، برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی شدیدا هزینه ساز و ترجمانی از شکست میدانی و فرامتنی وی در جنگ اخیر خواهد بود. در صورتی که نتانیاهو در راستای انعقاد پیمان آتش بس تن به شروط اصلی یا همان خطوط قرمز حماس دهد ، معنای آن چیزی جز شکست در جنگ نیست. حماس پس از شهادت یحیی السنوار، بارها در مقابل مطالبه اصلی صهیونیستها مبنی بر باقی ماندن اشغالگران در دو محور نتساریم و فیلادلفیا ایستاده و مقاومت می کند. فراتر از آن، آتش بس غیرتضمین شده یا شکننده ای که صرفا با هدف آزادی اسرا (جهت خلع سلاح مقاومت) صورت گیرد، اساسا از سوی مقاومت فلسطین قابل پذیرش نیست.

 

در مقابل، اگر نتانیاهو استمرار جنگ در دور باطل کنونی را به نقشه راه خود تبدیل کند (که این اتفاق فعلا صورت گرفته است)، باید هزینه ها و تبعات سخت عدم دستیابی قطعی به اهداف سه گانه خود در میدان جنگ با مقاومت فلسطین را پرداخت کند. کاهش تاب آوری ساکنان اراضی اشغالی و فرسودگی ارتش و شکاف اساسی و مهمی که در تشریح یا حتی توصیف شرایط جنگ در اردوگاه صهیونیستها به وقوع پیوسته، موضوعی نیست که نتانیاهو قدرت انکار آن را داشته باشد.

 

صورت مسئله گویاست؛ نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس برخلاف تصورات اولیه اش، قدرت پیشبرد راهبرد ایده آل خود یعنی "هم جنگ، هم آتش بس"را از دست داده است، زیرا حماس برگ برنده خود یعنی اسرای صهیونیست را فدای یک آتش بس صوری و غیر قابل اتکا نخواهد کرد. این موضوع در مذاکرات آتش بس به وضوح به اثبات رسیده و به قول یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، تل آویو را به نقطه ای رسانده که آن را وادار به پرداخت "هزینه هایی دردناک"در قبال صحنه کنونی خواهد ساخت.

 

ارسال نظر