مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا اروپا نباید روی اتحاد با آمریکا حساب کند؟

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا اعتقاد دارد عصر هزینه دهی‌های امنیتی کشورش برای حمایت از برخی دولت‌ها پایان یافته است، گفت: دولت‌های اروپایی مانند گذشته نمی‌توانند از آمریکا انتظار داشته باشند تأمین کننده بخشی از هزینه‌های امنیتی اروپا باشد.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 01
کد خبر: ۲۷۲۲۰۶

چرا اروپا نباید روی اتحاد با آمریکا حساب کند؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ️ وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه گفت، پاریس انتظار دارد، واشنگتن از نیروهای مسلح اروپایی که ممکن است در اوکراین مستقر شوند تا پس از پایان درگیری، صلح را حفظ کنند، حمایت کند. ️ پیش تر رسانه ها اعلام کردند، مقام های انگلیسی نیز انتظارات مشابهی دارند.

 

با وجود این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت، دولتش در حال حاضر هیچگونه کمک نظامی به اوکراین ارائه نمی کند. علاوه بر این، اعلام کرد در آینده اروپا باید مسئول رساندن کمک های نظامی به کی یف باشد.

ترامپ اراده جدی برای پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین دارد

 

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره پایان دادن حمایت های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین طبق تازه ترین تصمیم ترامپ به «راهبرد معاصر» گفت: روند تحولات اوکراین نشان می دهد ترامپ اراده جدی برای پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین دارد، بنابراین راهبردش برای پایان دادن به جنگ تحقق انتظارات و خواسته های روسیه برای دستیابی به توافقنامه آتش بس و استقرار صلح میان اوکراین و روسیه است.

 

وی افزود: اگر ترامپ بخواهد انتظارات دولت اوکراین و دولت های اروپایی را مد نظر قرار دهد، نمی توان انتظار داشت در عرصه میدانی و سیاسی تحول جدی در راستای پایان یافتن سریع جنگ اوکراین رخ دهد. درست است در سه سال گذشته اوکراین 20 درصد خاک کشورش را در برابر نظامیان روسیه از دست داد، اما تقابل اوکراین با روسیه بدون حمایت های آمریکا امکان پذیر نبود.

 

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: اوکراین سه سال است جنگ را به دلیل حمایت های آمریکا و برخی دولت های اروپایی پیش می برد و اگر کمک های مالی و نظامی گسترده قطع شود، قادر به تداوم جنگ نیست. دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا کمک های به مراتب بیشتری از اروپا به کی یف کرد، اما ترامپ تمایلی به تداوم ارائه کمک های آمریکا به اوکراین ندارد.

 

مکی گفت: ترامپ تلاش می کند اوکراین را وادار به پذیرش صلح کند، ضمن اینکه هشداری جدی نسبت به دولت های اروپایی دارد که بدون حمایت، همراهی وهمسویی با آمریکا امکان توافق آتش بس با روسیه برایشان وجود ندارد؛ البته دولت های اروپایی این موضوع را پذیرفته اند.

 

وی تأکید کرد: رئیس جمهور آمریکا با ابزارها و شیوه های خود دولتمردان اروپایی را وادار به پذیرش خواسته هایش در زمینه صلح خواهد کرد، زیرا اعتقاد دارد عصر هزینه دهی های امنیتی کشورش برای حمایت از برخی دولت ها پایان یافته است؛ بنابراین دولت های اروپایی مانند گذشته نمی توانند از آمریکا انتظار داشته باشند تأمین کننده بخشی از هزینه های امنیتی اروپا باشد.

 

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: نکته حائز اهمیت آنکه هر چه جلوتر می رویم، صحبت های ترامپ و حلقه سیاسی – امنیتی اطرافش با صراحت و جدیت بیشتری مواضع خود را در قبال اوکراین و شرایط امنیتی پس از آتش بس اعلام می کنند .

 

وی گفت: حمایت های سران و دولتمردان آمریکایی از ارائه نکردن حمایت های مالی و نظامی به اوکراین سبب شده است خواسته ترامپ در زمینه صلح پیش برود، بدون اینکه اروپا بتواند کار خاصی انجام دهد. اروپا نیز دیر یا زود مجبور به پذیرش آنچه ترامپ در این زمینه خواهان است، می شود.

 

ارسال نظر