روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد طوفان دست از سر تهران برنمی‌دارد/ بارش باران و گردوخاک در راه است چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول» بزرگداشت شهدای خدمت در محضر رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس

نقش پررنگ فعالیت بدنی در سلامت مغز

یک مطالعه جدید نشان می دهد که تحرک داشتن و فعالیت بدنی به حفظ سلامت مغز کمک می کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 05
کد خبر: ۲۷۲۷۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، محققان می‌گویند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند از سلامت روان و مغز بهتری برخوردار هستند.

 

محققان دریافتند فعالیت بدنی متوسط تا شدید خطر زوال عقل، سکته مغزی، اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب را کاهش می‌دهد.

 

دکتر «جیا یی وو» از دانشگاه فودان در شانگهای چین و سرپرست تیم تحقیق، در بیانیه‌ای گفت: «این تحقیق نقش فعالیت بدنی و رفتار بی‌تحرک را به‌عنوان عوامل قابل تغییری که ممکن است سلامت مغز را بهبود بخشد و بروز این بیماری‌ها را کاهش دهد، برجسته می‌کند. این یافته امیدوارکننده است زیرا تشویق مردم به انجام این تغییرات سبک زندگی می‌تواند به طور بالقوه بار این بیماری‌ها را در آینده کاهش دهد.»

 

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۷۳۰۰۰ ساکن بریتانیا با میانگین سنی ۵۶ سال را که به مدت هفت روز از دستگاه‌های ردیاب حرکت استفاده می‌کردند، تجزیه و تحلیل کردند.

 

دستگاه‌ها فعالیت بدنی، انرژی که برای آن فعالیت‌ها صرف می‌کردند و زمان نشستن هر روز آن‌ها را کنترل می‌کردند.

 

این تیم از این داده‌ها برای تعیین کمیت فعالیت بدنی هر فرد به عنوان معادل متابولیک یا MET استفاده کرد.

 

به گفته محققان، فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده روی یا تمیزکاری حدوداً سه MET است، در حالی که ورزش شدیدتر مانند دوچرخه سواری بسته به سرعت می‌تواند حدود ۶ MET را بسوزاند.

 

نتایج نشان می‌دهد افرادی که در فعالیت‌های متوسط تا شدید شرکت می‌کنند، ۱۴ تا ۴۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سلامت روان و مشکلات مغزی هستند.

 

از سوی دیگر، زمان بیشتری که صرف نشستن می‌شود، خطر ابتلاء به این مشکلات را در افراد بین ۵ تا ۵۴ درصد افزایش می‌دهد./مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار