به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مدت زمان زیادی از امضای توافق آتشبس جنگ غزه و آغاز روند مبادله اسیران میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس نمی گذرد. در این راستا، تقریبا اغلب تحلیلگران و صاحب نظران به ویژه در اراضی اشغالی تأکید می کنند، بازنده بزرگ جنگ غزه، رژیم صهیونیستی بود و مقاومت و ملت فلسطین توانستند شروط مطلوب خود را به اشغالگران صهیونیست تحمیل و آنها را تحقیر کنند.
با وجود این، در روزهای گذشته شاهد موضع گیری های چندباره دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با محوریت رونمایی از طرح جدید درباره نوار غزه بودهایم. ماجرا از این قرار است، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد باید شرایطی فراهم شود تا ساکنان نوار غزه به کشورهایی نظیر اردن، مصر یا حتی اندونزی کوچانده شوند.
درنهایت رژیم اشغالگر قدس بود که مجبور شد منطقه را ترک کند و اکنون می بینیم هزاران فلسطینی مشتاقانه به شهر و روستاهای خود در بخش های مختلف نوار غزه بازمی گردند
ترامپ از مهاجرت اختیاری ساکنان غزه سخن گفته است. با وجود تأکید چندباره ترامپ، بسیاری از صاحب نظران معتقدند، این طرح به سه دلیل مهم و محوری، محکوم به شکست است و راه به جایی نخواهد برد:
نخست، اینکه رژیم اشغالگر قدس بیش از 15 ماه مردم غزه را با سنگینترین تسلیحات هدف حمله قرار داد و از هیچ جنایتی دریغ نکرد تا شاید این مردم، خانه و کاشانه خود را ترک کنند و زمینه را برای اشغال کامل نوار غزه به وسیله صهیونیست ها و نابودی ملت و مقاومت غزه فراهم کنند.
درنهایت رژیم اشغالگر قدس بود که مجبور شد منطقه را ترک کند و اکنون می بینیم هزاران فلسطینی مشتاقانه به شهر و روستاهای خود در بخش های مختلف نوار غزه بازمی گردند و جشن پیروزی می گیرند. در واقع، آنها با وطن خود عجین هستند و در هیچ شرایطی حاضر به ترک آن نیستند. حال اینکه ترامپ مدعی است باید زمینه مهاجرت اختیاری مردم غزه به خارج از نوار غزه را فراهم کرد که واقعاً مضحک است.
دوم، کشورهایی که ترامپ از آنها به عنوان میزبانان احتمالی مردم غزه نام برده است، به صراحت اعلام کرده اند حاضر به بازی در زمین ترامپ و صهیونیست ها نیستند. در این رابطه مقام های ارشد اردنی و مصری موضع گیریهای صریحی داشتند و این طرح را رد کرده اند. آنها به خوبی می دانند اشغال نوار غزه به وسیله صهیونیست ها، موضوعی است که بحران های امنیتی جدی برای این دسته از کشورها ایجاد خواهد کرد.
اکنون آنچه واضح است، اینکه در بحبوحه جنگ غزه، بالاترین آمارهای مهاجرت معکوس به زیان صهیونیستها رقم خورد
در عین حال، اینکه ترامپ تأکید می کند آنها باید پذیرای ساکنان غزه باشند، حتی در تئوری نیز می تواند برایشان ننگ و بدنامی زیادی به بار آورد و در حقیقت، آنها را به مثابه موجودیت هایی که همدست اشغالگران صهیونیست و کارزار نسلکشی و پاکسازی قومیتی علیه مردم فلسطین بوده اند، معرفی کند؛ موضوعی که این کشور ها به هیچ عنوان طالب و مایل به آن نیستند.
سوم، اینکه مردم و مقاومت غزه اکنون در موقعیت پیروزی تاریخی و بزرگ هستند و رژیم اشغالگر قدس با سیلی از بحران و شکست ها مواجه است و راه فراری را پیش روی خود نمی بیند. اینکه در چنین شرایطی این موضوع مطرح می شود که مردم غزه باید از این منطقه اخراج شوند، به نوعی تلاش برای تغییر معادله واضح است؛ موضوعی که ملت و مقاومت غزه درباره آن هوشیار هستند و بدون تردید از بازی در زمین مطلوب صهیونیست ها و دولت آمریکا خودداری خواهند کرد.
اکنون آنچه واضح است، اینکه در بحبوحه جنگ غزه، بالاترین آمارهای مهاجرت معکوس به زیان صهیونیستها رقم خورد. حال آنها و متحدانشان در موقعیتی نیستند که بخواهند واقعیت تلخ خودشان را لاپوشانی و زمینه را برای اخراج مردمی از خانه و کاشانه خود فراهم کنند که در وطن خودشان، و نَه سرزمین اشغال شده زندگی می کنند.