تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد 

ارتش سودان کنترل کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفت

ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد با شبه نظامیان واکنش سریع توانست کنترل کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را به دست بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 21
کد خبر: ۲۷۴۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد متوالی با نیرو‌های شبه نظامی واکنش سریع توانست برای نخستین بار از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ بر کاخ ریاست جمهوری در خارطوم تسلط یابند؛ کاخی که این شبه نظامیان از دو سال پیش کنترل آن را به دست داشتند.

به گزارش تلویزیون العربی، پس از آنکه ارتش سودان بر مساحت بزرگی از خارطوم، پایتخت این کشور تسلط یافت، نبرد‌ها با شبه نظامیان واکنش سریع شدت گرفته است.

العربی افزود که شبه نظامیان واکنش سریع پس از تسلط ارتش سودان بر کاخ ریاست جمهوری به مکانی نامعلوم عقب‌نشینی کردند.

در همین ارتباط، ارتش سودان اعلام کرده کنترل چندین مقر دولتی در اطراف کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را بازپس گرفته است.

وزیر اطلاع‌رسانی دولت سودان نیز در سخنانی گفت که امروز پرچم این کشور بر کاخ ریاست جمهوری برافراشته شد و این مسیر تا تکمیل پیروزی ادامه دارد.

جنگ داخلی سودان

جنگ داخلی سودان در آوریل ۲۰۲۳ میان نیرو‌های مسلح سودان (SAF) به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیرو‌های شبه‌نظامی واکنش سریع (RSF) به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلو (حمیدتی) آغاز شد.

این دو فرمانده که ابتدا در کودتای ۲۰۲۱ علیه دولت انتقالی متحد بودند؛ بر سر ادغام نیرو‌های شبه‌نظامی در ارتش دچار اختلاف شدند.

این جنگ به یک بحران انسانی عظیم تبدیل شده است. طبق گزارش سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴، هر دو طرف مرتکب نقض گسترده حقوق بشر، از جمله تجاوز‌های گروهی، بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه شده‌اند.

نیمی از جمعیت سودان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند و ۲۵ میلیون نفر با ناامنی غذایی شدید مواجه‌اند. شمار کشته‌شدگان این جنگ ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار