مدیریت بحران استانداری: صدا‌های شنیده‌شده در حوالی تبریز به فعالیت پدافند مربوط است/افزایش شمار شهدا به ۳۴ نفر جزییات دستگیری تعدادی از جاسوسان رژیم اسرائیل فراجا: دو عضو تیم تروریستی موساد دستگیر شدند سخنگوی دولت: مترو، مساجد و مدارس در زمان حمله به عنوان پناهگاه خواهد بود / نحوه فعالیت ادارات و برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها پیام روابط عمومی سپاه در پی شهادت ۷ فرمانده هوافضا در حمله سحرگاه ۲۳ خرداد اسرائیل فرمانده کل ارتش: ارتش ضربات موثر و قاطع به اسرائیل خواهد زد / تا آخرین نفس از تمامیت ارضی ایران دفاع می‌کنیم هشدار امنیتی وزارت اطلاعات؛ "وانت و کامیونت‌های مشکوک" را گزارش دهید رصد و انهدام پهپاد‌ها و ریز پرنده‌های متخاصم/ هشدار فرمانده مرزبانی به گروهک تروریستی و اشرار مسلح معاون استانداری اصفهان: ساعتی قبل به یکی از مراکز وابسته به وزارت دفاع در اصفهان حمله شد ضرغامی: عملیات وعده صادق ۳ تا تنبیه کامل رژیم صهیونیستی و حامیانش ادامه خواهد داشت کدام مناطق تهران و کرج دیشب مورد حمله اسرائیل قرار گرفت؟ سپاه: در عملیات وعده صادق ۳، تاسیسات تولید سوخت جنگنده‌ها و مراکز تامین انرژی اسرائیل هدف قرار گرفت شبکه خبر: همسر محمد باقری نیز همراه او به شهادت رسیده است سرلشکر سلامی: دشمنی ما با آمریکا ماهیتی است/ مقابله امروز ما با آمریکا ادامه دفاع مقدس است مهاجرانی: بخشی از حقابه هیرمند در حال انتقال است/ دستور پزشکیان برای پرداخت کالابرگ به هفت دهک

قالیباف اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان را ابلاغ کرد

طرح اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان امروز از سوی قالیباف به پزشکیان ابلاغ شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 13
کد خبر: ۲۷۰۹۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مصوب سال آخر مجلس هشتم است و در حال حاضر بیش از ۱۰ سال از تشکیل هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان می‌گذرد، اما به نظر می‌رسد که این هیئت نتوانسته آن‌طور که باید و شاید، به وظیفه خود یعنی رسیدگی به تخلفات و رفتار‌های خارج از عرف نمایندگان عمل کند.

قانون مذکور خلأ‌ها و نواقصی داشت از این رو در مجلس دهم و یازدهم تلاش‌هایی برای اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان صورت گرفت که به نتیجه نرسید؛ بنابراین گزارش با توجه به نواقص و خلأ موجود در قانون لازم بود در هر جایی که صلاح است مانند قوانین داخلی قوه مقننه یا اصلاح خود قانون به آن توجه شود.

هرچند قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خوب است، اما کافی نیست چرا که هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نمی‌تواند به غیر از موارد ذکر شده با نمایندگان خاطی، برخورد کند این قانون برای هیئت نظارت تذکر شفاهی، تذکر کتبی درج در پرونده و یا اعلام در جلسه علنی و غیر علنی پیش‌بینی شده کرده اگر مسائلی مانند موضوعات اقتصادی مشکوک هم بود به شورای نگهبان ارسال می‌شود؛ بنابراین ابزاری بیش از این موارد در اختیار هیئت نظارت نبود.

اخیرا در مجلس دوازدهم نیز طرح اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان کلید خورد و در کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس به تصویب رسید و نمایندگان نیز در جلسه علنی با اعمال تغییراتی آن را به تصویب رساندند.

در نهایت طرح اصلاح قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان به شورای نگهبان ارسال شد و پس از چند بار رفت و برگشت به تایید شورای نگهبان رسد. امروز نیز محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نامه‌ای این قانون را به پزشکیان رئیس جمهور ابلاغ کرد؛ بنابراین گزارش، این مصوبه به موضوعاتی همچون اصلاح نحوه تشکیل هیات نظارت، اصلاح نحوه انتخاب اعضا، شیوه شروع رسیدگی به تخلفات نمایندگان، دریافت هدایای غیرمتعارف توسط نمایندگان، همکاری مراجع امنیتی و انتظامی با این هیات و همچنین چگونگی تشکیل هیات تجدیدنظر پرداخته است.

لازم به ذکر است که این اصلاحات با هدف بهبود نظارت بر رفتار نمایندگان و افزایش شفافیت انجام شده است. / تسنیم

کلمات کلیدی: قالیباف مجلس
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار