به گزارش راهبرد معاصر، شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن در جریان یک جلسه پارلمان ژاپن گفت که دولت او در حال کار بر روی برنامهای برای ارائه حمایت در ژاپن از بیماران یا مجروحان غزه است.
او افزود: همچنین میتوان برای ساکنان نوار غزه که شاهد آتش بس شکنندهای با اسرائیل است، فرصتهای آموزشی نیز فراهم کرد.
ایشیبا در پاسخ به سوال یک قانونگذار در مورد اینکه آیا برنامه سال ۲۰۱۷ برای پذیرش دانشجویان پناهنده سوری میتواند به عنوان مرجعی برای کمک به مردم غزه استفاده شود؟، گفت: ما در فکر اجرای برنامه مشابهی برای غزه هستیم و دولت برای اجرای این طرح تلاش خواهد کرد.
اقداماتی دولت ژاپن که در پارلمان آن مورد بحث قرار میگیرد نشان از تعارض با سیاست پناهندگی ژاپن دارد که به دلیل تعداد کم درخواستهای پناهندگی مورد انتقاد قرار گرفته است.
در سال ۲۰۲۳، ژاپن قرار است ۱۳۱۰ درخواست پناهندگی را بپذیرد که کمتر از ۱۰ درصد از کل ۱۳۸۲۳ متقاضی است. به گفته یک مقام وزارت خارجه مسئول برنامههای کمک رسانی، ژاپن تا پایان سال گذشته در مجموع ۸۲ دانش آموز سوری را که توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به عنوان پناهنده شناخته شده بودند، پذیرفته است.
این مقام به خبرگزاری فرانسه گفت که هدف این برنامه آموزش رهبران آینده در سوریه به عنوان بخشی از سیاست دیرینه کمک خارجی ژاپن است.
شایان ذکر است که وزارت بهداشت حماس در نوار غزه گفت ۵۰ بیمار فلسطینی، از جمله ۳۰ کودک مبتلا به سرطان، و همراهانشان روز شنبه به عنوان بخشی از توافق آتش بس که در ۱۹ ژانویه اجرایی شد، از گذرگاه بازگشایی شده رفح به مصر عبور کردند. مدیر بیمارستانهای غزه نیز اعلام کرد که ۶۰۰۰ بیمار آماده انتقال از اراضی فلسطینی هستند و بیش از ۱۲۰۰۰ نفر به درمان فوری نیاز دارند./ باشگاه خبرنگاران