تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

ارتش سودان کنترل کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفت

ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد با شبه نظامیان واکنش سریع توانست کنترل کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را به دست بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 21
کد خبر: ۲۷۴۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد متوالی با نیرو‌های شبه نظامی واکنش سریع توانست برای نخستین بار از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ بر کاخ ریاست جمهوری در خارطوم تسلط یابند؛ کاخی که این شبه نظامیان از دو سال پیش کنترل آن را به دست داشتند.

به گزارش تلویزیون العربی، پس از آنکه ارتش سودان بر مساحت بزرگی از خارطوم، پایتخت این کشور تسلط یافت، نبرد‌ها با شبه نظامیان واکنش سریع شدت گرفته است.

العربی افزود که شبه نظامیان واکنش سریع پس از تسلط ارتش سودان بر کاخ ریاست جمهوری به مکانی نامعلوم عقب‌نشینی کردند.

در همین ارتباط، ارتش سودان اعلام کرده کنترل چندین مقر دولتی در اطراف کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را بازپس گرفته است.

وزیر اطلاع‌رسانی دولت سودان نیز در سخنانی گفت که امروز پرچم این کشور بر کاخ ریاست جمهوری برافراشته شد و این مسیر تا تکمیل پیروزی ادامه دارد.

جنگ داخلی سودان

جنگ داخلی سودان در آوریل ۲۰۲۳ میان نیرو‌های مسلح سودان (SAF) به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیرو‌های شبه‌نظامی واکنش سریع (RSF) به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلو (حمیدتی) آغاز شد.

این دو فرمانده که ابتدا در کودتای ۲۰۲۱ علیه دولت انتقالی متحد بودند؛ بر سر ادغام نیرو‌های شبه‌نظامی در ارتش دچار اختلاف شدند.

این جنگ به یک بحران انسانی عظیم تبدیل شده است. طبق گزارش سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴، هر دو طرف مرتکب نقض گسترده حقوق بشر، از جمله تجاوز‌های گروهی، بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه شده‌اند.

نیمی از جمعیت سودان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند و ۲۵ میلیون نفر با ناامنی غذایی شدید مواجه‌اند. شمار کشته‌شدگان این جنگ ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر