به گزارش راهبرد معاصر؛ این کلاهبردارها که در ۹ استان ترکیه فعالیت داشتند، برای تهیه نقشههای تقلبی خود به مناطق روستایی میرفتند و در برخی از نقاط، مجسمه و سکههای بهظاهر از جنس طلا را دفن میکردند. آنها سپس این نقشهها را روی کاغذهایی که بهطور مصنوعی کهنه و قدیمی کرده بودند بهطور دستی ترسیم کرده و به روستاییهایی که یک شبه میخواستند ثروتمند شوند میفروختند.
این کلاهبردارها، پس از مدتی با خریداران نقشهها تماس گرفته و پیشرفت کارشان را پرسوجو میکردند و وقتی خریداران نقشهها، مجسمه و سکههای تقلبی را پیدا میکردند، هیجانزده شده و از فروشندگان نقشهها برای تعیین اصالت و فروش آن دفینهها کمک میخواستند.
سپس فردی در نقش کارشناس با این افراد تماس میگرفت و پس از بررسی اشیا پیداشده، بهدروغ آنها را اصل شمرده و به قربانیان خود میگفته که میتواند این اشیاء را بدون دردسر به فروش برساند. بدینترتیب او برای حقالزحمه فروش اشیا مبلغ قابل توجهای از قربانیان این کلاهبرداری دریافت میکرده و ناپدید میشده است.
این کلاهبردارها با این روش بیش از ۵۰ میلیون لیر ترکیه (۱.۳ میلیون دلار) پول از خریداران نقشهها کلاهبرداری کردهاند.
پلیس ترکیه پس از مدتی متوجه شکایت تعداد بسیاری از روستاییهای مالباخته از ۹ استان کشور شد که همه آنها داستان یکسانی داشتند و درنهایت به دنبال عملیاتی ویژه، رهبران این شبکه کلاهبرداری و دهها نفر از همدستانشان را دستگیر کرد. /عصر ایران