عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

محرومیت ۹۰ درصد مردم غزه از آب

نهادهای بین‌المللی با بیان اینکه در سایه محاصره سنگینی که اسرائیل علیه غزه تحمیل کرده، امکان امدادرسانی به مردم این باریکه وجود ندارد، درباره تکرار فاجعه گرسنگی و تشنگی در غزه هشدار داده و اعلام کردند ۹۰ درصد ساکنان غزه به آب سالم دسترسی ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 11
کد خبر: ۲۷۳۳۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که رژیم صهیونیستی از بیش از 10 روز گذشته، محاصره علیه نوار غزه را تشدید کرده و اجازه ورود کمک‌های انسانی به این باریکه را نمی‌دهد، سازمان‌های بین‌المللی درباره وضعیت بحرانی غزه هشدار دادند.

 

وضعیت انسانی غزه باز هم بحرانی شد

در این زمینه، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که وضعیت نوار غزه بعد از گذشت 10 روز از اجرایی شدن تصمیم اسرائیل مبنی بر ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه و امکانات اساسی به این باریکه، شبیه به چیزی است که در ماه اکتبر 2023 شاهد آن بودیم و این تصمیم به شکل جدی زندگی غیرنظامیان را در نوار غزه در معرض خطر قرار می‌دهد.

 

فیلیپ لازارینی در نشست خبری با خبرنگاران سازمان ملل در ژنو درباره اقدام خصمانه رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا گفت: این تصمیم اسرائیل تنها به آژانس آنروا مربوط نمی‌شود، بلکه به هر فرد یا سازمانی مربوط می‌شود که خواستار پایبندی به قوانین بین‌المللی بشردوستانه و احترام به حقوق فلسطینی‌هاست.

 

اسرائیل هر فرد یا سازمان حامی فلسطین را هدف قرار می‌دهد

وی افزود: از زمان اجرایی شدن تصمیم اسرائیل علیه آنروا، فشارهای فزاینده‌ای برای تخلیه ساختمان‌های آنروا و پایان دادن به خدمت رسانی آنها به فلسطینی‌ها وجود دارد و کارکنان بین‌المللی عملاً از کرانه باختری اخراج شده‌اند.

 

این مقام سازمان ملل تاکید کرد: در حالی که هنوز بخشی از کارکنان بین‌المللی توانستند در نوار غزه بمانند، اسرائیل از کار آنها در داخل این باریکه جلوگیری می‌کند.

 

لازارینی در مورد وضعیت کرانه باختری هم گفت که حملات نیروهای اسرائیلی به کرانه باختری که از 6 هفته قبل آغاز شده، به شدت زندگی فلسطینی‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به ویژه در شمال این منطقه؛ جایی که بسیاری از اردوگاه‌های آوارگان تقریباً خالی شده‌اند و حدود 40 هزار فلسطینی آواره گشتند که بزرگترین آوارگی فلسطینی‌ها در کرانه باختری از سال 1967 تاکنون محسوب می‌شود.

 

کمیسر آژانس آنروا تصریح کرد: اسرائیل تلاش زیادی برای ساکت کردن سازمان‌های حامی فلسطین انجام می‌دهد. 50 هزار کودک فلسطینی در مدارس آنروا تحصیل می‌کنند و ما در کرانه باختری به 100 هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کنیم.

 

وی اظهار داشت: ما به حمایت‌های بیشتر نیاز داریم تا آنروا بتواند به کار خود ادامه دهد. نابودی آنروا یک خلأ بسیار خطرناک در اراضی اشغالی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان به وجود خواهد آورد و توقف حمایت از این آژانس، مشکلات و رنج فلسطینی‌ها را بیش از قبل می‌کند.

 

لازارینی هشدار داد که کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه نمی‌شود و امکان ادامه ارائه خدمات در شرایط محاصره به مردم غزه وجود ندارد. اگر این روند ادامه یابد و کمک‌های بشردوستانه به غزه وارد نشود، بحران گرسنگی در این باریکه مجدداً تکرار خواهد شد.

 

90 درصد مردم غزه به آب آشامیدنی دسترسی ندارند

از طرف دیگر، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هم درباره کمبود شدید آب در نوار غزه هشدار داده و اعلام کرد که در حال حاضر از هر 10 نفر تنها یک نفر در غزه می‌توانند به آب دسترسی پیدا کنند و 90 درصد جمعیت این باریکه به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

 

رزالیا پولین، از مسئولان یونیسف در غزه گفت که نوامبر 2024 حدود 600 هزار نفر در غزه توانستند بعد از یک دوره طولانی به آب آشامیدنی دسترسی پیدا کنند، اما آب دوباره قطع شده است.

 

بر اساس این گزارش، یک میلیون و هشتصد هزار نفر در نوار غزه که بیش از نیمی از آنها کودک هستند، نیاز فوری به آب و خدمات بهداشتی دارند. وضعیت بحرانی آب و بهداشت در غزه بعد از تصمیم اسرائیل برای قطع برق در این باریکه که عملیات آب شیرین کن را مختل کرده ، بسیار بدتر شده است.

 

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شدت نگران تصمیم اسرائیل در قطع برق نوار غزه است.

 

وی افزود: اسرائیل باید طبق قوانین بین‌المللی خدمات اساسی را برای فلسطینیان فراهم سازد و به این وظیفه خود عمل کند./ تسنیم

کلمات کلیدی: غزه آب اسرائیل
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده