دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

المعلومه: ترکیه قصد دارد تجربه سوریه را در عراق تکرار کند

منابعی در گروه‌های عراقی تصریح کردند ترکیه قصد دارد تجربه خود در سوریه را در عراق تکرار کرده و با صادرات بحران سوریه، وضعیت داخلی عراق را بی‌ثبات کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۱۷ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 06
کد خبر: ۲۶۷۷۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسانه عراقی نوشته «ترکیه که پس از کنترل بر برخی از مناطق سوریه، برای برهم زدن وضعیت داخلی سوریه تلاش کرد، گروه‌های تروریستی را برای براندازی نظام سوریه رهبری و شبه‌نظامیان را جهت ایجاد مشکل و گسترش کشتار و خشونت در شهر‌های مختلف سوریه مستقر کرد، اکنون می‌خواهد همین سناریو را با کنترل بر برخی مناطق شمالی عراق به بهانه مبارزه با حزب کارگران کردستان و اشغال پایگاه "زلیکان" در عراق پیاده کند. ترکیه احتمالا تلاش می‌کند از طریق تحریک گروه‌های جنایتکار برای تهدید صلح و امنیت، تجربه خود در سوریه را مجددا در عراق تکرار کند».

در همین راستا، «لقمان حسن» عضو جنبش کُرد «تفکری آزادی» به سایت خبری المعلومه گفت: ترکیه ممکن است به دلیل آسیب شدیدی که اقتصادش دیده و انباشته شدن بدهی‌هایش بابت تنش‌های جهانی، به سمت ایجاد مشکل در داخل عراق حرکت کند. علاوه بر این بیشتر کشور‌ها و قدرت‌های بین‌المللی داخل عراق دخالت دارند و تصمیمات خود را بر بغداد و اربیل تحمیل می‌کنند که این امر عراق را محدود کرده و اجازه نمی‌دهد به صورت مستقل تصمیم‌گیری کند.

از سوی دیگر، «عقیل الردینی» یکی از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق گفت: نیرو‌های متجاوز ترکیه در عراق، اطلاعاتی برای تعامل با عمق این کشور دارند که این امر خود اهرم فشاری بر دولت عراق است. همچنین ترکیه براساس قانون اساسی سابق عثمانی و توافقنامه لوزان، طمع‌هایی در موصل دارد و از این روی، از تکرار تجربه سوریه در عراق ترسی ندارد و کاملا روشن است که در این مسیر تلاش می‌کند.

وی افزود: سکوت مطلق دولت عراق در قبال تجاوزگری ترکیه اشتباه بزرگی است، زیرا این اقدام به دیگران نشان می‌دهد بغداد با اقدامات ترکیه موافق است، در حالی که دولت عراق فارغ از اینکه نتیجه چه باشد، باید از ترکیه بخواهد فورا نیروهایش را از عراق خارج کند و سپس مطابق با یک برنامه مدون و روشن که در آن طرف‌های بین‌المللی برای انعقاد یک توافق میان ترکیه و حزب کارگران کردستان دخیل باشند، برای مهار این حزب تلاش کند.

در همین راستا، «محمود الحیانی» عضو ائتلاف الفتح عراق گفت: ترکیه از حضور حزب کارگران کردستان به عنوان بهانه‌ای برای تجاوز به عراق و اشغال آن به منظور زمینه‌سازی برای تقسیم این کشور استفاده می‌کند. مخصوصا که طرح معامله قرن با بازگشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید و همکاری با ترکیه، مجددا مطرح خواهد شد و این در اظهارات آمریکایی‌ها مشهود است.

وی افزود: پروژه‌ای وجود دارد که هدف از آن تقسیم منطقه است و عراق نمی‌پذیرد که خاکش در معرض حملات هیچ طرفی قرار بگیرد و این امر مستلزم حمایت از سرویس‌های امنیتی برای حفاظت از کشور در برابر خطرات بزرگ است.

پیشتر، «محمد ابراهیم» نماینده سابق عراق نسبت به کنترل ترکیه بر پایگاه زلیکان در استان نینوا با هدف دامن زدن به تعصبات قبیله‌ای و استفاده از این پایگاه، به عنوان محل تهدیدی برای امنیت موصل و عراق هشدار داده بود. مخصوصا که نیرو‌های تروریستی داعش در طول نبرد‌های آزادسازی این منطقه از کنترل این گروه تروریستی به این پایگاه می‌گریختند و از آن به عنوان پناهگاهی استفاده می‌کردند.

وی افزود، رهبران داعش پس از انتقال از طریق مرز‌ها و نیز از طریق سوریه، در حال حاضر در ترکیه حضور دارند. بسیاری از آنها از سمت چپ موصل از طریق کوهستان بعشیقه و پایگاه زلیکان به ترکیه منتقل شده‌اند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر