دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

کلاهبرداری تلفنی با سوءاستفاده از شماره‌های گویا

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا، با هشدار نسبت به جدیدترین شگرد‌های کلاهبرداران تلفنی، از شهروندان خواست در برابر تماس‌های مشکوک، دقت و هوشیاری بیشتری داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 21
کد خبر: ۲۷۴۱۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، سرهنگ جواد مختار رضایی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا، در تشریح این خبر اظهار کرد: کلاهبرداران با مهندسی اجتماعی و استفاده از شماره‌های ثابت ظاهراً معتبر که به سیستم‌های تلفن گویا متصل‌اند، تلاش می‌کنند اعتماد قربانیان را جلب کنند. این شماره‌ها در ظاهر متعلق به سازمان‌های رسمی و معتبر هستند، اما تماس‌ها در نهایت به تلفن همراه کلاهبرداران هدایت شده و اطلاعات حساس افراد به‌راحتی در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول گفت: ضمن اشاره به برخی سناریو‌های این کلاهبرداری‌ها افزود: آنها معمولاً با دلایلی همچون “برنده شدن جوایز در یک مسابقه”، “ایجاد مشکل در حساب بانکی” یا پیام‌هایی فریبنده مانند “فعال‌سازی خدمات دولتی”، سعی دارند حس اضطرار یا اعتماد قربانی را برانگیزند. سپس از او می‌خواهند کدی که به تلفن همراهش ارسال شده را اعلام کند. این کد‌ها ابزار دسترسی آنها به حساب‌های بانکی، شبکه‌های اجتماعی یا اطلاعات خصوصی قربانی خواهند بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا ادامه داد: یکی از تاکتیک‌های رایج این دسته از کلاهبرداران، ارائه شماره ثابت با تلفن گویاست. این سیستم‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که با یک مکالمه حرفه‌ای، باورپذیر به نظر می‌رسند. اما پس از ایجاد اعتماد اولیه، تماس به تلفن همراه کلاهبرداران انتقال داده شده و قربانی هیچ‌گاه متوجه نمی‌شود که در دام آنها گرفتار شده است.

سرهنگ مختاررضایی با تأکید بر اینکه هیچ نهاد دولتی یا سازمان معتبر از طریق تماس تلفنی درخواست اطلاعات حساس یا کد‌های ارسال‌شده به تلفن همراه را نمی‌کند، به شهروندان توصیه کرد: اگر با چنین تماس‌هایی مواجه شدید، به هیچ وجه کد یا اطلاعات شخصی خود را در اختیار قرار ندهید. همیشه برای بررسی صحت این تماس‌ها از وب‌سایت‌ها یا شماره‌های رسمی سازمان‌ها استفاده کنید.

وی در پایان از شهروندان خواست: در صورت دریافت تماس‌های مشکوک، این موارد را بلافاصله به پلیس فتا گزارش دهید. برای این منظور می‌توانید به وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا تماس حاصل کنید. هوشیاری و اطلاع‌رسانی به‌موقع، بهترین راهکار برای جلوگیری از این گونه کلاهبرداری‌هاست./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر