گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

امامعلی رحمان: زبان مشترک عامل تحکیم روابط ایران و تاجیکستان است

امامعلی رحمان: زبان مشترک عامل تحکیم روابط ایران و تاجیکستان است امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان زبان مشترک را عامل تحکیم روابط ایران و تاجیکستان دانست و بیان کرد: زبان مشترک بین ایران و تاجیکستان یک موهبت است. در دنیا ندیده‌ام که دو دولت با یک زبان مشترک صحبت کنند و نیاز به ترجمه نباشد. هدف راهبردی ما باید تحکیم روابط برای تامین رفاه و مردمان دو کشور باشد که از مشترکات زبانی، تاریخی و فرهنگی برخوردار هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۷ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 16
کد خبر: ۲۶۸۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسعود پزشکیان امروز پنجشنبه ۲۷ دی ماه، در جریان سفر به تاجیکستان با حضور در همایش تجاری، گردشگری و سرمایه گذاری تاجیکستان و ایران، بیان کرد: ما یک ساختار مناسبی نیاز داریم که در آن ارتباطات شکل بگیرد. این ساختار می‌تواند به صورت کمیسیون مشترک تجاری باشد. هر چقدر بتوانیم درون این ساختار نفوذ و برنامه عمیق تری داشته باشیم، ارتباط دو کشور افزایش می‌یابد. برنامه‌هایی که جناب امامعلی رحمان مطرح کردند از همین طریق قابل تحقق است. یکی از این برنامه‌ها بحث‌های گردشگری بود.

وی در ادامه اظهار کرد: ما یکسری قوانین داریم که اگر این قوانین را برای رفت و آمد و تجارت تسهیل کنیم و کاری کنیم شما راحت به ایران آمده سرمایه گذاری و تجارت کرده و متقابلا ما نیز اینگونه باشیم و در حوزه مباحث علمی، اقتصادی و فرهنگی راحت باهم رفت و آمد داشته باشیم، ارتباط بین دو کشور بیشتر و بیشتر می‌شود. این قوانین است که باعث رشد یا مانع ارتباطات می‌شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر بتوانیم قوانین را تسهیل کنیم راحت‌تر می‌توانیم تجارت کرده و گردشگری را تسهیل کرده و سرمایه گذاری دوطرفه داشته و تجربیات بین دو کشور را تبادل کنیم. کشور‌هایی که باهم ارتباط دارند قوی‌تر از کشور‌هایی هستند که مرز بسته دارند. وقتی به راحتی می‌توانیم بدون مترجم با هم گفت‌و‌گو کنیم، این خیلی امتیاز بزرگی است.

وی در ادامه تاکید کرد: انتظار من این است که کمیسیون مشترک در خصوص این مسائل برنامه‌ها را عمیق‌تر و دقیق‌تر ببیند. ما در دولت ایران، مقررات و قوانین و عوارض گمرکی و تجارت ترجیحی را تسهیل خواهیم کرد تا بتوانیم راحت با شما تجارت کنیم.

آماده‌ایم همه موانع ممکن بر سر را سرمایه گذاری و تجارت را حذف کنیم. هیچ مانعی برای برقراری رابطه با کشور دوست ما یعنی تاجیکستان وجود ندارد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: ما به راحتی می‌توانیم علم، صنعت، فناوری، کشاورزی و تجربیات بین دو کشور تبادل کنیم. من هیچ مشکلی نمی‌بینم بلکه استقبال هم می‌کنیم. احساس کنید ایران سرزمین دیگری است که شما در آن زندگی می‌کنید. یعنی احساس غربت نباید کنیم. شما در ایران ما در تاجیکستان. اگر بتوانیم این ساختار را ایجاد کنیم هم شما برنده می‌شوید هم ما. هم شما امنیت و سلامت و رشد را در همه زمینه‌ها پیش خواهید برد و هم ما.

وی در ادامه تاکید کرد: همکاری و هماهنگی تاجیکستان با ایران در سازمان‌های بین المللی ثابت شده است. در اکثر مجامع بین المللی تاجیکستان همواره همراه جمهوری اسلامی ایران بوده است. این همراهی قابل قدردانی است. قول می‌دهیم و تعهد می‌کنیم همواره همراه تاجیکستان باشیم. اگر شما به ایران آمده و ما به تاجیکستان آمده و سرمایه گذاری داشته و بازار‌های دو کشور به روی هم باز شود و قوانین دست و پا گیر کنار برود هر دو کشور موفق می‌شوند. آرزوی توفیق برای شما دارم. از مهمان نوازی شما تشکر می‌کنم.

امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این نشست، زبان مشترک را عامل تحکیم روابط ایران و تاجیکستان دانست و بیان کرد: زبان مشترک بین ایران و تاجیکستان یک موهبت است. در دنیا ندیده‌ام که دو دولت با یک زبان مشترک صحبت کنند و نیاز به ترجمه نباشد. هدف راهبردی ما باید تحکیم روابط برای تامین رفاه و مردمان دو کشور باشد که از مشترکات زبانی، تاریخی و فرهنگی برخوردار هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: ایران تمدنی بی‌نظیر در دنیاست. ما از پیشرفت‌های ایران بسیار خوشحال هستیم. اطمینان دارم که در نشست امروز، تحکیم و گسترش سرمایه‌گذاری‌های تجاری، اقتصادی و گردشگری با همکاری‌های دو کشور دوست و برادر موثر خواهد بود.

رئیس جمهور تاجیکستان در ادامه بیان کرد: مهمانان و گردشگران ایرانی را به جشن نوروز در تاجیکستان دعوت می‌کنم. از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران، بی‌نهایت خوشحال هستیم. چنین ملتی که تمدن باستانی دارد، در دنیا بی نظیر است. هر وقت می‌خواهید همراه فرزندان تابستان و بهار به تاجیکستان بیایید. رفت و آمد کنید. رسم و آیین‌ها ملی خود را از نو احیا کنیم. رفت و آمد کنیم. ما یک مردم هستیم. فرهنگ مشترک داریم. چنانچه دکتر پزشکیان اشاره کردند.

وی افزود: ما می‌گوییم فردوسی مال ما است. برادران ایرانی آمدند شاهنامه خوانی گفتند. سعدی و حافظ برای مردم آریایی تبار و فارسی زبان است. مولانا متعلق به کل بشریت است. یا اعلامیه‌های کورش کبیر. این تاریخ و تمدن آریایی است. ما نباید بگذاریم به فراموشی رود. وقتی دولت‌ها فرهنگ و تمدن خود را فراموش کنند این جا خالی می‌ماند. فرهنگ بیگانه این جای خالی را پر می‌کند.

رئیس جمهور تاجیکستان بیان کرد: روادید را حذف کردم تا گردشگران ایرانی به تاجیکستان سفر کنند. تاجیکستان مانند خانه خود شماست. چه سرمایه گذاری کنید و چه نه، از شما دعوت می‌کنم به تاجیکستان سفر کنید.

در ادامه مسعود پزشکیان شعری از رودکی سرود و رئیس جمهور تاجیکستان نیز شعری دیگر سرود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار