ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

راهکاری برای رفع رایج‌ترین مشکل روزه داران

خشکی و پوسته‌پوسته شدن لب‌ روزه‌داران ممکن است به دلیل کاهش آب بدن اتفاق بیفتد که با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای می‌توان از ایجاد آن جلوگیری کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 11
کد خبر: ۴۲۶۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، فرزانه خدایی منش کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: روزه‌داری در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مانند سوء‌هاضمه، تغییر مزاج و خشکی پوست لب‌ها می‌شود که یکی از علل این عوارض، کاهش آب بدن است.

 

او افزود: دریافت اضافه غذاهای چرب، پرنمک، ادویه‌دار و خشک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این مقدار مازاد بر نیاز، مقدار زیادی آب از بدن خارج می‌شود. لازم است برای پیشگیری از کمبود آب بدن در زمان روزه‌داری، مصرف موارد ذکرشده را محدود کنید.

 

خدایی‌منش در توصیه به داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از کاهش آب بدن، تاکید کرد: مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کافئین‌دار در زمان روزه‌داری توصیه نمی‌شود؛ زیرا این نوشیدنی‌ها آب را از بدن دفع می‌کنند. ترکیبات کافئین‌دار به‌شدت ادرارآور بوده و گزینه مناسبی برای مصرف در وعده سحر نیستند.

 

او در ادامه افزود: مصرف خاکشیر، آب لیموترش، تخم شربتی با شیرینی خیلی کم، ماست کم‌چرب، مصرف مداوم و تدریجی میوه و سبزیجات در فاصله افطار تا سحر کمک زیادی به حفظ آب بدن و کاهش احساس گرسنگی در طول روز می‌کند. مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند انواع کباب‌ها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و روزه‌داران را دچار تشنگی شدید می‌کند. اما مصرف مواد غذایی با پروتئین کنترل‌شده هنگام سحر به روزه‌داران برای داشتن احساس سیری کمک می‌کند؛ بنابراین حذف پروتئین از وعده سحر توصیه نمی‌شود، اما باید به میزان دریافت آن توجه کرد.

 

خدایی‌منش ادامه داد: باید توجه داشت نوشیدن زیاد آب تاثیر زیادی در پیشگیری از ایجاد تشنگی در طول روز ندارد؛ چرا که پس از مدتی از طریق ادرار دفع می‌شود. همچنین آب زیاد روند هضم مواد غذایی را مختل می‌کند؛ بنابراین در مصرف آب زیاده‌روی نکرده و به اندازه آب بنوشید.

 

او در پایان گفت: مصرف ۸ تا ۱۲ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر میزان تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد. اگر علت پوسته‌پوسته شدن لب‌ها کم‌آبی بدن باشد، با رعایت این نکات می‌توان از ایجاد آن پیشگیری کرد.

 

منبع: همشهری

کلمات کلیدی: سلامت
مطالب مرتبط
ارسال نظر