واکنش ظریف به حواشی حضورش در دولت: اگر قرار بود جا بزنیم در این ۴۰ سال اتفاق رخ می‌داد سپاه از مین‌های دریایی جدید رونمایی کرد + فیلم پزشکیان بخش اول بودجه سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد مرحله دوم رزمایش اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ آغاز می‌شود مدیرکل سیاسی وزارت کشور: تجمعات اخیر در تهران غیرقانونی برگزار شد تمدید طرح به‌روز رسانی اطلاعات هویتی اتباع افغانستانی و عراقی وزیر کشور: یک میلیون اتباع غیر مجاز اخراج شدند ولی داداشی: تکلیف تعطیلات آخر هفته در صحن مجلس مشخص می‌شود / تعطیلی شنبه‌ها منتفی نشده معاون هماهنگ‌کننده سپاه: قادر به پرتاب موشک با هر نوع بردی که نظام اراده کند هستیم توضیحات فرمانداری مشهد در خصوص بازداشت مهدی نصیری مهدی نصیری ⁩در آرامگاه فردوسی بازداشت شد نماینده مجلس: پذیرش تمام شرایط FATF امکان‌پذیر نیست موشک کروز قدر ۳۸۰ رونمایی شد ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به رئیس‌جمهور پزشکیان: امروز بیش از پیش نیاز داریم کنار هم باشیم

ظریف: اگر موشک‌ها به مراکز جمعیتی اسرائیل می‌خورد توان موشکی ایران را متوجه می‌شد

معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: اگر موشک‌های ایران به مراکز جمعیتی اسرائیل می‌خورد، توان موشکی ایران را متوجه می‌شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 03
کد خبر: ۲۷۰۱۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور در مراسم رونمایی از سیاست‌نامهٔ «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملّی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملّی ایران» به عنوان کاری از معاونت راهبردی ریاست جمهوری، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه فجر، گفت: ما در دنیای روایت‌ها زندگی می‌کنیم. حتی قبل از اینکه ما با مکتب ساده انگاری و یا مکتب‌های انتقادی در خصوص زبان گفتگو و تصویر آشنا شویم، اندیشمندان در دهه ۷۰ میلادی در خصوص برداشت و یا سو برداشت تصمیم گیران در حوزه بین‌المللی اعلام کردند که آنها بر اساس واقعیت عمل نمی‌کنند.

 

وی ادامه داد: آنچه که مبنای تصمیم گیری است، تصویری است که از واقعیت در ذهن داریم و این تصویر متأثر بسیاری از عوامل است، بنابراین تصویر ذهنی ماست که عمل را شکل می‌دهد.

 

معاون راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه باید تئوری‌های جدید همچون سازه‌انگاری را متمرکزتر بر تصویر ذهنی ارزیابی کرد، اظهار داشت: از این پس دیپلماسی عمومی در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار گرفته است. البته این رشته اولین بار از دهه ۶۰ میلادی وارد مباحث دانشگاهی شد اما این علم از اواخر دهه ۸۰ آمریکا دپارتمان دیپلماسی عمومی در آمریکا شکل گرفت، چرا که پس از پایان جنگ سرد، انسان به عنوان موضوع دیپلماسی مطرح شد.

 

ظریف بیان کرد: دولت‌ها به نقش افراد در شکل‌گیری حقوق بین‌الملل پی بردند و هر چه فرد مؤثرتر شود، تصورات مؤثرتر می‌شود و هر قدر تصورات مؤثرتر باشد، ارائه و روایت‌سازی مؤثرتر می‌شود، بنابراین «قاب‌سازی» و یا «روایت‌سازی» وارد مباحث روابط بین‌الملل شد. روایت دیگر روبنا نیست بلکه زیربناست.

 

ظریف ادامه داد: باید اذعان کرد که روایت اصالت پیدا کرده است. روایت دیگر روبنا نیست، بنابراین به قولی در جنگ روایت‌ها زندگی می‌کنیم.

 

وی تاکید کرد: اسرائیلی‌ها به جنگ روایت‌ها خیلی اهمیت داده و به آن پرداخته‌اند. آنها در روایت خودشان ایران را دشمن معرفی کردند که از این طریق بتوانند با اعراب صلح کنند. آنها در دهه ۹۰ میلادی گفتند ایران یک تهدید جهانی است، یعنی آنکه گفتند، ایران شش ماه تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد و به همین دلیل تهدید است.

 

معاون راهبردی رئیس جمهور اذعان کرد: الان چندین سال از این شش ماهه‌ها گذشته است، اما همچنان می‌گویند ایران تهدید است و وقتی این را می‌گویند ما خوش خوشانمان می‌شود، در حالی که او در حال تهدید سازی است و از آن استفاده می‌کند، لذا اسرائیل می‌گوید ایران فقط تهدید من نیست بلکه تهدید جهانی است.

 

ظریف خاطر نشان کرد: اسرائیل از ایران می ترسد و به همین دلیل از برجام حمایت نکرد چراکه قاب امنیتی ایران را حفظ می‌کرد، لذا روایت بسیار اهمیت دارد. امروز رژیم صهیونیستی در حال تولید روایت دیگری است، من که در این سفر منحوس داووس حضور داشتم، این روایت را مشاهده کردم، که یک پایه آن شکست ناپذیری اسرائیل است و دیگری هولوکاست و مظلوم نمایی است.

 

معاون راهبردی رئیس جمهور اظهار کرد: با این سلطه‌ای که اسرائیل در حوزه روایت سازی و روایت پردازی دارد، روایتی که از ایران برسازی می‌کند این است که ایران در ضعیف‌ترین و خطرناک‌ترین شرایط خود قرار دارد و می‌گوید توان آفندی ایران خیلی بالا نیست. امکان دارد رگه‌هایی از راستگویی در آن باشد اما اگر موشک‌های ایران به مراکز جمعیتی اسرائیل می‌خورد، توان موشکی ایران را متوجه می‌شد.

 

وی ادامه داد: در مورد خطرناکی ایران می‌گوید ایران در شرایط فعلی ناگزیر است که به سمت ساخت سلاح هسته‌ای برود و در این بازه زمانی باید جلوی آن را گرفت، در این شرایط باید جلوی این روایت را گرفت، برخی می‌گویند راهش وعده صادق سه است که به نظر من این کار منجر به تقویت روایت اسرائیل می‌شود. راه دیگر این است که بگوییم اشتباه کردیم ولی این کار غیرعقلانی است و از طرفی امکان پذیر و شدنی نیست.

 

ظریف گفت: اسرائیلی‌ها می‌خواهند دعوای فلسطین را به دعوای ایران و اسرائیل تبدیل کنند در حالی‌که دعوای اشغال فلسطین است و اگر اشغال نبود هر چقدر هم هزینه می‌کردند این اتفاقات نمی‌افتاد.

 

وی ادامه داد: من از نام گروگان استفاده نمی‌کنم بلکه آنها هم زندانی هستند وهر دو طرف زندانی هستند و تعابیر دیگر بار حقوقی دارد.

 

ظریف با اشاره به انقلاب اسلامی تصریح کرد: انقلاب اسلامی آمد و به مردم خود باوری داد. وقتی عراق به ایران حمله کرد همه منتظر بودند ایران ظرف یک تا دو هفته هفته سقوط کند. برای همین برژنسکی که مشاور امنیت ملی کارتر بود گفت یک تا دو هفته دیگر شاهد سقوط ایران خواهیم بود، لذا برای همین هفت روز بعد اولین قطعنامه علیه ایران به نام ۴۷۹ را صادر کردند چون قطعنامه بسیار ضعیفی بود و همه منتظر سقوط ایران بودند./ مهر

ارسال نظر