وزرای خارجه ایران و روسیه در خصوص برنامه هسته‌ای گفت‌و‌گو می‌کنند الشمری: عراق امسال میزبان ۵ میلیون زائر اربعین از دیگر کشور‌ها است نگاهی به وضعیت داعش ۱۱ سال پس از خلافت خودخوانده‌اش در عراق ادعای جدید ترامپ درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران بقائی: اسنپ‌بک در راستای تقابل با ایران است و با پاسخ مقتضی مواجه خواهد شد تایمز: از زمان انتخاب ترامپ، بریتانیا هدف شماره یک حملات سایبری روسیه بوده است عراقچی برای شرکت در اجلاس وزرای سازمان شانگهای عازم چین شد واکنش عراقچی به اظهارات سخیف نتانیاهو استمرار درگیری‌ها در سوریه با ۱۳۰ کشته و زخمی شنیده شدن صدای انفجار نزدیک فرودگاه «اربیل» عراق روسیه ادعای اکسیوس درباره غنی‌سازی ایران را تکذیب کرد بازداشت یکی از ساکنان بئر السبع به اتهام ارتباط با ایران انگلیس مدعی هدف قرار دادن بمب‌ساز داعش در سوریه شد پاکستان فشار واشنگتن برای به رسمیت شناختن اسرائیل را تکذیب کرد پوتین: دلیل اصلی تنش‌های روسیه و غرب، ژئوپلیتیک است

احضار سفرای ۳ کشور اروپایی به وزارت امور خارجه ایران

در اعتراض به همدستی انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری یک نشست بسته درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، سفرای این کشور‌ها به وزارت امور خارجه احضار شدند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۶ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 13
کد خبر: ۲۷۳۵۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، در اعتراض به همدستی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری یک نشست بسته درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در روز ۲۲ اسفند، سفرای این کشور‌ها از سوی «محمد حسن‌نژاد پیرکوهی» مدیرکل صلح و امنیت بین‌الملل به وزارت امور خارجه احضار شدند.

در این جلسه احضار که سفیر فرانسه، سفیر آلمان و کاردار انگلیس، در غیاب سفیر، حضور یافتند، مدیرکل صلح و امنیت بین‌الملل وزارت خارجه ضمن اعلام مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به رویکرد غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز این سه کشور نکات زیر را به آنها گوشزد کرد:

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران کاملا منطبق با حقوق و تکالیف ایران طبق معاهده منع اشاعه هسته‌ای و موافقتنامه پادمان‌هاست. فعالیت‌های هسته‌ای ایران هیچ تعارضی با برجام، به عنوان سندی مشتمل بر اقدامات داوطلبانه اعتمادساز ایران در ازای رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی ضد ایران نیز ندارد، چراکه طبق برجام ایران مجاز است در صورت نقض عهد طرف‌های مقابل، متقابلا اجرای تعهدات خود را به صورت جزئی یا کلی متوقف کند.

برگزاری جلسه بسته شورای امنیت راجع به برنامه هسته‌ای ایران، فاقد هرگونه توجیه فنی و حقوقی است و اقدامی تحریک‌آمیز و سیاسی در راستای رویکرد‌های یکجانبه و تنش‌زای آمریکا محسوب می‌شود.

تبعیت سه کشور اروپایی از درخواست ناموجه آمریکا برای برگزاری نشست شورای امنیت به منزله همراهی با طرفی است که با خروج یکجانبه و غیرقانونی از برجام و نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در سال ۲۰۱۸ مسبب و عامل تحولات نامطلوب بعدی در رابطه با این سند بوده است.

در حالی‌که تنها چند روز قبل نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار شد و کشور‌ها دیدگاه‌ها و مواضع خود را راجع به موضوع هسته‌ای ایران نیز اعلام کردند، برگزاری نشست شورای امنیت راجع به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران نوعی مداخله مخرب و اعتبارزدا در ماموریت فنی آژانس بوده و روند معمول همکاری‌های ایران-آژانس را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

سفرای سه کشور اروپایی اظهار داشتند که مراتب را به پایتخت‌های خود منعکس خواهند کرد. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار