سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

عراقچی: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است

عراقچی: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است وزیر خارجه ایران در ششمین سمینار متانول ایران با اشاره به اینکه باید تحریم‌کنندگان را ناامید کرد، عنوان کرد: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۴ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 08
کد خبر: ۲۷۰۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و در ششمین سمینار متانول ایران گفت: عبور صحیح از شرایط فعلی نیازمند فهم درست از این موقعیت است. تحریم‌های ظالمانه‌ای علیه مردم وضع شده که این تحریم‌ها مانع بزرگی بر سر راه توسعه اقتصادی ایران است.

او افزود: در مقابل این تحریم‌ها دو وظیفه داریم؛ یکی اینکه باید تحریم‌ها را از سر راه برداریم که باید با دیگران مذاکره و تعامل کنیم و دیگر وظیفه این است که باید این تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم که اینجا دیگر خودمان هستیم و باید به خودمان اکتفا کنیم و این وظیفه برای ما اولویت بیشتری دارد.

طبق گزارش انرژی پرس، عراقچی با اشاره به اینکه باید تحریم‌کنندگان را ناامید کرد، عنوان کرد: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است.

او ادامه داد: رفع تحریم‌ها نیازمند مذاکره است، اما نه تحت سیاست فشار حداکثری. مذاکره نمی‌تواند از موضع ضعف صورت بگیرد، زیرا دیگر اسمش مذاکره نیست و یک نوع تسلیم است، ما هرگز این‌گونه پای میز مذاکره نمی‌رویم.

عراقچی با تاکید بر اینکه مذاکره باید هوشمندانه باشد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز مذاکره را ترک نکرده و نمی‌کند. تجربه برجام نشان داد آمریکا اهل عهد نیست و ایران اجازه تکرار این بدعهدی را نمی‌دهد. ایران خواهان مذاکره با کشوری نیست که همزمان سند تحریم‌های جدید را امضا می‌کند.

او با تاکید بر نقش بااهمیت صنعت پتروشیمی گفت: این صنعت جزو ارزآورترین صنایع کشور بوده، اما هنوز از ظرفیت‌های کامل آن استفاده نشده است.

عراقچی عنوان کرد که باید تاب آوری را در خود افزایش داد و زمینه کار را فراهم کرد.

او بر اهمیت نقش بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: دولت باید قوانین را برای بخش خصوصی تسهیل کند و باید نگاه‌ها را به بخش خصوصی تغییر داد.

وزیر خارجه ایران افزود: نباید تمام تخم‌مرغ‌هایمان را در یک سبد بگذاریم بلکه باید تنوع صادراتی داشته باشیم. ظرفیت‌های جدیدی از طریق بریکس، اتحادیه اوراسیا ایجاد شده و تعرفه ۹ هزار قلم کالا توسط این اتحادیه به صفر رسیده است.

عراقچی گفت: تحریم داخلی یک واقعیت است و ما موانع غیرضروری برای تولیدکننده و کارآفرین ایجاد کرده‌ایم، مافیا هم که هست.

او تاکید کرد که معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خدمت این بخش از صنعت بوده و کارش مانع زدایی و هموار کردن راه‌های جدید است./ ایسنا 

کلمات کلیدی: عراقچی تحریم
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار