ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی

گروسی: همه باید به ان‌پی‌تی پایبند باشند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد: «در شرایط کنونی که گفتمان درباره بازدارندگی هسته‌ای و ساخت سلاح هسته‌ای شدت گرفته است لازم است تأکید کنم که همه کشور‌ها باید به ان پی تی پایبند باشند. گسترش سلاح‌های هسته‌ای به دنیا کمکی نخواهد کرد.»
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۲ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 18
کد خبر: ۲۷۳۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اجلاس «گفت‌وگوی رایسینا» در دهلی‌نور که درحال برگزاری است درباره تحولات در صنعت انرژی هسته‌ای و مزایای آن برای جهان صحبت کرد.

او در یکی از پنل‌های این نشست، در پاسخ به سوالی درباره چرایی تشکیل و وظایف آژانس تصریح کرد: «دلیل تشکیل آژانس نظارت روی فناوری‌های هسته‌ای است. شما می‌بینید تنها کشور‌هایی که از آژانس خارج شده‌اند و دیگر تأسیساتی تحت نظارت آژانس ندارند، کشور‌هایی هستند که در عمل توافق ان پی تی را زیر پا گذاشتند. اما قانون این است که اگر تأسیسات هسته‌ای دارید، باید همیشه تحت نظارت آژانس باشد و می‌بینید که هرگاه شک و تردیدی درباره برنامه هسته‌ای کشوری شکل می‌گیرد، بحث و گفتمان زیادی ایجاد خواهد شد.»

گروسی با استفاده از مسئله هسته‌ای ایران برای تصریح نکته خود، اظهار داشت: «به‌عنوان مثال شما می‌توانید به ایران فکر کنید. ما به طور فعالانه درحال کار روی آن مسئله هستیم. اما شاهد آن هستید که بحث درباره موضوع احتمال استفاده تسلیحاتی از تأسیسات هسته‌ای بسیار زیاد است. در نتیجه اهمیتی ندارد کدام کشور باشید، اگر شما می‌خواهید رآکتور هسته‌ای داشته باشید، باید به ان پی تی بپیوندید و نظارت‌های آژانس را بپذیرید.»

او همچنین با اشاره به گفتمان شکل گرفته در جهان برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای، تأکید کرد: «در شرایط کنونی که گفتمان درباره بازدارندگی هسته‌ای و ساخت سلاح هسته‌ای شدت گرفته است لازم است تأکید کنم که همه کشور‌ها باید به ان پی تی پایبند باشند. گسترش سلاح‌های هسته‌ای به دنیا کمکی نخواهد کرد.»

اخیرا کشور‌های اروپایی به بهانه «تهدیدات» ادعایی روسیه علیه خود خواستار ایجاد بازدارندگی هسته‌ای از طریق ساخت سلاح‌های هسته‌ای شده‌اند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار