حمله شبانه به بنای تاریخی تالار تیموری اصفهان دلیل کند شدن اینترنت در ساعات اخیر مشخص شد جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد برادرکشی به طمع ارث و میراث در زرقان/ جزییات بلاگر خشن در جهرم بازداشت شد/ ماجرا چیست؟ جمع آوری یک داروی بیماری های زنان از بازار / جزییات  تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۷ ابلاغ شد / نحوه تاثیر معدل در کنکور + جزییات هشدار وزارت بهداشت نسبت به تبلیغات گسترده و فریبنده آمپول‌های لاغری جزییات تعلیق و اخراج دو دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی توقیف ۶۷ ملک صاحب چای دبش برای جبران خسارات شاکی‌ها کرونا برگشت؟ آخرین وضعیت کرونا در ایران و علائم کرونای جدید آخرین مهلت ثبت درخواست سرویس مدرسه در سامانه سپند هشدار هواشناسی برای شمال کشور / بارندگی شدید در راه این استان‌ها زمان پرداخت فوق العاده ویژه معلمان + شرط دریافت و جدول زمانی نحوه فعالیت مدارس در سال تحصیلی جدید / مدارس حضوری یا مجازی؟ + جزییات دفترچه انتخاب رشته آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد

پلنگ دماوند به کرونا مبتلا شد

پلنگ دماوند به کرونا مبتلا شد پزشک دامپزشک درباره آخرین وضعیت پلنگ زنده گیری شده در دماوند گفت: پلنگ مذکور به بیماری کرونا مبتلاست که جزو بیماری‌های کروناویروسی گربه‌سانان محسوب می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۱۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 02
کد خبر: ۲۶۷۳۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  جلسه کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط‌زیست روز پنج شنبه با حضور غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط‌زیست و جمعی از دامپزشکان مدعو از بخش‌های دولتی و غیردولتی برگزار شد.

روز هشتم دی یک قلاده پلنگ سرگردان در روستای «مغانک» دماوند زنده‌گیری شد.

دکتر بابک باستانی به نمایندگی از دامپزشکان دعوت شده در این جلسه درباره آخرین وضعیت پلنگ زنده گیری شده در دماوند اظهار داشت: با معاینات اولیه‌ای که انجام دادیم، متوجه شدیم که پلنگ مذکور از سطح هوشیاری کافی برخوردار نیست.

وی افزود: آزمایشات cbc، بیوشیمیایی و همچنین بررسی‌های مولکولی (PCR) برای تشخیص بیماری‌های FeLv، FIV، دیستمپر و احتمالاً FIP انجام شد و نمونه‌ها برای افزایش اطمینان به دو آزمایشگاه مختلف فرستاده شد و همزمان حیوان تحت درمان اولیه، مانند سرم تراپی و آنتی بیوتیک تراپی با توجه به آزمایش خون اولیه‌ای که بدست ما رسید، انجام شد.

باستانی افزود: با اقدامات صورت گرفته وضعیت حیوان به تدریج بهتر شد و بررسی آزمایش‌های مولکولی هم نشان می‌دهد این پلنگ احتمالاً به بیماری FIP مبتلاست.

وی خاطرنشان کرد: آخرین خبر‌ها از نتایج آزمایش دیستمپر منفی اعلام شده و حال پلنگ بهتر از قبل است و امیدواری‌های زیاد شده، اما پلنگ مذکور به بیماری کرونا مبتلاست که جزو بیماری‌های کروناویروسی گربه‌سانان محسوب می‌شود و دلیل آن هم می‌تواند تماس با سایر گربه‌سانان اهلی یا بدلیل مصرف گوشت شکار شده باشد. بطور کلی این بیماری پیش‌آگهی مناسبی در گربه‌سانان ندارد.

باستانی با تأکید بر لزوم انجام بررسی‌های تکمیلی از ناحیه سر و گردن پلنگ گفت: می‌بایست بررسی اولتراسونوگرافی شکم نیز انجام شود و آزمایشات تکمیلی در دستور کار است. با توجه به وضعیتی که حیوان دارد، ما پس از بررسی‌های صورت گرفته، تصمیمات آتی را اخذ خواهیم کرد.

همچنین در این جلسه دکتر مرادی، از دیگر دامپزشکان دعوت شده در این کمیته با اشاره به جلسه و نتایج حاصل از آن گفت: اطلاعاتی که تا امروز استخراج شده و شرایط حیوان را بر اساس آن می‌توان ارزیابی کرد حکایت از این دارد که حیوان مبتلا به بیماری پریتونیت عفونی گربه‌سانان (FIP) است که از طریق کروناویروس‌ها ایجاد می‌شود.

مرادی اضافه کرد: با توجه به علائم بالینی، به نظر می‌رسد که بیماری در مراحل ابتدایی‌اش است بخاطر همین هنوز روی بسیاری از موارد ازجمله غذا خوردن حیوان تأثیر زیادی نگذاشته، هرچند بعضی از علائم نورولوژیک در این بیمار وجود داشته و قابل تشخیص است.

او با تأکید بر اینکه آزمایشات تکمیلی روز‌های آینده ممکن است نکات مبهم دیگری را روشن کند، گفت: اطلاعاتی که تا الان از بررسی آزمایشات اولیه بدست ما رسیده حاکی از آن است که اگر این حیوان مبتلا به FIP باشد متأسفانه پیش‌آگهی خوبی ندارد و در بسیاری از موارد با شانس کمی برای بهبودی همراه خواهد بود.

مرادی درباره تصمیمات گرفته شده در جلسه امروز گفت: کمیته‌ای که امروز تشکیل شد تصمیم گرفت با توجه به وضعیت پلنگ مذکور امور تشخیصی تا روشن شدن همه ابعاد و جزییات کامل بیمار ادامه یافته و در ادامه نیز هر اقدامی که می‌تواند به روند درمانی بیمار کمک کند و کیفیت زندگی او را بالا ببرد به سرعت انجام شود. از این رو مقرر شد که بیمار جهت کار‌های درمانی پیشرفته‌تر در اسرع وقت به پارک پردیسان منتقل شود.

گفتنی است: گونه یاد شده عصر روز گذشته به کلینیک حیات وحش پردیسان منتقل شد.

پیش از این نقی میرزاکریمی رییس حفاظت محیط زیست دماوند در خصوص پلنگ سرگردان در دماوند اظهار کرد: یک قلاده پلنگ سرگردان در روستای «مغانک» دماوند زنده‌گیری شد.

وی گفت: بر اساس گزارش مردمی مبنی بر ورود یک قلاده پلنگ به روستای مغانک، بلافاصله نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست به محل اعزام شدند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست دماوند گفت: با هماهنگی همکاران فراجا، صحنه ایمن‌سازی شد و مردم از محل دور شدند و با همچنین با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، تیم دامپزشکی با آمبولانس امداد حیات وحش به منطقه اعزام شد و با کاهش استرس حیوان، تیم دامپزشکی موفق شد پلنگ را با دارت بیهوشی زنده‌گیری کند و پس از بیهوشی، حیوان تحت نظارت دامپزشکان به بیمارستان دامپزشکی تهران منتقل شد.

وی گفت: این پلنگ نر بالغ و مسن بود که به دلیل ناتوانی در شکار در زیستگاه طبیعی به سگ‌های گله و حیوانات ولگرد در روستا نزدیک شده بود.

شهرستان دماوند از پنج شهر آبعلی، رودهن، دماوند، آبسرد و کیلان و ۲بخش رودهن و مرکزی تشکیل شده است که شهر دماوند از محلات بسیار قدیمی و متعددی همچون فرامه، چالکا، قاضی، درویش، روح افزا، دشتمزار، احمدآباد، شلمبه، جیلارد و گیلاوند برخوردار است. / روابط عمومی سازمان محیط زیست

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار